Електронни четци - Тема 26

• 46 883
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
Новия paperwhite от миналата година. На промоция пада под 100€, а понякога и под 90€.

# 496
Имам питане. На колко процента си зареждате четците и оставяте ли ги да стигнат 100%? Тъй като в интернет.. най-вече за телефони, но и други ел. техники пише, че не трябвало да се зареждат на 100%. Малко ми е странно. Вярно, че има цикли, но при четеца когато пада като цяло бавно и не се зарежда през няколко дни... а седмици би трябвало лимита на циклите на зареждане да се точат с години. Та как процедирате вие?

# 497
Добре е батерията да е заредена между 20 и 80 % казват. Аз не зареждам над 80, освен ако не го забравя

# 498
За първи път го чувам това. Почти винаги зареждам на 100%. Стария четец така го зареждах 10 години и никога не съм имала проблеми с батерията. Сега и новия така го зареждам.

# 499
  • Варна
Както дойде. Понякога зареждам до 40-50%, ако бързам да го ползвам, друг път го забравям и стига до 100. И с телефона действам по същия начин Laughing

# 500
И аз го зареждам до 100%. И някак не мога да възприема да го зареждам до 80%. За това и питам. Както и предполагах има различни мнения  за това.

# 501
  • София
Абсолютна глупост е това. Все пак науката си е наука. А това твърдение няма никаква научна обосновка.

# 502
Каква наука пък сега? Има си достатъчно изследвания за заряда на литиево-йонните батерии.
Знам го цикъла, не го прилагам. 20% в плюс са си винаги необходими.

# 503
  • София
Някой знае ли дали този Електронен четец Amazon - Kindle Paperwhite 2018, 6", син има подсветка?  В описанието в озон не мога да се ориентирам.

# 504
# 505
Всички четци от серията Kindle Paperwhite са с подсветка. Конкретно за модела - да, има подсветка, купувайте смело. Simple Smile

# 506
  • София
Оф, благодаря ви.

То аз го поръчах и тогава се сетих, че на новия модел си пише, а на този - не.

# 507
Нещо не мога да отворя формат - .djvu на Покета TL5, а пише, че го поддържа. Има го Просто показва за малко часовника и поставя книгата най-отпред но не я отваря. С .epub и дори неудобния PDF нямам проблеми, а това защо не го отваря е пълна мистерия за мен.

# 508
  • София
Каква наука пък сега? Има си достатъчно изследвания за заряда на литиево-йонните батерии.
Знам го цикъла, не го прилагам. 20% в плюс са си винаги необходими.
Изследванията не са ли част от науката?
Grinning
Да, има достатъчно информация.
Важно е човек да си подбира източниците все пак.

# 509
  • София
Тия от Озон са железни. Вчера поръчах, днес вече имам Киндъл.

Помня, че се налагаше да слагам кирилица, все още ли е така?
И тая подсветка как да я пусна? На стария имаше икона с лампичка, а тук има само Brightness, това ли е?

Общи условия

Активация на акаунт