Раждане във II САГБАЛ Шейново (5 тема)

• 54 747
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Ако всичко е наред с вас и с бебето може да ви изпишат още в четвъртък. Мен и жената, която ражда същия ден като мен, ни изписаха 1 ден по-рано. И други съм чувала да изписват ден по-рано, когато всичко е наред с тях и бебчето. В листчето на леглото на бебето пише кога се очаква да ви изпишат, но ако решат по-рано да ви изпишат, тогава ще разберете сутринта в същия ден.

# 451
Колко нощувки държат за кюретаж? Има ли шанс да го направят и да ме пуснат?

# 452
MG, по пътека е 2 нощувки, но при мен се уговорихме да си тръгна същия ден.

# 453
MG, по пътека е 2 нощувки, но при мен се уговорихме да си тръгна същия ден.
Благодаря! Имаше ли избор на лекар или при който беше на смяна?

# 454
Аз бях при моят си лекар и съответно бях и с избор на екип за процедурата.

# 455
Аз бях при моят си лекар и съответно бях и с избор на екип за процедурата.
Точно това си мисля и аз. Ако си с доктор, има шанс да те пуснат, иначе не.
Две деца имам, едното новородено кърмаче. Ще подпиша каквото кажат и да си ходя.
Чувстваше ли се зле след манипулацията?

# 456
Аз също съм имала кюретаж с избор на екип - манипулацията беше вечерта, на другия ден си тръгнах. След манипулацията няколко часа се чувствах замаяна, все едно съм прекалила с чашките. Не съм имала никакви други неразположения или болежки.

# 457
Аз също бях с избор на лекар за кюретаж и си тръгнах час и половина, два след процедурата.

# 458
Момичета, а избор на екип заявява ли се някъде при постъпване в болницата? Аз си се следя при Вецев, той ми определи датата за секцио, но като се замислих никога не сме коментирали изрично, че искам той да ме изражда .. мислех, че се си подразбира и сега се притесних да не стане объркване 😅

# 459
Говори си с лекаря първо, после като постъпиш казваш че си с избор на екип на Еди кой си доктор. При изписване плащаш 900лв за избор на екип. Simple Smile
Момичета, а избор на екип заявява ли се някъде при постъпване в болницата? Аз си се следя при Вецев, той ми определи датата за секцио, но като се замислих никога не сме коментирали изрично, че искам той да ме изражда .. мислех, че се си подразбира и сега се притесних да не стане объркване 😅

# 460
MG, аз имам два кюретажа и при двата ми беше замяно от упойката до вечерта. Не съм имала болки или нещо друго иначе, но просто първия ден бях така. И двата в държавни болници, така че може това да е причината, защото имам 3 други пълни упойки(за около 15 мин) в частни и минути след събуждането си бях добре.

# 461
Някой да си е правил хистероскопия в Шейново? Лекарите ми казаха, че се заплаща. В ценоразписа на сайта виждам 500-700 лв., в зависимост от сложността. Това означава, че здравна каса не покрива процедурата или че я покрива, но тази сума е за упойки, консумативи и т.н.?
Здравно осигурена съм, ако има значение.
Имам и допълнително здравно осигуряване, но те казаха, че покриват на 100 %, само ако самата процедура е покрита по здравна каса, ако не - покриват ми половината разходи.

# 462
Някой да си е правил хистероскопия в Шейново? Лекарите ми казаха, че се заплаща. В ценоразписа на сайта виждам 500-700 лв., в зависимост от сложността. Това означава, че здравна каса не покрива процедурата или че я покрива, но тази сума е за упойки, консумативи и т.н.?
Здравно осигурена съм, ако има значение.
Имам и допълнително здравно осигуряване, но те казаха, че покриват на 100 %, само ако самата процедура е покрита по здравна каса, ако не - покриват ми половината разходи.

Не мога съвсем да помогна, понеже съм си правила процедурата в друга болница. В двете болници, между които се колебаех имаше определена сума въпреки че също съм здравноосигурена. При мен обаче накрая във фактурата ако не се лъжа пишеше избор на екип, което ме кара да мисля, че самата процедура се покрива от здравната каса. Има телефон на здравната каса и те най точно ще могат да отговорят дали се покрива или не. Успех!

# 463
Здравейте,

Ще съм благодарна ако споделите от опит за лекар/екип, водещ раждане в Шейново, който е максимално отворен за естествено раждане - имам предвид да е готов да чака, а не да слага окситоцин, епизиотомията да е изключение, а не правило и т.н.

Задължително ли е на магаре раждането или има варианти?

Благодаря!

# 464
  • Sofia
Здравейте момичета! Скоро ми предстои раждане и ми се искаше да се свържа с Имир Ибраим от Шейново. Някой дали знае къде мога да открия нейн тел?

Общи условия

Активация на акаунт