Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 75

• 37 627
  • 773
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте,

Бременна съм според  календара в 9г.с.,а според ехограф в 7с.+4 дни.

По коя от двете седмици трябва да се ориентирам за термина? Последна М започна на 26/12/21.
Принципно бебето може да си навакса изоставането. Смята се от последен цикъл!

# 301
Ехографа Ви показва как се развива вашето бебе към момента.

# 302
Здравейте отново. Има ли от вас момичета които са прокървили повторно след терапия с Утрогестан? Преди седмица бях на такава заради зацапване в следствие на отлепване, на плодния сак. Пиех 4х1 на ден, за  около 10 дни зацапването спря. На 18. 02 бях на преглед и ми казаха, че отлепването вече го няма, и мога да намаля приема на 1 хапче дневно. И ето, че след седмица вчера отново получих зацапване, първоначално кафяво, а днес вече е по-ярка кръв, но не обилно и без болки.  Следващия  ми преглед е на 7.03,  свързах се с докторката, каза ми да увелича приема отново, и да почивам повече. Според вас дали ще е достатъчно? Благодаря  ви.

# 303
Здравейте отново. Има ли от вас момичета които са прокървили повторно след терапия с Утрогестан? Преди седмица бях на такава заради зацапване в следствие на отлепване, на плодния сак. Пиех 4х1 на ден, за  около 10 дни зацапването спря. На 18. 02 бях на преглед и ми казаха, че отлепването вече го няма, и мога да намаля приема на 1 хапче дневно. И ето, че след седмица вчера отново получих зацапване, първоначално кафяво, а днес вече е по-ярка кръв, но не обилно и без болки.  Следващия  ми преглед е на 7.03,  свързах се с докторката, каза ми да увелича приема отново, и да почивам повече. Според вас дали ще е достатъчно? Благодаря  ви.
Изледвайте прогестерона,може да е нисък!

# 304
Има една инжекция ,бие се мускулно и веднъж седмично. Proluton Depot 500 ,добавка към утрогестана  ,със сиг ще спре кървенето.Може да си потърсите,ако положението излезе извън контрол.Съветвайте се все пак с АГ.

# 305
Аз в тая връзка да попитам моето кървене след като спря и се оказа, че е било второ плодно сакче, а не хематом, има ли нужда да пия прогестерон? Онзи ден АГ ми каза "за всеки случай" по 6 на ден, не е ли много? Намалих си ги на 4, но при положение, че не съм имала кървене заради хематом ми се вижда излишно.

# 306
Аз в тая връзка да попитам моето кървене след като спря и се оказа, че е било второ плодно сакче, а не хематом, има ли нужда да пия прогестерон? Онзи ден АГ ми каза "за всеки случай" по 6 на ден, не е ли много? Намалих си ги на 4, но при положение, че не съм имала кървене заради хематом ми се вижда излишно.
Ами,щом кървенето е от плодното сакче,значи трябва да се пие,освен ако не говорите за имплантационното кървене.

# 307
Прогестерон изследван ли ви е?Интерсно е как намаляте доза на един от най-важните хормални от които се храни бебето до 12 седмица🤷♀

# 308
Не е изследван, дадоха ми го, защото смятаха, че е хематом, а то се оказа втори плоден сак който е празен и деформиран

# 309
Не е изследван, дадоха ми го, защото смятаха, че е хематом, а то се оказа втори плоден сак който е празен и деформиран
Вие така сте си задали въпроса,че останах с впечетление за двуплодна бременност,а не празен сак. В такъв случай питайте си доктора ,поради каква причина е назначен прогестерона .

# 310
Вариантите са доста от които може да се получи кървене. Прогестерона е мн важен в началото,лично аз не бих го намалила. Изследвайте прогестерона да знаете в какви стойности и тогава го намаляйте. Ако го поставяте вагинално е по-добре,усвоява се по-бързо и не сгъстява кръвта.

# 311
Аз съм и с тромбофилия и ме притеснява високата доза. Другиден ще питам задължително, защото не виждам причина да го пия вече.

# 312
Аз съм и с тромбофилия и ме притеснява високата доза. Другиден ще питам задължително, защото не виждам причина да го пия вече.
Ами след като сте с тромбофлибия трябва да сте запозната че вагиналния прием не дава отражение на кръвта! С кои фактори сте?

# 313
Здравейте,

Бременна съм според  календара в 9г.с.,а според ехограф в 7с.+4 дни.

По коя от двете седмици трябва да се ориентирам за термина? Последна М започна на 26/12/21.

Терминът се изчислява винаги според дата на последна менструация. Съответно седмиците се изчисляват пак според тази дата, т.е. в момента си в 9г.с.

# 314
Здравейте момичета, вече съм в края на 11ста седмица и мога да кажа, че гаденето започна чувствително да отслабва! Надявям се това да му е било Simple Smile Въпроса ми е свързан повече с болките в този период. При мен се появяват в областта на яйчниците нагоре към самия корем и надолу към слабините. Не са постоянни, появяват се по някое време през деня или през ноща и после изчезват сами. Понякога взимам нош-па. Чудя се до колко е нормално. Лекарката ми каза, че е заради разстягането в тази област и е нормално, но тъй като ми е за първи път имам едно тихо гласче в главата, което ме тормози дали пък не е лош знак и да се случва нещо Sad. Ще се радвам да чуя вашия опит мили мами Simple Smile. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт