На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 38

• 71 832
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Да. И ще ми провалят седмичното пааруване, защото сигурно ще е лудница.

# 496
Групааа, след по-малко от 3 часа тръгвам за Одрин. Нямам  търпение.  Утре вечер ще докладвам от първа ръка.

# 497
  • Mostly in my mind
Да. И ще ми провалят седмичното пааруване, защото сигурно ще е лудница.
Дааа, най-вероятно ще бъде битката при Кауфланд, 12 март 2022 г Joy

# 498
  • Пловдив
В Мигрос 4л. е 95 лири на  промоция до 16.03.

Познай дали има... Тъкмо се завръщам от там.Всичко е опоскано! От по-скъпото имаше количества, не видях някой да се избива за него... Ама то май вече и 4-4.5 си е далавера...
Аз бях леко изненадана от цената на горивото, при все че постоянно следя и преди да тръгнем бях видяла друга...за ден ли се качи така разко не знам или аз нещо недоразбрах...
Утре ще се включа пак, че съм премръзнал труп! Толкова студ не съм брала не помня от кога...Много студено беше!

# 499
  • Бургас
Утре ще има в Кауфланд олио на 2.99
То уж и в Билла имаше, ама само в брошурата:)
Направила съм удара на живота си на 3.03. На 2.70 ми дойде литъра на олиото от БИМ. Как не взех повече:)

# 500
Ще пропусна кауфланд за Одрин се чудя

# 501
  • Най-красивата страна
Въобще няма да ходя в Кауфланд.
Като оздравее детето отиваме в Одрин.
Каня се да купувам продукти и лекарства от първа необходимост.
Но ако пак ,,Булгаристан мина ,йок нурофен,,ще ходим в съседните градове..

# 502
Последните няколко пъти нямаше нурофен.Предложиха ни Apireks cold  flu.Съставките му са същите като на Нурофен стопколд.Цената също е еднаква 31,78лири.

# 503
Нашето ходене го отложим заради застудяване, че щеше да е и за разходка, и по повод. Много ми беше гадно, но не съжалявам. Доста път ни е и с деца ще сме, та искам пане времето да е ок, от слънчевите лъчи ми се преповдига настроението:)))
Нямам търпение да отидем. Ама то докато се оправи май ще дойде време за лалетата в Истанбул Simple Smile))

Иначе имахме късмет с познат, на който поръчахме няколко основни неща, за да закрепи положението. Жив и здрав да бъде, много съм доволна и благодарна.

# 504
Сега се прибираме от Одрин. Голямата истерия- олиото- свърши като топъл хляб,  дават по две бутилки само. Остава само това, което е по-скъпо  Ние си взехме на Мигрос от 2 литра. Иначе дизела е 22,95 лири. На границата (Лесово) на отиване минахме за 30 минути, на връщане за 45 минути. В Турция не търсят сертификат за Ковид, но на влизане в България има служител, който ги провери, даже датата от кога ми е сертификата погледна(за преболедувал ми е)

Последна редакция: сб, 12 мар 2022, 15:46 от kamelia!!!

# 505
И така първото пътуване до Одрин! Много успешно! На границата в двете посоки по 30 минути сме чакали. През Капитан Андреево. Гориво заредихме на 21,99 лири дизел. Успяхме да си вземем две бутилки олио по 2л от Мигрос в Ераста ,само по толкова даваха, иначе бяхме награбили пет ))). Вредихме се да има щото навигацията ни закара в тоя Мигрос вместо в големия ))) до Маргито. Сиренето и маслото са с по един лев по евтини на пазара. Сирене 55лири, масло 60 лири. Зехтинът на пазара 200 лири за 5л. Доматите червени по 10 лири. Прах си взех ОМО 7,5 кг за 10,86лв. Успяхме да намерим и Аптека с питане на сънародниците до Марги и уредих и мама с лекарства на цени три пъти по ниски от БГ. Кашкавалът около 8лв за кило си взехме и от онзи на конци- щерката направо много го хареса . Краставиците са гола вода само от късите и за нищо не ставаха. Част от нещата в списъка не купих, защото се оказа че излизат или на същата цена като в БГ или по скъпо. Взехме си олио от царевица ))). Оказа се Добро попадение много е добро сега ядем салата с него. Литърът излиза около 3,20 лв. На турския златен гьол си се плаща, нищо че беше замръзнал и не те пръска. В мола влезнахме в LCW цените не са чак пък толкова добри. Ох има още за разказване ама вече давам заето след 12 часа път и пазаруване общо.

# 506
  • Пловдив
И аз да разкажа малко по-подробно Wink
В четвъртък сутринта минахме КА за 20-тина мин. Оттам на борсите (към 8и30 тяхно време). Иии както нямаше никой, тъкмо си казах рай, ще се пазарува спокойно иии нашенци почнаха да се изсипват от всички посоки Joy Не беше като петък и събота, историята познава и много по-тежки случаи, но все пак...Бим-а на борсите са го направили с работно време от 7до22, яд ме е, че не напазарувахме на спокойствие, в петък следобед беше ад. Като цяло съм решила борсите вече да ги пропускам. В Ераста  изкарахме 5 часа Joy От там се настанихме в Унисите. Всичко беше на ниво. После на Кипа(Мигрос) и за финал Марги.
В петък на пазара. Умряхме от студ!  Имаше доста празни места, явно се бяха уплашили от студа. От там на центъра , уж да се постоплим. Направи ми впечатление, че малките магзаинчета(че и някои по-големи) нямаха отопление, продавачите бяха увити като пъшкули. В аптеката, в която винаги пазаруваме ,както винаги ни посрещнаха топло, чайчета, подаръци, а бе с кеф да им оставяш парите си. Влезнах и в новия голям магзин за ядки, много ми хареса.
Като цяло цените са нагоре, но все още си заслужава. Емоцията, разходката... Предполагам, че със скока на горивото ще има скок и в цените отново...
На връщане турска страна минахме за 5мин, но от нашата плаца беше пълен. Въпреки всичко минахме за около час.

# 507
Най - ефтин дизел има на излизане от Одрин. Бензиностанция Енерджи 21,49. Ние го видяхме в последния момент, движението е еднопосочно и няма как да се върнеш. Или поне ние не видяхме как. Точно след като се мине моста. На границата на връщане нашите доста проверяват. Колата, сертификати- особено срока им. На съседното гише един направо го разкостиха, всичко изкара от колата. Предполагаме, че беше за контрабанда на цигари и тютюн. Не видяхме изисквания никъде за внос на млечни продукти, даже в сайта на митниците или на Министерството, РЗИ. Единственото за което може да се заядът поне според нас за акцизите стоки или ако си купил много от дадени продукти.

# 508
Има си табела на самата митница какво е забранено, поне на Капитана имаше.

# 509
Има си табела на самата митница какво е забранено, поне на Капитана имаше.

Може да е имало, но поне ние не видяхме. А доста гледах , уж де. За акцизите стоки видяхме.

Общи условия

Активация на акаунт