Мартенското чудо наближава, мама с любов ще го дарява 💙❤ Тема 7

• 38 269
  • 733
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Пише, че за помощта за млади семейства с ипотека трябва да имат сключен граждански брак, а в сайта на НАП не видях такова задължително условие. Ако е така, ние няма да можем да се възползваме. Нямаме брак, но кредита и ипотеката са и на двамата и детето ще бъде припознато. 😕

# 241
  • Варна
Пише, че за помощта за млади семейства с ипотека трябва да имат сключен граждански брак, а в сайта на НАП не видях такова задължително условие. Ако е така, ние няма да можем да се възползваме. Нямаме брак, но кредита и ипотеката са и на двамата и детето ще бъде припознато. 😕
И ние сме така.

# 242
  • София
Момичета случайно да знаете , записвабето на детето при лл, дали трябва да е по адрес ? Тъй като с ММ нямаме брак, детето ще се води на моя адрес ( пак София, но друг квартал ) , а живеем на адреса на ММ. Искам лл на малкия да е също е района в който живеем.

# 243
Момичета случайно да знаете , записвабето на детето при лл, дали трябва да е по адрес ? Тъй като с ММ нямаме брак, детето ще се води на моя адрес ( пак София, но друг квартал ) , а живеем на адреса на ММ. Искам лл на малкия да е също е района в който живеем.
Не е задължително да е по адрес. Моето бебе ще го запиша при моята лична лекарка, защото съм много доволна от нея и много си я харесвам, а попринцип не ни е чак толкова близко. Говорих с нея тя каза, че няма проблем.А бебо ще си е на адреса, на който живеем ( на мъжа ми).

# 244

И в сайта им пише, че трябва да имате сключен граждански брак. 😔

Пък аз днес от цял град с акушер- гинеколози съм записала час за преглед при гинеколог-онколог 😒 Да беше казал, че няма да ме прегледа по телефона. Казах си, че съм бременна. Взе ми само микробиология. Пък аз не съм виждала бебка повече от месец, защото АГ е в карантина.
Сутринта бях и на тонове. Малката ме изкефи. Яко нарита накрайника на доплера. Наложи се три пъти да започнем записа. Всичко е наред там- поне я чух😁

За ЛЛ не е задължително по адрес, но отсега помислете за ДГ, защото те са по адрес и за местожителство от 3 и повече години на малкия човек се дават едни точки, а за 2 и по малко - други.

За името - чудех се между Вихра и Алина. Питах и вас. Оказа се, че повечето хора, които се изказаха, не възприемат много Вихра. Отсякох на таткото, че ще е Алина... А той вместо да се съгласи, защото избирахме само между тези двете, сега добави Валерия, че било с буквата на майка му. Тя жената, 13 години ме бойкотира всякак, пък аз дъщеря си с нейната буква ще наричам😠. Последната година започна да се държи като човек с мен и по-добре се разбираме, но за мен трябва да минат поне още толкова, колкото ми подливаше вода, за да ми мине.
Затова вкъщи е Войната на имената.

# 245
То по тая логика може да се каже, че Валерия комбинира Вихра и Алина Stuck Out Tongue Winking Eye На мен ми харесва и Валерия.

Но в родилното теб ще питат, така че каквото кажеш, това ще, да си знаят домашните Stuck Out Tongue Winking Eye Аз така му викам на ММ - като не ми помагаш, накрая ще реша на място и всички ще научите пост фактум Grinning

# 246
Исках да ви попитам, понеже някой спомена детските градини. Ние с мъжа ми и двамата сме от София, но моята адресна регистрация е в един квартал, а неговата в друг. Понеже чуваме различни мнения от познати.. всъщност като се кандидатсва за ДГ само адресната регистрация на единия родител ли е от значение или и на двамата?

# 247
Исках да ви попитам, понеже някой спомена детските градини. Ние с мъжа ми и двамата сме от София, но моята адресна регистрация е в един квартал, а неговата в друг. Понеже чуваме различни мнения от познати.. всъщност като се кандидатсва за ДГ само адресната регистрация на единия родител ли е от значение или и на двамата?

Надявам се да не ви излъжа, но от това, което и аз проучих по въпроса, ако двамата родители нямат граждански брак, се взима под внимание адресната регистрация на майката. Ако са с брак вече не знам как стоят нещата..

# 248

Надявам се да не ви излъжа, но от това, което и аз проучих по въпроса, ако двамата родители нямат граждански брак, се взима под внимание адресната регистрация на майката. Ако са с брак вече не знам как стоят нещата..
Точно така е. Когато родих голямото си дете с таткото даже не се водихме в един град. Детето задължително се записва на адреса на майката.
А за името до последно с първото не бяхме решили. Пътувам към болницата и пак питам таткото - той нищо. Като влязох в родилното между напъните ме попитаха за името и изкочи от устата ми това, което ми е по-скъпо на сърцето.

