Сполучливи имитации на маркови парфюми - 42

• 82 590
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
Questar, пробвай и виж как ще ти понесе. Аз не мисля, че има някакви строги правила кое как да се носи. Просто на мен самата в жегите ми е тежко с тежки аромати и затова ги отписвам. Даже мисля, че през голяма част от лятото даже няма смисъл от парфюм, но това го прилагах преди да ме завледее парфюмната мания. Сега само го мисля, но не мога да го приложа, хаха.
П.П. Между другото, Малката черна рокля на Герлен на мен ми действа освежаващо. Бих я пробвала през лято как ще ми понесе.

# 286
Аз тези дни усилено разносвам Angels share на Гиза. Ами влюбена съм просто, не издържах и две седмици да го чакам да отлежи... Мирише сладко - на скъп коняк и канела, на яйчен пунш и на топъл захаросан сливов сладкиш със сочни печени сливи и шушулка ванилия, току що излязъл от фурната! Heart Eyes На топла вечер пред камината по Коледа - с чаша скъп коняк в ръка, в някой ски курорт, навън се сипе сняг, а ти си с любимия човек и се наслаждаваш на гледката...Така и не съм имала шанса да пробвам оригинала, а мноого ми се иска - много мой аромат. Ако някой го има нека каже дали е близък оригинала до този на Гиза. Много се двоумя и за Черния фантом, също много добре направен (черен шоколад с мноого какао и тютюн, не знам колко е близък до истинския?), но тук чета че не е много траен и ме разколебавате... Някой друг да сподели наистина ли е толкова нетраен?

По темата: пролетта няма да мога да си нося "убийствените" аромати като Сантал Роял, Звездна нощ и производни Rolling Eyes а аз ги обичам такива задушаващи:joy: Вероятно ще извадя Блосом лов на Гиза, Прасковата, Кирке, ще си забърша и нещо новичко... Smiling Imp
Аз имам отливка на angel share kilian и този на Гиза.... Ами разликата е минималнаа

# 287
Щом на Вас Ви носи удоволствие, това е най-важното! 😉 И аз през лятото особено вечерно време бих посегнала към good girl на Sansiro. Момичета, Милка беше така добра да ми изпрати подаръче към пратката- 3мл масло от Цветя на любовта. Влюбих се в аромата, но не знам какво имитира? Взех за проба масло на Soleil blanc и два спрея- Бляк чери и код кашмир. Помирисах Код Кашмир и май не е много мой, но ще изчакам да отлежи, както вие съветвате. ☺️
Аз от Вито на Заг си поръчвам стъклени спрей флакони, той само такива предлага мисля. Иначе за подновяване на вече пробвани аромати си взимам пластмасов пълнител.

Пробвах I Want Choo на Заг. Много ми е сладникав и банален на мен. Усещам много круша и цветя. Аз не харесвам прекалено женствени аромати обаче. Все ми допадат unisex ароматите.

Момичета, странно ли ще е лятото да се носи Tobacco Vanile, т.к. съм влюбена в този аромат. Споделяте, че ванилиите ги зарязвате след зимата, но ми е интересно как бихте реагирали, ако лятото усетите някого с Tobacco Vanile. Притеснявам се да не безвкусица от моя страна.

# 288
  • Варна
Soleil blanc има убуйствена трайност под формата на масло. Я кажете колко време трябва да зреят разредените спрейове ? Взех си две масла на Бакарат руж едното го разредих,но седмица вече си е чист спирт Cry.
 Ох поболях се с тая пущина Grinning. Отмъкнах и един от черните на Рефан тия в Том Форфовските шишета. Ами хубав си е,но трайността му е по-малка от на наливен с капки.
 Сега съм си наумила на The Moon да пробвам. От тях разочарование нямам.

Пролетни парфюми....хм... Сигнатурата на Монблан си я асоциирам с пролет -лято, Нероли Портофино,Нилските градини също,че даже и Либре.

# 289
Доколкото четох е хубаво поне 10тина дни да отлежи аромата. Иначе това ми е първата поръчка от Гиза и наистина не очаквах маслата да се усещат толкова силно, особено цветята на любовта, при мен си вади шлейф направо, а само на китката съм мацнала. Ще тествам после и Soleil Blanc, че сега е притъпен от цветята на любовта и не го усещам. Ще си имам едно наум за тези разреждания, май нямам нужда, защото и така си ги усещам, да не стане и при мен аромат на спирт. 😂
Soleil blanc има убуйствена трайност под формата на масло. Я кажете колко време трябва да зреят разредените спрейове ? Взех си две масла на Бакарат руж едното го разредих,но седмица вече си е чист спирт Cry.
 Ох поболях се с тая пущина Grinning. Отмъкнах и един от черните на Рефан тия в Том Форфовските шишета. Ами хубав си е,но трайността му е по-малка от на наливен с капки.
 Сега съм си наумила на The Moon да пробвам. От тях разочарование нямам.

Пролетни парфюми....хм... Сигнатурата на Монблан си я асоциирам с пролет -лято, Нероли Портофино,Нилските градини също,че даже и Либре.

