The Ordinarу + DECIEM (Тема № 8)

• 51 523
  • 544
  •   1
Отговори
# 525
А пробвали ли сте без сквалана, директно само някякъв крем/слънцезащита/база за грим? Маслото запечатва влагата и сигурно заради това кожата остава лепкава, но също така някои масла сами по себе си са лепкави. Сквалан не съм тествала, но това от нар, на пример, е гъсто и лепкаво като мед.

# 526
А пробвали ли сте без сквалана, директно само някякъв крем/слънцезащита/база за грим? Маслото запечатва влагата и сигурно заради това кожата остава лепкава, но също така някои масла сами по себе си са лепкави. Сквалан не съм тествала, но това от нар, на пример, е гъсто и лепкаво като мед.
Да, пробвах и без него, но кожата ми е много суха и тогава се опъва значително. Самия сквалан е като олио, не лепне, но на моята кожа действа страхотно.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 13:53 от malinakupina

# 527
Нормално е да лепнат серуми са !

# 528
Здравейте, някой да ползва от този витамин ц, който е на прах? https://douglas.bg/the-ordinary-100-l-ascorbic-acid-powder-052447
Моля за мнения, доволни ли сте, как и с какво го смесвате, по колко слагате?

# 529
Да, аз съм го ползвала. Забърквах си домашен серум по тази рецепта https://youtu.be/0JXu3_WHM08?si=4T_6UbcrGroM0y-b

# 530
Да, аз съм го ползвала. Забърквах си домашен серум по тази рецепта https://youtu.be/0JXu3_WHM08?si=4T_6UbcrGroM0y-b
Какъв беше ефекта при Вас? Вече не го правите, така ли? Чудя се между този вариант, който посочихте и смесване с ресвератрол и ферулова к-на, пак на марката. Макар да нямам представа как се смесва и по колко?! Някой да го е правил?
Моля за мнения и за серума с аргирелин? Наистина ли има изглаждане на бръчките и дали лепне?

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 11:09 от malinakupina

# 531
Аргилеринът изкарва доста влага на повърхността на кожата и така я "напомпва", т.е. ако имате по-повърхностни "бръчки" леко ще ги подравни. Сравненията с действието на ботокс не ги гледайте, не е това веханизмът му та действие. Аз май най-много го ползвам през зимата, да си спасявам ръцете от сухота, на лицето ми идва силен и ми дразни кожата.
За съжаление и вит. Ц ми дразни кожата (в различни форми, те само тази), така че спрях да ползвам домашния серум, когато видях, че вече го забърквам за 3ти път, а продължават да ми излизат малки пъпчици, когато го ползвам. Аз го ползвах през нощта и се събуждах с хубав бистър тен. За през деня го пробвах камо веднъж и не повторих, беше ми много неприятен, но това го отдавам на чувствителността на кожата ми към съставката. Ако кожата Ви понесе да комбинирате с друг антиоксидант- супер, но не се терзайте, ако не можете да комбинирате, защото ефектът от всичките е общо взето един и същ. Въпросната комбинация има значение, ако мажете през деня. За вечерно ползване няма разлика.

# 532
Здравейте! Нова съм в темата, въпреки че ползвам продуктите на TO от доста време. Ако може само да попитам - направих поръчка от сайта им (последните бяха от Дъглас), пак ли ще дойде с Български пощи?

# 533
С UPS ми дойде пратката последно, не знам дали са спрели с пощата изцяло.

# 534
Ползвам Аргилерин от известно време, остана ми 1/3 от бутилката…нещо не виждам особен ефект, дори и временен. На сухо или влажно го нанасяте? Нанасяте ли друго преди това?

# 535
Не съм ползвала аргилерин, но бих го нанесла на влажна кожа, след ХК.

# 536
Ползвам Аргилерин от известно време, остана ми 1/3 от бутилката…нещо не виждам особен ефект, дори и временен. На сухо или влажно го нанасяте? Нанасяте ли друго преди това?

На влажна кожа го нанасям след пръскане с термална вода, понякога и след тонер. Тъй като е с много течна консистенция, той ми е първи серум в рутината. След него хиалуронова (моята не е на ТО) и след това серум с морски колаген (не е ТО) с добавени 2-3 капки пикногенол (на ТО), накрая хидратиращ крем и слънцезащита или само слънцезащитата на BoJ с ориз и пробиотик, тъй като тя ми хидратира и без крем под нея.
Аргилеринът действа само на динамични бръчки, не на статични. Изисква повечко хидратация, иначе изсушава кожата и под очите изглежда сбръчкана. За видим ефект се ползва дългосрочно.

# 537
Благодаря за отзивите. Точно някак ми се сбръчква. Под очите го ползвам.

# 538
Благодаря за отзивите. Точно някак ми се сбръчква. Под очите го ползвам.

На влажна кожа и след него пак хидратация. Накрая околоочен крем. Успех!

# 539
Серум за тъмни кръгове изморено лице и финни линии около очите препоръчайте ми моля🙂?

Общи условия

Активация на акаунт