Дисниленд Париж - тема 5

• 34 080
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте отново,

При престой в Дисни хотел с включен полупансион, трябва ли да направя резервация за закуската, ако искаме да закусваме в хотела, в който ще спим?
Колко време преди посещение на резервиран ресторант в парка или студиото мога да отменя резервацията?
Много се заплетох с резервациите на ресторанти и вече имам 3, а не ме устройват напълно, но за момента няма други места.
Или направо да звънна на френския номер от първа страница и да питам там?
Благодаря!

# 421
  • На планетата Земя
За закуска в хотела места не се запазват.

Хубаво е, когато вземете решение, че няма да ползвате даден ресторант, да отмените резервацията от приложението, за да се възползват навреме други хора.

# 422
Здравейте, обмисляме посещение на Дисниленд за рождения ден на дъщеря ни. Но виждам само датите до края на март. Кога пускат следващите месеци?

# 423
  • На планетата Земя
В края на септември трябва да излязат и следващите дати, ще пиша, ако ги видя активни.
Иначе датите са налични през UK сайта, но цените ми се струват много високи и все си мисля и се надявам, че за ЕС ще са други.

# 424
Да и аз ги видях. Доста са високи! Благодаря темата е изключително полезна!

# 425
Здравейте! Прочетох, че си търсите билети за Дисниленд Париж. Аз имам три билета (1 ден, 2-та парка) - без дата и без име, валидни до 1 юли 2023. Останаха ни неизползвани това лято, защото част от семейството не можа да дойде с нас.
Ако имате интерес, пишете ми! Склонна съм да ви ги дам с намаление.

# 426
Здравейте фенове на Дисниленд:)
Аз честно казано, предпочитам други тематични паркове в Европа, където има по-малко хора, но да кажем, че Дисниленд е върхът на сладоледа за децата!
Прекарахме един ден в Дисниленд като бях закупила билети и за студиата и за парка и добре че, тъй като се оказа, че от атракциите за по-големи деца в парка единствено thunder mountain работи като Индиана Джоунс и Space Mountain са в ремонт. Процедирахме така: първо влязохме в студиата и направихме доста бързо една кола - Racer и Ratatouille (любимо), после на малките колички, и се заредихме на немо -90 мин чакане. След това новата атракция Avengers - бързоскоростно влакче, по-страшно от Space Mountain. Само да отбележа, че при влизането в студиата имахме стратегия да се качим първо на Немо, но явно стратегията на всички е била тази и минутите бяха 150.....
След това се преместихме към основния парк, като идеята беше да прекараме остатъка на деня в него. Да, обаче видяхме, че само thunder mountain е отворено, врътнахме се, направихме и Пиратите и тийнейджърите решиха, че няма какво да правят на тези бебешки атракции повече и се върнаха в студиата, където са направили няколко пъти Racer, кулата на терора, парашутите и няколко пъти Avengers. Искали са и на Немо пак, но минималната опашка преди затваряне на атракцията е била 90 минути и са се отказали.
Ние с малката продължихме в парка като направихме Дъмбо, лодчиците (много приятни и без чакане), Пинокио, Снежанка, Питър Пан (не можахме да разберем каква е тази опашка, за тази толкова скучна атракция, но си я причинихме в края на деня), няколко пъти малкото влакче на цирка, безброй пъти Пиратите (може би любимо за мен) и thunder mountain.
Оказа се, че не всички атракции затварят по едно и също време (не го знаех това) и след Питър пан (затвори в 20 часа) хукнахме отново за thunder mountain и се извъртяхме още 2 пъти (тази атракция затваряше в 21 часа).
После гледахме черешката на тортата - магичното шоу, което не е за изпускане.
С две думи - един ден ни беше абсолютно достатъчен, за да обиколим всички атракции, а и да повторим, потретим някои, които ни харесаха най-много.
Отидохме и се върнахме от там с RER A, много удобно беше.
Не сме се хранили в парка, тъй като никой не искаше да губи време за ядене. Носихме си сандвичи и хапвахме по опашките (както и много други посетители).
Бях избрала ден вторник за посещение на парка с надеждата, че учениците са на училище, а паркът все пак е за деца, но ме изненадаха много неприятно тумбите с възрастни хора (без деца!!!), които се редяха на входа... И все пак, всеки има право да се забавлява:)
Стана дълго, извинявам се.

# 427
Здравейте отново, започнах планирането на нашето посещение! Но имам няколко въпроса   относно храненето!
Мога ли да запазя маса за вечеря в който и да е ресторант и да си изберем на място какво да вечеряме? Имат ли отделни ала-карт менюта или е тип меню за възрастен с 3 ястия? Гледах менюто в Chez Remy. Както и в Auberge de Cendrillon, ако правилно съм разбрала! Понеже ще сме 4 възрастни и 2 деца и се чудим дали да отидем всички на вечеря в Auberge de Cendrllon,или да отиде 1 възрастен с децата. А другите да седнат на друг ресторант където могат да си поръчат каквото желаят!
И другият ми въпрос е ако не закупя план за изхранване от сайта, ще мога ли да резервирам ресторант онлайн и да заплатим на място! Питам основно за Auberge de Cendrillon.
Извинявам се ако въпросите ми са глупави, но ще е подарък за рожденния ден на дъщеря ми и ми се иска всичко,което тя иска да го изпълня!

# 428
  • На планетата Земя
Здравейте, трябва да си изберете сет меню (две или три ястия) от менюто им. Не може например само салата. Можете да разгледате менютата от приложението за съответния ресторант.  Можете да запазвате ресторант, независимо дали сте с ваучер за полу/пълен пансион или не.

Иначе в цената има разлика, ако това е от значение - в Auberge de Cendrillon има среща с принцеси, принцове, затова е по-скъпо. По-ниска е цената в Chez Remy, Walt's и т.н. В плаза гардънс вечерта също имате среща с герои, но там е бюфет.

# 429
Благодаря много! А според вас кой план за храна по-добре да вземем? Разликата между първия и втория е само 10€. И знаете ли в какво се изразява разликата в тези 2 плана ако взема half board меню? Не ми е много ясно. Благодаря предварително.

# 430
  • На планетата Земя
Вие имате нощувки в Дисни хотел и обмисляте покупката на meal plan ли?

# 431
Сега ще купуваме билетите за парка и хотела! Избрали сме пакет 2нощи+3 дена. И обмисляме meal plan или там на място да решаваме какво и къде да хапваме! Но искаме да заведем децата и на ресторанта с героите. Затова така Ви разпитвам.

# 432
  • На планетата Земя
Ако искате закуска и тя да бъде в ресторанта на хотела, ако искате всеки от дните и по един ресторант, вземете полупансион. Пълният пансион предполага още едно ядене, ако имате за него място и време.
За ресторантите с Дисни герои така или иначе се доплаща - закуска или вечеря в плаза, или обяд или вечеря в Auberge. В другите ресторанти ще се вместите в цената на ваучера.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2022, 17:32 от Mileto

# 433
Искрено Ви благодаря!

# 434
Здравейте!
Видях, че вече са пуснали дати и за след март месец. Но сега пък не излиза да можеш да добавиш изхранване, нито нещо друго.
Някой да има идея защо така или аз не се ориентирам 🤷♀

Общи условия

Активация на акаунт