# 290
О, Tobacco Vanille ще ме задуши на жегите. Той е един от най-тежките парфюми, които съм пробвала и изобщо не си го представям на над 15-20 градуса. Но ако на теб ти понесе и ти допада, защо не. Правила няма.

Цветя на любовта на Гиза мисля че имитира Blossom Love Amouage. Не познавам оригинала, но за този на Гиза вече от няколко места чувам, че бил страхотен и се изкушавам да го поръчам.

# 291
...Цветя на любовта на Гиза мисля че имитира Blossom Love Amouage. Не познавам оригинала, но за този на Гиза вече от няколко места чувам, че бил страхотен и се изкушавам да го поръчам.

Изключително близък до оригинала е! На мен обаче не ми харесва като аромат и го подарих.
И аз се разписах току-що с поръчка на  новите неща от Гиза, които не съм тесвала още Laughing Обичам да чакам нещо непознато Innocent

# 292
И аз си пиша вече списък с желания от Гиза за следващото ми прибиране в България:grinning:
Blossom Love мога да нося само с една апликация, с две прекрасните цветя изведнъж почват да миришат на изгнили престояли над седмица във вазата Grinning

# 293
+1 за THE MOON❤❤❤

# 294
  • Sofia
"Зимни" парфюми понякога слагам през лятото, но само при по-късно вечерно излизане и със съвсем малко апликации. И все пак си трябва проба на конкретния. Някои се държат много различно на топло и на студено, хем на една и съща кожа/тяло. Специално Табако Ванил обожавам, обаче на по-топло не ме души, но ми киселее някак и не посягам към него. 
Чакам Гиза и аз...

# 295
  • Бургас
За пролетта си пазя Императрицата. Би делишъс ще го взема в оригинал, често ги намалят на 20€.
Къде се случва това намаление?
Аз познавам в оригинал би делишъс и си го харесвам,поне една от 50мл и една от 100мл опаковки съм изпръскала,май имах и още една,но не помня вече.

Императрицата на Рефан си я взех,не знам и аз защо,но не е лоша капсулованата им версия.Наливната идея нямам каква е.

# 296
  • Deutschland
Мария, в Германия, дрогерия Росман. 30 мл много често струва 20€

# 297
  • Стара Загора
Angels share и на мен ми мирише на скъп коняк, пукаща дървесина, на пикантна пралина и е много топъл от тонката. Въпреки че аз не съм голям фен на подобни аромати, този бих носила с кеф, не ми звучи твърде унисекс и ми е супер уютен.

В пълна противоположност е Табак клементина. На моята кожа не застава добре комбинацията и я свързвам с нещо пишкано. Мръсен пепелник, в който сте капнали няколко капки сок от развалена мандарина. Не препоръчвам покупка без проба. 🙈

Лиона ме изненада. Очаквах нещо силно ретро, но върху мен се разви много интересно и е красив. Има си го типичното за Шанел начало с лимон и тръпчив бергамот, което звучи като луксозен сапун, но не е остър и не ме изпраща в друга епоха. Дори при мен започва като лимонов кекс с прясно изстискан сок, но е свеж и липсва онзи типичен аромат за печиво. Има общо с No. 5 EDP и с 5 Leau, но определено за мен е сравнително лесно носим и пречупен през призмата на 21 век. Преди седмица буквално за пръв път тествах 5-цата на безмитен и очаквах нещо супер силно и бабешко, но дали защото са променили формулите, се оказа безобиден. Предпочитам си L'eau аз 😻
Бавно започва да се развива и да утихват цитрусите, появява се лабданума. Става кремав и топъл от амбровия акорд, дървесните нотки се усещат с ванилията и пачулито. Накрая при мен остава именно балансирана сладост с муск и сандал, като има лека загадка от лимона. Много подобно ми стои и Белугата, но в нея има кожа и ванилията изпъква повече.

Тази вечер разучавам Поемата на Ланком. Взех си от него малко масло, което се оказа попадение откъм излъчване. На Заг сякаш е идея по-остър, докато на Гиза е по-кремав и луксозен. Напомня ми Туберозата на Амуаж от новите, но си звучат жълти цветя и това не мога да сбъркам. На слънчеви нарциси, мимоза, на макове, жасмин и доза екзотичен иланг иланг. Има и тубероза, но не е мазна и да ме боли глава, заради свежестта на портокаловия цвят и бергамота. Прокрадва се и кожата, която придава стил и класа с ванилията, но без да сладни. От мускуса пък се усеща чистотата, а от тонката е един привлекателен. Абе наистина си отговаря на името и пирамидата парфюма, а златния цвят на течността му приляга отлично. Следващия път възнамерявам да си взема спрей вариант. Като поема за цветя е. 🧡💛😻

Последна редакция: пт, 18 фев 2022, 21:56 от iv4enceto_91

# 298
След това хубаво ревю ще гърмя на сляпо Поемата и Лиона👍

# 299
Аз тези дни съм с Ботега Венета на Заг. Много е траен и се задържа по дрехите. Не знам доколко се доближава до оригинала, в началото е малко странен, но след няколко часа ми харесва как мирише, остава меката и леко сладникава нотка.

Общи условия

Активация на акаунт