Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа...през януари

• 142 580
  • 4 271
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Как тъй повече от 10 не може о.О то това е 10-15гр сигурно.
През първия триместър, калорични били и не трябва.

# 511
  • София
То по принцип повече от шепа на ден не бива та е разбираемо.

# 512
Как тъй повече от 10 не може о.О то това е 10-15гр сигурно.
През първия триместър, калорични били и не трябва.
Добре, че кога бременеех, нямаше къде да прочета колко грама ми се полагат 🤣 Извън шегата - умереността е за предпочитане във всеки период от живота ни,  но спокойствието е най-ценно.
13, мерси! Ще следя, значи.

# 513
  • Mediterraneo
Тарталетова, точно ти ми трябваш. С или без набухвател е по-добро тестото за тарталетите?
хахаха, ебаваш се, нъл?! Никога, ама никога не съм правила Simple Smile

# 514
Уиш, на въпроса ти само Яна може да отговори. Тя е нашият сладкар, овладяла е изкуството до съвършенство.

# 515
  • Euskal Herria
Ако е маслено тестото - без. Или със съвсем мъничко, за да запазят форма.
Един въпрос имам, общество. Имат ли давност местните данъци и такси - за имоти, автомобили?

# 516
Ето, видя ли?

Давност даже и да има, след третата година те погват публични изпълнители, от НАП.

# 517
Естелка, кафе можеш да пиеш! По едно на ден е ок, стига да ти понася. Човек па не може от всичко да се лиши …

13 - Дай Боже 🙏❤

# 518
Ооо, има още бременни в темата? Hug
Ерин, Адриана - всичко ще е наред, момичета! Я колко добри орисници и хубава енергия витаят тук Simple Smile

# 519
Подкрепям Елифчето. Всяка жена според мен, си наглася начина и режима на хранене през този период. Аз например ядях когато и каквото, но отвътре ме напираше да е по малко, но начесто. Тва с първото бременеене. И така си останах...не само през бременността, но и до ден днешен. Най- важно е спокойствието, наистина. А не виждам как ще си дзен ако бройкаш калории и изобщо такава стриктност някаква... Но пък това може да е дзена на друг, така че...Отпуснете се, девойки..Позитивна мисъл повече, депресии и втелясване надалеч.
Вече е належащо да тръгна за магазина 🤣

# 520
  • Варна
Естелка, кафе можеш да пиеш! По едно на ден е ок, стига да ти понася. Човек па не може от всичко да се лиши …

13 - Дай Боже 🙏❤

Забранено ми е и точно това ме изнервя, как да сложа ореол на главата, на 44 години.

# 521

13 - Дай Боже 🙏❤

Забранено ми е и точно това ме изнервя, как да сложа ореол на главата, на 44 години.

Сигурно има някаква медицинска причина, но аз доколкото знам, а и съм питала, до 200гр на ден, си е абсолютно ок. Наскоро даже една позната писа, че пиела по 2-3 чаши, не можела да го спре. Аз мисля, че 2-3ч може би са доста ама това е, че при всеки е различно.
В тоя период има много забрани и ограничения, но както писаха и по-горе, ако все пак всичко е в границите на разумното, не би трябвало да е проблем.
Вече ако има медицинска причина е друго, но все пак консултирай се, не пречи, може да се окаже че и при теб в малки количества е ок.
За годините - искам да ти кажа, че моя бивша колежка забременя на 45, доколкото знам имаше лека бременност, роди си здраво и доносено бебе. Сега е много щастлива. Аз тук видях, че годините нямат значение и масово жените раждат по-късно. Всичко ще е ок!

# 522
  • София
Цял ден се чудя кой е тоя потребител 13 Grinning Мозъкът ми не възприема числа писани с букви май (Thirteen# Blush )

# 523
Защо не може кафе?По две пиех,чат пат червено вино ,а като почнаха контракциите в 19 до 00.30 одрънках две чаши .И отидох спокойна в родилното.И родих 4200 ,спокойно,спящо Зверче .
При тази бременност имах само запек и киселини после ,инак като кобила бях.Само пушени меса,колбаси ,меки сирена и домашни млека избягвах.Качих много кила,но ги свалих плюс още два до десетия месец .
Начи Зверито ми е четвърта бременност,пети ембрион,една на мама и тате,да не мисли някой ,че осем ги народих.Просто бях много дзен.И с отворена неврална тръба ми казаха даже че била.Дрън-дрън,само пренатест правих и нищо друго.

# 524
Мисля като 13 относно храненето през бременността. За кафето пиех само по едно на ден, по-слабо. Евентуално може да се пие и безкофеиново.

Общи условия

Активация на акаунт