Тема № 25 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено"

• 29 505
  • 444
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Една седмица, при това най-студената и заледената, съвсем се ядва... Даже си беше на място.
Но това е съвсем различно от няколко месечно ДО...

# 166
  • София
Една седмица, при това най-студената и заледената, съвсем се ядва... Даже си беше на място.
Но това е съвсем различно от няколко месечно ДО...
И есента имаше ДО близо месец, но да. Дано да задържат и да учат наистина, а не да продължат с болните учители и тн.

# 167
Ааа, аз затова написах да няма всеобщо ДО. Това, което е по желание трябва да си остане, ъф корс.
И да се осигурява синхронно е добре, защото в някакъв момент всеки може да опре до него.
Но да не се отплесвам, отивам да празнувам аз. Може и с просеко, възражения нямам Satisfied Bowtie

ra2, всичко така или иначе беше и е отворено. Не виждам защо точно децата трябва да са ограничени.

# 168
  • София
Точно така. Дискотеките на спряха да работят и за ден, ресторантите не затваряха в 10, никой не спазваше изискванията за капацитет, а властта се правеше, че не вижда. Единствената мярка, която се спазваше/спазва, е ДО за учениците. Айде стига вече!

# 169
  • София
О, ra2, не разбирай погрешно!
Аз, лично за себе си и домакинството ни, съм готова да търпя лишения, включително съм съгласна и месец да остана в неплатена отпуска ако се наложи, защото положението в страната и болниците е зле... Но нека не се лъжем, имаше две мерки - ограничено работно време на заведенията, което не само, че не се спазваше, ами и демонстративно прокламираха, че работят; и ротацията на децата... Не само, че е обидно за нас и децата, но то направо си беше пълна подигравка с тях...

Ех, sanaka... Smile

# 170
Най-накрая. Дано никога вече не видим всеобщо ДО, ротации и прочее недомислици.
Дано!  Близките и приятелите ми са единодушни, че е време  маски и сертификати да останат в миналото.
Нашите възрастни - активни, работещи и бустерирани след като се прибраха от почивката се организират да посрещат 8-ми март в много широк кръг в  ресторант и една идея по-скромен Трифон Зарезан.  Изобщо не са се спирали.
 Не беше справедливо към малките. Доволна съм, че тази неправда е поправена. Но най-жестока от всичко  бе забраната за планов прием за изследвания , профилактика и лечение.
 Наистина се надявам никога повече да не се издават наредби, които да разделят хората на такива, чиито нужди, здраве и живот са по-важни от тези на останалите!

# 171
  • София
Присъственото обучение също е от незадължителните работи в момента.

# 172
Само до вчера си мислех, че вълната е тръгнала да заминава. Обаче ... Днес се наложи да чакам в поликлиниката около час, за да взема скапана бележка за дето имат отсъствия. Около мен всички говореха как имат болни познати, роднини, семейство. Някои официално. Повечето с неофициален тест и не казвали на никого.
От останалите ми познати също има болни. Не мога да преценя колко много са болните, но тази ситуация не е нормална. Моето притеснение е, че ще се върнат присъствено за кратко, и пак ще има много карантини и болни учители и ученици.

От 3 дни госпожата в ДГ на едното ми дете е болна, и ДГ е в карантина. Госпожата е карала Ковид - преди една година. После има 2 ваксини. И в момента пак е болна - и го кара зле.

Не виждам вълната да е спряла. Даже обратното...от това, на което се нагледах и наслушах днес в поликлиниката, съвсем ми се облещиха очите. И пак казвам - до днес сутринта, преди поликлиниката, мислех че вълната е тръгнала да си заминава. Но вече не мисля така изобщо.

# 173
Не е важно какво е действителното положение на нещата, а какво е казано по медиите. Ми, хубаво...

# 174
А нещо за другите градове да се чува? Надявам се София да провлачи крак, макар че, като гледам статистиката, само Хасково е с по-висока заболеваемост от Варна, нямам идея сега какво е важно - заболеваемостта или интензивните легла, уж пишат, че Североизточен регион се очаквал скоро да премине в зелена зона за леглата...

# 175
Важно е това, което отърва на правилната теза. В един момент е едно, в друг момент друго, подробности кое.

# 176
Да, да си помечтем че е минало, и да забравим за 100те умрели на ден, повръща ми се, честно...

# 177
  • София
91% от които са неваксинирани. В Европа масово се разхлабват мерките, въпреки високата заболеваемост и до лятото ще са в историята. При положение, че ние НИКОГА няма да имаме техния процент на ваксинация, какво трябва да направим? Мерки завинаги?

# 178
Права си sanaka, всеки сам си преценя, обществото няма да жертва обучението на едни, заради живота на други, които сами са избрали да умрат. Тъжно е, но това е реалността, явно.

# 179
Тестове за ученици са осигурени до края на февруари. Дано след това да отпадне това плюнчене и всичко да е нормално. Старото нормално!

Общи условия

Активация на акаунт