Обсъждане на имотни обяви-27

• 52 757
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
  • София
5ти етаж без асансьор знаете ли как се прави тотал ремонт, Cold Sweat отделно всеки ден нагоре, надолу с торби. Деца имате ли? Детска количка, колело, какво? Едно качване с малко дете ще е нужен придружител... Не. Ако пък толкова ви харесва, вие си знаете. Ама не е работа.

# 271
На 25 години сестра ми си взеха жилище на 4-ти етаж без асансьор. Млади, спортни хора, нищо не ги плашеше. Роди се детето, първия проблем се появи с количката, защото тя е слабичка и не можеше да мъкне и количка с бебе и дори елементарна чанта с принадлежности и все беше зависима. Услужлив съсед им даде ключ от гаража си, за да си слага долу количката. Детето порасна, започнаха тротинетки, колелета, за тях колелета, оглеждаха се и наеха гараж в близост до входа им. Те "попораснаха" и сега почти 15 години по-късно чувам, че искат да го сменят. Пак са си същите спортни натури, само дето вече не искат да катерят стълби.
При липса на асансьор много майстори биха и отказали може би.

Ето на какво попаднах във фейса: http://www.bgnow.eu/news.php?y19&cat=2&newsid=202806

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 22:46 от blackcat6

# 272
Другият минус, освен странното разпределение е, че е на 5ти етаж без асансьор. Сградата е от 60те, има шахта, но не и асансьор. Сигурно е почти невъзможно сега да се направи. Какво ви е мнението като цяло?

Да се сложи асансьор е възможно, точно срещу входа ми го направиха, при това без да има съществуваща шахта. Пробиваха плочи, местиха парапети, замениха стълбищните прозорци с панели. Надолу какво и как са копали не зная, нито колко е струвало всичко. Според мен най-трудното е да се вземе съгласие от живущите. Това го пиша чисто информативно, не окуражавам никого да си купи имот на висок етаж без асансьор с надежда да се постави такъв в бъдеще. Аз лично не бих купила над втори етаж без асансьор нито за живеене, нито за инвестиция (особено от инвестиционна гледна точка!), а на пети етаж - никога.

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 02:14 от Mollica

# 273
Шахтата може да е предвидена не за асансьор, а за нещо друго. Спекулирам само.
Слагането на асансьор по-скоро няма да се случи, щом до сега не се е случило. Освен ако не го платите вие самите. Проектирането, разрешенията, самият строеж и монтаж - много смели и с много пари трябва да са хората.

Разбирам и дилемата на потребителката - трябва им жилище, харесали са това...най-добре семейно да обсъдят негатива от липсата на асансьор, те си знаят начина на живот.
При мен има асансьор (повече от 5 етажа е), част от живеещите до 5 етаж включително не ползват асансьора, просто са решили, че ще се движат. Но го има - ако се прибират с много покупки, ако свалят/качват тежки неща при ремонт, един съсед (активен мъж на средна възраст) имаше травма - ползваше го тогава.

# 274
Разликата със /без асансьор за 4-5ет. в крайната цена е едва няколко хиляди лева . Например ако с асансьор е общо 2 000-2500- крайна цена за всичко  , то без асансьор ще  са  не повече от 5 000 най-много 6 000 лв. Комплексна услуга включваща откарването на строителните отпадъци на депо за такива. Докарването  включва отиване до съответния склад/магазин, товарене , докарване и качване.
Без да навивам никого за нищо само искам да кажа , че хамалските услуги съвсем не са толкова чак непосилни, че да ''вземат'' решението. Ремонт не се прави всеки ден .

# 275
Аз искам да се включа с коментар по ремонтните дейности, да, асансьор е плюс, но пък ако е тесен, като при нас (ново строителство), пак шлащаш за качване по стълбите. Съвсем пресен пример е гипсокартон, за който платихме 70 лв за качване до 4-ти етаж.

# 276
Благодаря ви. Да, става дума за град София, където в момента тристрайни за ремонт са 200-230 хил.евро… жилището е светло и много тихо, в много добър район. Начинът ни на живот - младо семейство, в очакване на първо дете след 7 месеца Simple Smile как живеем сега и след време ще се промени. Имотът има мазе, може би там могат да се оставят колички и т.н. Наистина е голямо чудене.

# 277
  • София
В кой район е това жилище, че е 150хил.? Аз направо съм изумена и то за тристаен. Аз с едно дете едвам съм мъкнала количка до 2-ри етаж понеже често оставахме без асансьор, а ако трябваше да е до 5-ти не знам. Ако има възможност да се остави количката във входа добре, но пак ще трябва да нарамите детето и чантата му за излизане и да слизате 5 етажа... Ако това не ви е проблем взимайте.

# 278
В център.

В кой район е това жилище, че е 150хил.? Аз направо съм изумена и то за тристаен. Аз с едно дете едвам съм мъкнала количка до 2-ри етаж понеже често оставахме без асансьор, а ако трябваше да е до 5-ти не знам. Ако има възможност да се остави количката във входа добре, но пак ще трябва да нарамите детето и чантата му за излизане и да слизате 5 етажа... Ако това не ви е проблем взимайте.

# 279
Сега няма кой знае какво предлагане  че и по-зле ще става , а и щом в момента  отговаря на бюджета и бих живяла вътре въобще нямаше да се чудя щом ми е за живеене .  Моят първи дом беше с толкова компромиси, че думи нямам.

# 280
  • София
Ами вижте ако имате повече плюсове отколкото минуси взимайте го. На много добра цена е... Иначе то перфектно място няма в край на сметка.

# 281
  • София
Петия етаж без асансьор е компромис, който може да се преглътне. Правите си сметката, че няма да качвате тежки пазарски торби, няма да ползвате количка и колело, възрастните ви роднини няма да ви идват на гости, щом съе бременна - вероятно последният месец няма да ходите много на разходки и т.н.
По-скоро помислете дали не е последен етаж и ако да, кога е правен ремонт на покрива.

# 282
И аз бих казала - щом е за живеене и другите критерии са ви изпълнени - взимайте го. Докато сте млади, мъкненето не тежи толкова. Казвам го от собствен опит - мъкналата съм дори количка с дете до 12 етаж. Отдавна вече не мога да го направя, но на времето - не съм се и замисляла.

Е, хайде сега - освен хляб и мляко, друго няма да пазаруват, ще се затворят в къщи и никой няма да идва при тях и те няма да излизат, детето само ще гледа през прозореца и няма да излиза. Това вече е преувеличено. Силно преувеличено.

# 283
Ремонт на покрива с новите материали се прави на всеки 7-10 г и в повечето случаи са само частични корекции за по максимум  няколко стотин лева. И това при наличие на теч.
 Преди да го открия и аз се плашех от последни етажи на ниско строителство , а сега все натам ме тегли.Laughing

# 284
Реално 6ти етаж е последен и има апартамент след ремонт на него. Simple Smile Според брокера новите съседи много искали да пуснат външен асансьор да си решат проблема. 😀

Общи условия

Активация на акаунт