Милано и Северна Италия - тема 14

• 46 357
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте! За пръв път ще организирам екскурзия самостоятелно в началото на октомври. За дестинация избрах Милано. Бихте ли ми дали някакви съвети/ мнения с коя авиокомпания да пътувам, кога могат да се закупят евтини билети и от къде и къде ще е удачно да отседна - в централната част или в близост до метростанция? Благодаря за отделеното време!

# 571
  • Варна
Здравейте! Като се опитвам да видя разписанието за влаковете в трениталия от Милано до Стреза, попадам все на комбинация влак+автобус+влак. Няма само директен влак. Някой има ли информация дали има някакъв ремонт по трасето? Или пък аз някъде греша ...?

# 572
В началото на август пътувахме с директен влак до Стреза.

# 573
  • In transit
Здравейте! За пръв път ще организирам екскурзия самостоятелно в началото на октомври. За дестинация избрах Милано. Бихте ли ми дали някакви съвети/ мнения с коя авиокомпания да пътувам, кога могат да се закупят евтини билети и от къде и къде ще е удачно да отседна - в централната част или в близост до метростанция? Благодаря за отделеното време!
Аз бих тръгнала отзад напред...първо ще видя за кога има евтини билети, щом ви е важно. Ще проверя за същите дати дали има нощувки на нормални цени (защото може да има събитие точно в този момент и цените на хотелите да са тройни + да няма места).
За авиокомпаниите - Уизеър и Райънеър са евтини. Горе долу месец и половина-два напред, ако гледате са евтини цените.
Колкото до мястото, трябва да решите за колко дни и какво ще правите. От това зависи в коя част на града да отседнете. Дали ще пътувате до някъде или ще сте само в Милано...в колко часа ви е обратния полет, защото нискобюджетните летища са на около 50км от Милано и ще ви трябва време да се придвижите до там. Прочетете в началото на темата и ще ви се поизчистят нещата.

ребус, да, ама сега явно има ремонт по пътя, защото наистина ги дава само с автобус (вместо евросити) или микс влак с автобус. Иначе и аз съм пътувала с директен.

# 574
  • Milano
Има ремонт на ж.п. гарата в Сесто Календе, плюс на шосето до нея до 18.09.22
Затова участъка Сесто Календе - Арона се изпълнява с автобус (шатъл) и после се продължава с влак в посока Домодосола.
Времетраенето се удължава с ок.50мин.

Кати, аз бих избрала Раянеър.

# 575
  • Варна
Regina, а би ли казала защо времето с автобус е около два часа? Пътят не е магистрала и се минава по завои ли или се заобикаля? Доста по-кратко е с влак. Доколкото се ориентирах, вместо да се сменя влак и автобус, в определени часове има само автобус, но времето е дълго.

# 576
  • Milano
Доколкото прочетох е затворен моста над р.Тичино (преминаваш от Ломбардия в Пиемонте) за влакове, автомобили и пешеходци, заради ремонта.
И ще трябва да заобикалят, но къде нямам представа.

Последна редакция: пн, 29 авг 2022, 23:44 от regina di cuori

# 577
  • Варна
Regina di cuori благодаря за информацията! Sparkling Heart

# 578
  • Стара Загора
Здравейте ,момичета ! Прекрасна тема . Много полезна. И на нас, ни предстои пътуване  до Милано , другата седмица. Запазихме билети още през април, с Уиз Еър. Полета беше за 14.30 ч. Но преди няколко дни го преместиха в 21.05 ч. И сега се притесних ,как ще се предвижим от летището в Бергамо до Милано. Изчетах темата и разгледах линковете , но съвсем се обърках. Ще бъда много багодарна ,ако ми помотнете. Има ли директен автобус от летището до Милано ,или трябва да се предвижим до автогарата на Бергамо и от там да пътуваме ? Притеснява ме късния час на полета ни - каца в 22.15 ч.От линковете , които сте дали , виждам ,че автобусите са до 22.30ч. Направо  се чудя ,дали ще успеем да хванем автобус до Милано. До колкото видях и влаковете са до 22.30 и после чак в 5.00 ч сутринта. Такси - 120 евро !!  Благодаря ви , предварително.!

# 579
Пътували сме няколко пъти  с полет, който каца в 0.30 часа в Бергамо и автобуси до Милано до ЖП гарата винаги е имало.

# 580
  • Стара Загора
Пътували сме няколко пъти  с полет, който каца в 0.30 часа в Бергамо и автобуси до Милано до ЖП гарата винаги е имало.

Softy , благодаря ти , от сърце ! Two Hearts

# 581
  • Milano
Има 3 фирми, които пътуват директно до Ц.гара в Милано - Ориошатъл, Аутострадале и Терравижън.

Имат разписание по седмици.
Аз линк на 1-ва стр., който да показва, че пътуват до 22.30ч.не виждам.

Ето за следващата седмица:
Ориошатъл:

Аутострадале (Airport Bus Express):

Последните часове в червено са от 06.09 до 12.09.

Терравижън не са сложили ново разписание, но на това до миналата седмица са до към 01.40ч. - 01.50.ч.

# 582
  • Стара Загора
Regina di cuori , благодаря  !!! Two Hearts Two Hearts

# 583
  • Варна
Момичета, ако някоя посети езерото Маджоре - гр.Стреза, ще помоля да сподели как се пътува сега, докато трае ремонтът на моста. Откъде минава автобусът, много ли заобикаля? Трябва ли предварително да се закупят билетите?

# 584
Здравейте,бихте ли  ми оказали съдействие със следния случай.Пътуваме в 12.00 от София до Бергамо.Ще бъдем около 1:00 часа тяхно време,ако не закъснее полета.Трябва ми трансфер от Бергамо до Малпенса,като полета ни от там е в 6:00 часа.Четох много по темите и за дневен трансфер не мисля,че е проблем,но нашият е през нощта и ми се иска да знам какви опции ще имаме?

Общи условия

Активация на акаунт