Изследване на ХОРМОНИ – 24 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 47 655
  • 734
  •   1
Отговори
# 405
@denis. Моля за коментар за изследванията на моя приятелка, бременна в 19 та седмица. В момента не пие витамини, 10 дни има почивка от вигантол преди изследването.

# 406
Здравей, Денис,
на първа страница прочетох, че ТСХ се изследва на чист ден без менструация. Това до сега не съм го знаела, нито един ендокринолог не ми е обръщал внимание върху този момент. Защо е така?

# 407
Здравейте, не зная дали това е точната тема,но съм нова.
Принципно съм с нередовна менструация. Имам изписан иногинол,което е хранителна добавка и вече 2 месеца започна да ми идва редовно. С моя приятел правим опити за бебе но не на всяка цена смисъл не толкова редовно. Този месец покрай датата на,която трябваше да ми дойде,ми дойде кафяво течение малко по-тъмно и в следващитд 3дни много оскъдно (носих ежедневка). Пуснах хормони и пролактина ми беше 28.03ng/ml като нормите са от 5.18 до 26.63 ng/ml. Правих тест за
бременност - отрицателен. Също и тестостерона ми е завишен. Чакам доки в събота,но до тогава не ми останаха нокти от гризане. Изчетох една камара форуми и реших да питам тук,някой сбъсквал ли се е с нещо такова?

# 408
  • София
........ да вметна за Хомоцистеин-а, защото тези дни ми се налага да обяснявам много често, защо трябва да се следи този показател 

Хомоцистеин се регулира чрез поддържане на оптимални нива на В12, ФК, В6, ако е висок повишава риска при бременност - от плацентарни съдови нарушения,  ниско тегло на новороденото, отлепване на плацентата, прееклампсия, преждевременно раждане, повтарящи се аборти...

За всички други - той е важен най-общо за ССС-ма респ. -  рисков фактор за сърдечно-съдови заболявания (исхемична болест на сърцето, коронароартериални, цереброваскуларни, мозъчно-съдова болест, венозен тромбоемболизъм и т.н.) Атеросклероза, Невродегенеративни (неврони и мозък) и Нервнопсихични заболявания, болестта на Алцхаймер, Остеопорозата и т.н.

# 409
Здравейте,

Денис, както ми каза, следя прогестерона.
Прилагам изследването от днес, някъде 19-ти 20-ти ден след О.

Преди 4 дни беше 78.
ЧХГ преди 4 дни беше 114.

На УЗ съм на 09.05 - какво мислиш, трябва ли терапия сега или АГ да изпише, евентуално, в понеделник?
 Да добавя, че имам една успешна бременност и към 8 г.с. пих Утрогестан поради много леко зацапване. След това нямаше никакви проблеми.

Благодаря предварително!

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 11:28 от Twice

# 410
Денис може ли и моя прогвстерон да видиш,овулацията беше на 28.04 Плаче ми се,  отчаяна съм. Пак няма да има бременност.

# 411
Здравейте сега се връщам от ендокринолог меко казано съм шокирана .....каза ми че според изследването ми FSH което е със стойност 15.56 правено на 3 ден от цикъла според нея съм със остаряло яйчници пред менопауза а съм на 33 и не може да ми каже дали ще имам деца от сега нататък. Немога да си намеря място от паника и незнам на къде да поема и какво да правя моля ви дайте ми съвет

# 412
Здравейте сега се връщам от ендокринолог меко казано съм шокирана .....каза ми че според изследването ми FSH което е със стойност 15.56 правено на 3 ден от цикъла според нея съм със остаряло яйчници пред менопауза а съм на 33 и не може да ми каже дали ще имам деца от сега нататък. Немога да си намеря място от паника и незнам на къде да поема и какво да правя моля ви дайте ми съвет

Не съм специалист по темата, но ако това е мнението само на един лекар- според мен не се доверявай на 100% и не се панирай. Потърси мнението на по-добър специалист. Само на 33 си, много често такива хормонални дисбаланси се повлияват от промяна в храненето, спортуване, попълване на дефицити в организма. Такова изказване като остаряли яйчници ми звучи изключително непрофесионално. Не всичко е загубено, не се плаши.

# 413
Подкрепям мнението за консултация с друг специалист. Гледаха ли на УЗ за кисти?

# 414
Здравейте, моля за мнение за тези резултати. Пуснати са на 4ти ден от МЦ, на 29г съм, правим опити за бебче от около година. Изследвах и прогестерон на 21ви ден от МЦ който беше 58, както и TSH - 0.9. Simple Smile

# 415
Аз разбира се ще потърся второ мнение но просто съм шокирана и ненамеса какво да мисля...имам три неуспешни бременности и явно няма да имам успешна според нея прилагам изследванията

# 416
А пускали ли сте AMH и Инхибин Б на 3 ден, те дават най-ясна представа за състоянито на яйчниците и техния резерв? Като цяло такива изводи могат и са квалифицирани да правят репродуктивни специалисти,а не масовите АГ. Не се шашкайте въобще, направете си консултация с читав специалист.

# 417
А пускали ли сте AMH и Инхибин Б на 3 ден, те дават най-ясна представа за състоянито на яйчниците и техния резерв? Като цяло такива изводи могат и са квалифицирани да правят репродуктивни специалисти,а не масовите АГ. Не се шашкайте въобще, направете си консултация с читав специалист.
Сега ще пускам АМН досега не са ми казвали.......думите на ендокринология бяха има овулация но нямаш качество на яйцеклетките

# 418
Здравей, denis!
Бременна съм в края на 5 месец, може ли коментар на тези изследвания на жит.жлеза? Притесняват ме резултатите на ТАТ и МАТ, тъй като са почти в горна и долна граница.
Скрит текст:

# 419
Здравейте,  може ли коментар по тези резултати? Правени са на 22 ден от МЦ , като трябва да отбележа че овулация не е засичана ( нямах възможност за гинеколог , а с тест лентите никога не се е получавало) и на "око" ги направих днес с идеята, че предполагаемо вече е минала. Отбелязва и че на последният ми преглед при гинеколог ( преди два месеца някъде) , който направих на около 21-23 ден от МЦ се установи, че ми овулира единия яйчник, та не знам дали и сега пак не е такъв случая и дали в момента пък не съм в овулация и затова резултата на прогестерона да е такъв.. също и в лабораторията казах само прогестерон, не знам дали има различни форми..

Пролактина преди около 5 - 6 месеца ми беше над 900 само за сравнение...отделно имам ИР и се храня режимно от 6 месеца

Общи условия

Активация на акаунт