Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 33

• 42 197
  • 800
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, абсолютно същото се случи при мен преди месец. 15 месеца по късно ми дойде първият цикъл. Беше толкова обилен че на 3 ден се замаях. Чух се с гинеколожката, която ми изписа Дицинон. Не се наложи да го пия тъй като започна да спира. В момента чакам следващия цикъл, който е със закъснение, но май е нормално да не регулярен.

Година и три месеца след раждането, цикълът ми се върна. Ужасно интензивен, с много крампи и кошмарно обилен - на всеки час, час и половина сменям препълнена нощна превръзка. Нормално ли е за първият цикъл след 15 месеца кърмене, или да тичам на лекар? Вече трети ден интензитетът не намалява, не е било така преди никога. Края на юни бях на гинеколог, всичко беше наред, обстоен преглед с ехограф, цитонамазка, и пр, никакви абнормалности.

# 676
Мерси!

Прочетох, че и при други жени било така първият път след пауза от повече от година... Намаля рязко и почти спря вече.

Благодаря на всички богове, че не се появи баш на морето, а 10 дни предварително, щях да се пукна от яд

# 677
Може и да не е само първия път.
При мен след раждането и кърменето също първите дни е по-обилен от преди, после по-рязко спира. Вече е и неболезнен, за разлика от преди което ме устройва 😆 Година мина, откакто се завърна, пет месеца, откакто спрях да кърмя.

# 678
Още един въпрос от мен: забелязвали ли сте потъмняване на косата в периода от бременността и по време на кърмене? При мен е доста ясно потъмняването, дори на веждите го забелязвам. Може ли да е наистина на хормонална основа и как беше при вас? Възвърна ли ви се нормалният цвят след като спряхте да кърмите?

# 679
Още един въпрос от мен: забелязвали ли сте потъмняване на косата в периода от бременността и по време на кърмене? При мен е доста ясно потъмняването, дори на веждите го забелязвам. Може ли да е наистина на хормонална основа и как беше при вас? Възвърна ли ви се нормалният цвят след като спряхте да кърмите?
След първата бременност косата ми потъмня много. Даже фризьорката ми се изуми, каза, че е виждала жени с къдрави коси да им стават прави, но не и смяна на цвета. Хормонално е, не мисля, че е от кърмене, не ми се върна предишния цвят.

# 680
Здравейте, да попитам как седи въпросът с кърмене и гел лак (както и печенето му с  UV лампа)? Вредно ли е?

# 681
Здравейте, да попитам как седи въпросът с кърмене и гел лак (както и печенето му с  UV лампа)? Вредно ли е?

Ни най-малко!

С гел лак съм от години - не съм спирала и за ден!

# 682
Ацикловир таблетки съвместим ли е с кърменето? Кърмачето е на 5 дни.

# 683
Ацикловир таблетки съвместим ли е с кърменето? Кърмачето е на 5 дни.

# 684
Някой знае ли какви могат да са едни кафеви/жълто корички на зърната ми? Появиха се мисля от както спрях да кърмя.

# 685
Имам кърмаче на 6 дни, второ дете ми е, първото го кърмих до преди 3-4 месеца (породени са). Споменавам, защото знам че с второ и трето дете има повече кърма.
Кърменето потръгна много добре още  отначало, бебето засуква правилно, виждам и чувам че преглъща. Доста е вяло още, а започна и жълтеница. Аз инициирам кърменията, будя го на 2 часа, но ми се струва че не се храни достатъчно. В началото памперсите бяха почти сухи, докато бяхме в болницата, но пък акаше. Сега всеки памперс е напишкан, но не ака достатъчно според мен, просто е като зацапано на памперса. До сега 3 пъти се наложи да му се дава изцедена кърма и след това се наака обилно. Та затова си мисля, че не се храни достатъчно. Колко като брой напишкани и наакани памперси трябва да има? Свързах се с консултант още в болницата и тя ме увери, че щом ака няма от какво да се притеснявам.
Как да процедирам?

# 686
Честито бебче, Вивка! Flowers Bouquet
Ако много се притесняваш, направи лична консултация с консултант да видят как засуква.
Иначе звучат наред нещата. Памперсите, ако помня правилно трябва да са около 8.

# 687
Имам кърмаче на 6 дни, второ дете ми е, първото го кърмих до преди 3-4 месеца (породени са). Споменавам, защото знам че с второ и трето дете има повече кърма.
Кърменето потръгна много добре още  отначало, бебето засуква правилно, виждам и чувам че преглъща. Доста е вяло още, а започна и жълтеница. Аз инициирам кърменията, будя го на 2 часа, но ми се струва че не се храни достатъчно. В началото памперсите бяха почти сухи, докато бяхме в болницата, но пък акаше. Сега всеки памперс е напишкан, но не ака достатъчно според мен, просто е като зацапано на памперса. До сега 3 пъти се наложи да му се дава изцедена кърма и след това се наака обилно. Та затова си мисля, че не се храни достатъчно. Колко като брой напишкани и наакани памперси трябва да има? Свързах се с консултант още в болницата и тя ме увери, че щом ака няма от какво да се притеснявам.
Как да процедирам?
Честита рожба!

на 6-7 дни очакваме около 2-3 наакани, вече жълти памперса (вече трябва да се е изчистил мекониума) и около 6 мокри. До втората седмица очакваме възвърнато рождено тегло. Колко е рожденото и изписаното тегло? Едно кантарче може да помогне в момента, ако има съмнение, че не яде достатъчно, за да се следи дневното наддаване.

# 688
Как да процедирам?
Честита рожба!

на 6-7 дни очакваме около 2-3 наакани, вече жълти памперса (вече трябва да се е изчистил мекониума) и около 6 мокри. До втората седмица очакваме възвърнато рождено тегло. Колко е рожденото и изписаното тегло? Едно кантарче може да помогне в момента, ако има съмнение, че не яде достатъчно, за да се следи дневното наддаване.

Роди се 3750, изписаха го 3480. А има ли значение колко обилно са наакани памперсите? Вероятно се притеснявам напразно, но ми е притеснено…

# 689
е на тоя етап няма да е експлозивно много, но колкото 1-2 супени лъжици. Аз бих препоръчала кантарче под наем, за да има едно категорично доказателство как върви храненето - наддаването. Очакваме около 30 грама на дневна база (мерене веднъж на ден сутрин, на голо или по празен памперс). Като видите, че бебето си наддава дневно, ще се успокоите. Ако има пък проблем с наддаването, ще има яснота да се работи в посока откриване на причината и мерки.

Общи условия

Активация на акаунт