Октомврийчето расте,иска вече и пюренце да яде-тема 3

• 33 170
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Няма снимка bubamara, чакам и аз евентуално отзиви за Гечев, спряла съм се на него.

# 496
blue angle, вторник ще ходим и после ще пиша отзив.
paldora, хубаво си ми напомнила, вече е прикачих. Явно вече съвсем съм изкукала 😂
Нашето бебе много иска да яде. Не знам какво да я правя като вечеряме. Мисля за тези мрежички за плодове и да и давам да смуче нещо.

# 497
Здравейте, извън темата за бебетата имам спешен въпрос към майките,които кърмят. Какво може да се пие за цистит? Пия цистон,но не помага...😵

# 498
За цистит ми бяха казали неоренал. Той по принцип действа добре. И много вода, аз пиех вода с ябълков оцет.

# 499
Според мен каквото и да пиеш трябва да изкоментираш с лекар, но се сещам за червена боровинка. Успех и бързо оздравяване.

# 500
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте, извън темата за бебетата имам спешен въпрос към майките,които кърмят. Какво може да се пие за цистит? Пия цистон,но не помага...😵
Сок от червена боровинка? Не кърмя, но това се сещам като най-безобидно.

# 501
  • София/Севлиево
И аз скоро не съм писала,но бяхме на море.Тук на нашето,ама и батко,и бебо са много доволни.Пък ММ най-много-върнаха се с големия с тен,все едно е август.А на Росчо много му хареса да плува в минералния басейн на хотела.Обаче се научи да спи при мен,че кошарата не му хареса и сега се чудя как да го накарам пак да си спи в леглото.Правихме кръвните на 6 месеца-хемоглобинът му е 109,което ми изглежда добре.Тепърва почнах да вкарвам месо,но нещо хич не му хареса-дадох пилешко и пуешко на Хип като взех чисто пюре и го смесих както пише на буркана-1/2 месо и 1/2 зеленчуци,обаче много му се мръщи.Ако е само зеленчуци го изяжда с огромен апетит.И плодовете почнахме-пак пюре на Хип , засега ябълки и банани.Пробвах и малко ЗВБ-дадох броколи на пара и ги яде с огромно удоволствие,чак се изумих, защото мислех,че няма да ги хареса.Също и от моето пилешко месо малки парченца-тях си ги изяде за разлика от тези от пюрето.Аз ям почти безсолна храна и вкусът е почти същия като пюрираното,но явно му харесва повече.Зъби няма,обаче като му кажа да дъвче и опитва.Справя се добре,с баткото и до днес се карам,че понякога не дъвче,а направо гълта храната.С пътуването също нямаше проблем.На отиване спа от Търново,където спряхме за лека закуска чак до Св.Св.Константин и Елена,където ни бе почивката.На връщане яде пюре в колата в движение и после пак спа.Не ми е повръщал, което много ме радва,че големият от бебе докъм 10-11 годишен качеше ли се за дълъг път в колата дори да не е ял повръщаше.
Утре ще ходим на тренировка за мама и бебе.Хич не ми се занимава със спорт,но все някак трябва да си намеря поне една мама,с която да се разхождаме и реших това да е.То и без това тук няма кой знае какви опции.
АМ го смених ден-два преди да направи 6 месеца,обаче преди изпиваше 150 мл,сега много рядко.Обикновено стига до 130 и спира.Пие по 4 пъти и на обяд понеже яде 120 гр пюре още около 60 мл.

# 502
Аз знам, че Монурал е много ефикасен и е съвместим, изписват го на бременни и кърмачки. Мисля, че е еднократна доза.

# 503
Ние пък всички се изредихме да караме грипа, който сина ми донесе от детската градина. Много е коварен, че и дълъг. От неделя и Ирина го лепна. До вчера имаше температура, но ниска. Сега останаха сополите, които лекувам с капки. Иначе тя няма много опции какво да пие и пак е на Биозин. Надявам се поне като тръгне на ясла да не боледува. Че за толкова кратко време изкара няколко настинки, ковид, грип. Първото пък не боледува като бебе.
Иначе минахме контролен, нищо че утре става на 7 месеца. Качила е 600 гр и 3 см и е 7.8 кг, 68 см. Добри бутчета е отпрала. Всеки ден правя гимнастика и упражнения за завъртане, но още не иска сама от гръб на корем. Стига до странично лежане. Надявам се скоро да се завърти.
Аз давам месо от бурканчетата на плазмон, з а сега пуешко и заешко. Харесва ги. Напоследък много бавно става въвеждането на храни, но този месец мисля да форсирам нещата. Да въведа плодове, поне два вида каша и още зеленчуци. Последните мисля да от бурканчета с вече въведени такива. Тия дни ще отида да разгледам в детския магазин до нас какво ще ми хареса.
И аз чакам морето с нетърпение, но ще видим дали ще ни огрее да останем там дълго.