# 249
При раждането, детето се регистрира на адреса на майката, няма значение със или без брак.
 В нашия град също ДГ са кът. При записване вие решавате от името на кого записвате детето. Ако адреса на таткото е по- изгоден и е в района на желаната от вас ясла или ДГ, документите се подават от негово име. Но той трябва да съвпада с адреса на детето.
При нас, майките още след раждането +- някой и друг месец тичат да записват децата на адреса на таткото. Ако е без брак, детето е припознато, даже не търсят обяснения защо се сменя.
Но тогава идва тънкия момент с детските... Не че бащите нямат право на детски, но те често са с по-високите доходи в семейството.

Валерия си е много хубаво име по принцип. Но аз не искам да си вади заключения, че е кръстено на нея. Искам да си има своите хубави черти, а не това да е на баба, онова да е на баба, я което не хубаво - пак мама виновна😊.
С тази бременност, когато й казах, че чакаме бебе, отговора беше "Чакам да ми честитиш!". Пак зад гърба на сина й. ( Викам си "Каквоооо?!?" Но не й влизам в тона и още повече я дразня) Викам:" И аз"😁

# 250
  • Враца
Момичета, по колко но-шпа дневно мога да пия?

# 251
Като сме заговорили за помощи, ако има майки, които се обучават във висше училище да знаете, че имате право на една хубава помощ от 2880 лв. Сега тази помощ се изплаща на части, тъй като имаше злоупотреби, както се досещате, но си е сума. Аз с първото дете я взех цялата.

Относно помощта за млади семейства с ипотечни кредити, прочетете си хубаво условията, че събрах нерви миналата година. За възрастта има условия например. Аз си платих за издаване на удостоверение за платените лихви от банката, 2 седмици готвих всички документи и накрая не ни отпуснаха помощта, която щеше да бъде забележете 109 лв. Причината да не ни я отпуснат бе, че мъжа ми има дял в жилището на неговите родители, понеже баща му е починал и сега жилището се дели на майка му, него и двамата му братя, демек има някакъв нищожен 1/4 дял от един апартамент, но се води, че има и друго жилище, а ипотекираното трябва да е единствено за семейството, за да получим помощта.

П.П. Тези дни много не съм писала, за съжаление се сблъсках и аз накрая с гадостта наречена ковид19. Бях в болница под наблюдение по преценка на АГ, което беше много добре, защото бързо се справихме за щастие. Сега ще си пия витамините и ще се моля да няма пост-ковид синдром и последствия върху плацентата.

Мая в тези големи месеци нош-па само в краен случай при силна болка. 2 например, но еднократно, защото изглажда шийката.

# 252
И аз се възползвах от студентските помощи с първото дете, но сега карам магистър и не знам дали се полага такава.

# 253
Ако някой знае , магистър задочно дали имаме право на помощ ще съм благодарна да сподели , въпреки че се съмняват . По-вероятно е само за редовните студенти .

# 254
Като сме заговорили за помощи, ако има майки, които се обучават във висше училище да знаете, че имате право на една хубава помощ от 2880 лв. Сега тази помощ се изплаща на части, тъй като имаше злоупотреби, както се досещате, но си е сума. Аз с първото дете я взех цялата.

Относно помощта за млади семейства с ипотечни кредити, прочетете си хубаво условията, че събрах нерви миналата година. За възрастта има условия например. Аз си платих за издаване на удостоверение за платените лихви от банката, 2 седмици готвих всички документи и накрая не ни отпуснаха помощта, която щеше да бъде забележете 109 лв. Причината да не ни я отпуснат бе, че мъжа ми има дял в жилището на неговите родители, понеже баща му е починал и сега жилището се дели на майка му, него и двамата му братя, демек има някакъв нищожен 1/4 дял от един апартамент, но се води, че има и друго жилище, а ипотекираното трябва да е единствено за семейството, за да получим помощта.

П.П. Тези дни много не съм писала, за съжаление се сблъсках и аз накрая с гадостта наречена ковид19. Бях в болница под наблюдение по преценка на АГ, което беше много добре, защото бързо се справихме за щастие. Сега ще си пия витамините и ще се моля да няма пост-ковид синдром и последствия върху плацентата.

Мая в тези големи месеци нош-па само в краен случай при силна болка. 2 например, но еднократно, защото изглажда шийката.

Хера, към кого трябва да се обърна за да попитам за тази хубава сума?

Общи условия

Активация на акаунт