Милано и Северна Италия - тема 14

• 46 329
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Имате ли някаква идея по колко дни на град ще отделите?
Кои места желаете да посетите?
Всичко може.
Първоначалната ми идея беше да имаме три нощувки в Торино, а останалите да бъдат в Милано, като последният или и предпоследният ден посветим на Бергамо. Впоследствие - като направих бърза справка в Booking и в Airbnb за ориентировъчна цена на нощувките (и се ужасих), силно се притеснявам дали въобще ще имаме възможност за допълнителни разходки, в случай че не открия по-бюджетен вариант за настаняване. Но, и към настоящия момент, нищо освен задължителните посещения в Политехниките в двата градане и обявените дати и часове за полетите - 27.09, 07:20ч - към Торино и 07.10, 19:45ч - от Бергамо, не е "измислено", а камо ли сигурно.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 10:52 от ЛюсиЖ

# 616
  • Milano
Цените на хотелите се влияят от "събития".
Каква цена би била приемлива за 3 нощувки в Торино за вас?

# 617
  • In transit
В Торино, от края на септември до края на октомври има доста събития. Скоро проверявах цените и се уплаших направо. Grinning Свестни хотели в района между централна гара и центъра под 250-300лв на нощувка нямаше. Sad

# 618
Цените на хотелите се влияят от "събития".
Каква цена би била приемлива за 3 нощувки в Торино за вас?
Силно се надявах - за нощувките (общо), да успея да се "вместя" в до/около хиляда лева максимум... Sad

# 619
  • In transit
Престоят ви е над 10 дни...мисля, че трудно бихте успели да се вместите в сумата.
Пуснах едно бързо търсене за Торино, три нощувки в по-централната част под 400-500лв не виждам. Sad

# 620
  • Milano
Общо за 10 дни е нереално очакване.
За 3 дни може да се вместите и в по-малко.

# 621
  • София
Погледнах в букинг и има предложения за 27-30.09 в Торино за около 450-550 лв. за три нощувки за двама.
Например:
https://www.booking.com/hotel/it/bologna-torino.bg.html?aid=3041 … =1&#hotelTmpl

https://www.booking.com/hotel/it/camplus-regio-parco.bg.html?aid … =1&#hotelTmpl

Извинявам се за дългите линкове, не очаквах да са такива......

Но вие имате и още доста нощувки в Милано.....

# 622
Мили Дами,
Благодаря Ви за отзивчивостта и готовността за помощ, като Ви моля и за извинение за вероятно наивно глупавите ми въпроси и очаквания!
Надявах се, предвид спонтанното закупуване на самолетните билети, че като разполагаме с достатъчно дни за основно, а не детайлно разглеждане на Торино и Милано, като не държа да сме в централните им зони, а да е що-годе безопасен район, да е чисто и да има достъп до някакъв обществен транспорт, да успея да намеря вариант за нощувки на приблизително такива цени. Както понякога се случва, особено когато човек е неподготвен, както аз в случая - очакванията ми, явно, се разминават с действителността, уви.
"Попаднах" това предложение за настаняване в Торино, което макар и отдалечено от центъра има достъпен някакъв обществен транспорт (трамвай 4) и си мислех, че с правилно избрана карта за придвижване, би ме устроила цената - 135 евро за трите нощувки, които ако смятате че няма да са ми достатъчни за придвижване и разглеждане на Торино, могат да станат 4. Редактирам се - точно там не може да бъдат повече от 3.
https://www.booking.com/Share-SxRb2w

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 15:55 от ЛюсиЖ

# 623
  • Milano
Става. Четворката е много добър трамвай🤣 (свързва срадиона с центъра).
Можеш да запазваш. 😉

# 624
Проверете hotwire.com, kayyak, airbnb и не се отказвайте да търсите място спрямо бюджета ви. В Бергамо и Милано има хотели от веригата B&B Hotels. Там сме спали за 100 лв на вечер. Весело изкарване!

# 625
  • Milano
Ето  Stryper в Каяк за нейните дати:

Имаше и такива цени, когато имаше ограничения.

# 626
Не живея в Италия, но много я обичам и сравнително често пътуваме дотам. Определено мога да кажа че последните години, особено след пандемията, нещата в ценово отношение се промениха.
Обаче не се отказвайте, просто търсете повече.
Направете си програма и вместо 7 дни в Милано, го разделете между няколко града.
Аз тази година открих Падуа. Много е красив, близо е до Верона, Виченца и Венеция, които също си заслужават посещение, и като че ли е една идея с по-достъпни цени.
Търсете не само в големите градове, но и в по малки покрай жп линията на основните маршрути. Може да имате късмет.
И страхотно да си изкарате!

# 627
Здравейте и днес, Мили Момичета!
До днес, уви, успях да резервирам единствено 3-те нощувки в Торино, за които Ви бях писала вчера - "излязоха" ми 110 евро, като на място ще трябва да доплатя само туристическата такса за двете ни. Светлинката в тунела ми бързо изгасна, когато отново се "разрових" в търсене на нощувки в и около Милано, дори и в по-отдалечени градчета.
Дали на този етап - временно, да не спра с търсенето на нощунки в Милано, приемайки че биха били около 1000 лв в най-добрия случай и да не се "посветя" на логистиката за самите градове, разходка до някое от езерата и/или до Лугано, да калкулирам някаква ориентировъчна цена за тях и тогава да преценявам и да резервирам в Милано? И, още един въпрос ми "изникна" в момента - дали да предвиждам последната нощувка (на 06.10 ) в Бергамо, предвид полета ни, който ще е от 19:45 (надявам се), или няколко часа биха ни били достатъчни за разходка там?

Пропуснах отново да Ви благодаря за отделяните време и внимание. Благодаря! Flowers Hibiscus Heart

# 628
Не се отказвай, рови, рови!

Ето ти за 06/10 на хубаво място в Бергамо за 67 Е.

https://www.booking.com/hotel/it/zaffiro-blu-aiport.html?aid=161 … s_src=hp_iw_title

ПС Ех, за тези пари едно време в стария град имаше настанявания

# 629
Не се отказвай, рови, рови!

Ето ти за 06/10 на хубаво място в Бергамо за 67 Е.

https://www.booking.com/hotel/it/zaffiro-blu-aiport.html?aid=161 … s_src=hp_iw_title

ПС Ех, за тези пари едно време в стария град имаше настанявания
Супер! Simple Smile Благодаря! Остава да решим дали да имаме нощувка в Бергамо...

Момичета, това "лошо" ли Ви изглежда? https://www.booking.com/Share-9DxYLj  ... защото ми "излиза" 686 лв за 7 нощувки? Но дали би било ненужен компромис?

Общи условия

Активация на акаунт