# 504
Момичета, дали е възможно само една единствена пъпка да е израз на реакция към някаква храна? Как мислите?

# 505
Обрив - да, но пъпка - едва ли.
Веднага споделям и защо го пиша! Защото... Софийките все така си вървят с едни преживявания явно. 🤷🏼‍♀️ Сега сериозно-вчера водих малката на преглед заради една пъпка, която просто не беше малка, не беше като други, които са се показвали, абе не беше нещо, което съм виждала на нея, а се появи след като ѝ въведох ново хапване. Така. Оказа се (според док) ухапване от (навярно) паяче. Казаха ми да намазвам мястото със "Здраве" на всяко измиване. Ами днес почти нищо вече няма 🤷🏼‍♀️
Не знам за вас, момичета, но аз на моменти се чувствам като параноичка, а уж съм мега айляк...

# 506
Chrissie, явно ще сме така, дали едната София или другата ще е първа, минаваме през същите преживявания 🤗 Поне ще си споделяме опит. Тази сутрин и на нашата Софи почти и нямаше нищо, може наистина да я е хапнало нещо. Те са толкова сладки, че и аз бих я хапнала 😜 Аз също се чувствам параноя сала понякога. Даже мъжът ми ме бъзика, че другите ставали по-спокойни с всяко следващо дете, а аз съм ставала по-зле 😂 Според мен сме си нормални, просто сме майки. Нали хората така казват "да не ти се случи това, което ти мисли майка ти". Оповавайки се на тази поговорка, смятам че всичко е наред 😜🤗

# 507
  • au bout du monde
Супер лежерна съм аз. Захранването върви странно. Едва изяжда пюрето, целия се омазва, с много зор и пищене.
Яде вече овес, спелта, лимец, елда, ориз, пилешко, телешко, 1/2 жълтък, ябълка, круша, слива, банан, авокадо, повечето зеленчуци, които ядем и ние.
На 6м ++ е. Все още търся нещо, което да яде с удоволствие. Големият ядеше много чисто и с удоволствие.

# 508
Супер лежерна съм аз. Захранването върви странно. Едва изяжда пюрето, целия се омазва, с много зор и пищене.
Яде вече овес, спелта, лимец, елда, ориз, пилешко, телешко, 1/2 жълтък, ябълка, круша, слива, банан, авокадо, повечето зеленчуци, които ядем и ние.
На 6м ++ е. Все още търся нещо, което да яде с удоволствие. Големият ядеше много чисто и с удоволствие.
Как предложи авокадото? Знам, че става сурово, но в съчетание с нещо или чисто?

# 509
Стана изведнъж много топло и гадините изпълзяха. В нас вече се е разбръмчал комар, че и ме ухапа по ръката докато държах малката. Ако няма други реакции, може и от ухапване да е пъпката на бебето. Аз само след баня като мажа оглеждам за нещо необичайно. До скоро кожата на лицето много й изсъхваше, но мазах сутрин и вечер с мляко за тяло А Дерма и се оправи. Предполагам е от сменящото се студено и топло време. Ние тъкмо се пооправихме да излизаме на разходки, че на мен ми беше зле, и то времето ще става студено. А ми се ще вече сандали да нося. Ирина много плаче като обличам с ръкави. Вечер с пижамата е ужас. А докато е гола е ухилена до ушите.
Вие доста неща сте вкарали като храни. Аз още се кумя на 6 зеленчука, една каша и един плод. Дадох спанак с картоф на Хип с малко пащърнак и доста добре го прие. А днес и доста круша хапна. Предишните пъти много и се мръщи. Вие по колко пъти давате една храна за да я водите въведена? В нета пише 4 дена, ама с баткото честно не помня такива неща. Освен първите храни, другото някак ми е мъгла. Ама той ядеше всичко с кеф, за разлика от сега. Знам, че месото се счита въведени с първия прием.

Общи условия

Активация на акаунт