За една красива Коледа

• 53 857
  • 459
  •   1
Отговори
# 180
  • Пазарджик
Вечерница, много ми хареса елхичката, която твоята дъщеричка е правила.   bouquet
Би ли сподели как се прави?
На Анири гирлянда също е страхотен!

# 181
Момичета, ето ви още идеи
Tия дни ги правихме с щерката.

Вечерница, как сте ги измайсторили тези свещници? По шаблон ли? Ако са със шаблон,може ли да го покажеш?!
Тази събота се запрятам и ще майсторим със синът  261uu

# 182
Белладона, елхичката е правена върхз прозрачен тънък лист фолио и е рисувана със бои за стъкло.
Контеса, Анда, свещниците ги правих по собствен шаблон. Взех подходящ картон, разрязох го по размери, каквито исках. Всеки свещник се състои от 3 част - долна и две горни. Горните части са еднакви - мотив елхички в гора, начертан от мен по самия картон и всяка страна с различен мотив - камбанка, еленче, елхичка, ангелче, звездичка и луничка. Работех с тапетен нож (поне така се нарича тук Embarassed). След това от вътрешната страна на мотива залепвам тънка прозрачна хартия (като паус е) в жълто, можете и в друг цвят. За да съединя частите правя по 1/2 см от всяка страна подгъв, който натискам с ножицата за по-лесно подгъване.
След това залепвам едно по едно и накрая дъното. Ползвам от малките свещи в алуминиеви чинийки.
Анда предполагам, че питаш и за висящите украси - малко са играчка за правене. Позлвах картон на вълнички, дебела хартия, прозрачна хартия и фолио. Изрязвах формите с тапетен нож на картона. Мотивите си ги бях направила предварителн. От картона формата е по-малка, отколкото от дебелата хартия (тя излиза навън). Може да се ползва хартия и картон с различни мотиви. На мен това ми остана от правенето на картичките. За вътрешната част - в мотива режа по-голям отвор, а самата вътрешна част е от две части - фолио и тънка хартия. Зашиват заедно, разгъват се и след това се зашиват за мотива. В горната част правя разрез и там вкарвам лентата - за снимките позлвах хартиени ленти, но може прекрасно да се направи и със сатенени панделки.
Уф, хич ме няма с обясненията. Дано ме разбрахте.

# 183
  • Пловдив
Момичета,възхитена съм от вашата креативност!Благодаря ви,че споделяте идеите си с всички нас! Мотивирана съм да предложа нещо и аз...по-нататък! Hug

# 184
  • Вече в моята си приказка...
Вечерница, много хубава украса... Ще се опитам и аз да направя свещниците, че много ми допаднаха... Не съм от най-сръчните, де!

# 185
  • UK
 Здравейте и от мен момичета, аз за първи път пиша тук но наистина останах очарована от вас. Е естествено то това си е заразно и ето защо и аз направих малко съвсем обикновенни окраски но са стилни и лично на мен ми харесаха, надявам се и на вас да ви допаднат  Hug ето и моите произведения  Hug   bouquet

# 186
  • Smolyan
Здравейте и от мен! Simple Smile
Идния уикенд смятам да се захвана с тазгодишната украса, като имам нещо готово, ще се хваля (надявам се Wink) със снимков материал.
Пускам ви сега един гирлянд, който "измайсторихме" с мъжа ми миналата година - в миналогодишната коледна тема някой беше пуснал линкче към сайт, в който имаше подобен, видоизменихме го малко - според способностите си - и това е резултатът. Laughing

А дали ще може малко обяснение  Praynig Heart Eyes

# 187
# 188
Вечерница,
 творенията са ви страхотни thumbsup

# 189
момичета с топките  Grinning, имам запитване. много хубави и лесни ми се сториха и реших да се захвана. купих си от малките балони за водни бомбички и понеже първия надут балон нещо придоби странна форма, втория го напълних с вода, та да се окръгли прилично. процедурата е обяснена много хубаво, ама нещо не ми става добре. като гледам вашите творения и тези в сайта имам чувството, че е една непрекъсната нишка, навита като на кълбо. при мен обаче се получават едни стърчащи краища, които ще поострига малко, но не знам дали няма да ми се "разплете" топката, пък и бих предпочела да го предотвратя, отколкото да го поправям. споделете какви трикове имате за успешно топкооформяне. моля  Simple Smile

# 190
  • Балчик-Сливен
Страхотни творения Peace
Аз искам да споделя с вас  звездички,които правя от  капачките на кисело мляко-така че посъберете малко фолио Laughing
Капачката се очертава с молив като разрязването на торта-8  части.С ножичка се изрязва по линийката,като 1см в средата се оставя,за да придържа отделните части.Взима се кука или дебела игла и всяко от парченцата фолио се навива плътно.За една звезда ви трябват 10 капачки.След като и с десетте е процедирано по гореописания начин,се напасва центъра на всички части и се пришива със сребристо конче,вързва се на възел и звездата се оформя като топка.Много ефектно и красиво е.Когато ги видях за първи път,поисках и аз да си ги купя Laughing

# 191
Страхотни творения Peace
Аз искам да споделя с вас  звездички,които правя от  капачките на кисело мляко-така че посъберете малко фолио Laughing
Капачката се очертава с молив като разрязването на торта-8  части.С ножичка се изрязва по линийката,като 1см в средата се оставя,за да придържа отделните части.Взима се кука или дебела игла и всяко от парченцата фолио се навива плътно.За една звезда ви трябват 10 капачки.След като и с десетте е процедирано по гореописания начин,се напасва центъра на всички части и се пришива със сребристо конче,вързва се на възел и звездата се оформя като топка.Много ефектно и красиво е.Когато ги видях за първи път,поисках и аз да си ги купя Laughing
Не ми стана ясно това Взима се кука или дебела игла и всяко от парченцата фолио се навива плътно.??? Може ли да обясниш? Или снимка...  newsm78 Защото звучи доста интригуващо! Praynig

# 192
  • Пловдив
и аз нещо се омотах с обяснението ....
.....а тъкмо съм на звездна вълна  Wink

# 193
момичета с топките...
chiges, не се притеснявай, ще се получат! Но първо не ми се струва много добра идея да пълниш топките с вода, защото, когато спукаш балона, топката ще се намокри и размекне. За да стане с правилна кръгла форма балонът, вместо това, може да му вържеш възелчета от двете страни.
Когато омотаваш конците, гледай да не оставяш крайчетата да стърчат, а ги прикрепяй към вече навитите конци. Накрая сигурно пак ще останат стърчащи и тогава вместо да ги режеш, може просто да ги подпъхнеш в топката.
Успех!

# 194

Общи условия

Активация на акаунт