Кандидатстване с рисуване след седми клас - тема 8

• 50 801
  • 850
  •   1
Отговори
# 720
  • Ланкър, планините Овнерог
Ми, едно време изпитът им беше 5дена преди НГПИ, оценките излезнаха май след Приложното. И то беше страшна мъка да ги разберем - снимане на списъци, звънене по телефони. А Приложното още вечерта в деня на изпита качиха оценките в сайта(тогава не бяха на 2 групи, всички бяха сутринта).

# 721
Такааа, момата ще чака второ класиране в Приложното и междувременно трябва да наредим МОН-ските желания🤔
Има бал 437 за ПГД Вазова и 468 за Райнов, т.е. и в двете ще влезне... До тук добре, НО сега не знае кое е по-желано🤪
Доколкото аз разбирам повече арт-часове и варианти има в Райнов, но в ПГД има италиански за паралелката Интериорен дизайн🤕
Моля за мнения🙏

# 722
Аз бих избрала Райнов пред Вазова, особено ако ви е удобно като локация, че на нас ни е на час и половина път.

# 723
  • Sofia
Аз също съм за Райнов. Училището е прекрасно! Отказахме се от кандидатстване в него само защото е с много неудобна локация за дъщеря ми. Две превозни средства + ходене пеша.

# 724
От НПГПФ казаха, че резултатите ще излязат до неделя (значи най-рано понеделник 😀)
Успех на всички деца!

# 725
  • Sofia
Имам въпрос за НГПИ. Пише, че приетите деца по второ, трето и т.н. желание имат няколко възможности цитирам:
Приетите по второ или следващо желание кандидати имат две възможности:
1. Записват се с всички необходими документи и подават заявление или за окончателно записване в специалността, по която са приети, или за продължаване на участието си в следващ етап на класиране при наличие на незаети места по предходните си желания;
2. Не се записват и подават заявление онлайн за участие в класиране за попълване на незаетите места (второ или следващо класиране) по желанията си, които предхождат желанието, по което са приети.

Ако се избере варинт 1 заявлението се подава на място или се подава онлайн? От написаното разбирам, че се подава на място с останалите документи. Тоест се записва детето в специалността в която е прието и отделно подава заявление за участие във второ класиране на място? Разбирам, че с това действие се записва детето в училището с една уговорка,че подавайки заявлението за второ класиране, ще може да се придвижи нагоре в своите желания?

# 726
Много се радвам да видя, че отличника е част от темата! Той е с метали, нали?
Дали е от темата? Не знам, наистина би било радостно. Някъде в списъците видях, че Метал е първото му желание, а и като сравних най-високия резултат с максималните балове, и така съобразих това.

Добавям:
Katty Draganova, на последния Ви въпрос и аз така разбирам нещата, но не съм сигурна, а и не попадаме в тази хипотеза. Ако държите на 100% на това училище, може да се обадите по телефона и да питате.
Ако имате дилеми с други училища и чакате други класирания, може би е по-разумен вариантът със заявлението онлайн, за да не бързате да си "затваряте" документите за записване.

Последна редакция: вт, 05 юли 2022, 17:02 от BlyaSSSachka

# 727
Аз познавам децата на 2ро и 3то място Метал, с 5.55 и 5.35. Ходеха заедно на уроци с моето дете. Много добри и талантливи деца!

# 728
  • София
Вие виждате ли оценките от свидетелството в системата?

# 729
Вие виждате ли оценките от свидетелството в системата?
Засега виждам само НВО-тата. За оценките пише, че още не са качени. Но някъде из самата система прочетох, че можело при някакво синхронизиране да се качат и на по-късен етап.

# 730
  • Sofia
Много се радвам да видя, че отличника е част от темата! Той е с метали, нали?
Дали е от темата? Не знам, наистина би било радостно. Някъде в списъците видях, че Метал е първото му желание, а и като сравних най-високия резултат с максималните балове, и така съобразих това.

Добавям:
Katty Draganova, на последния Ви въпрос и аз така разбирам нещата, но не съм сигурна, а и не попадаме в тази хипотеза. Ако държите на 100% на това училище, може да се обадите по телефона и да питате.
Ако имате дилеми с други училища и чакате други класирания, може би е по-разумен вариантът със заявлението онлайн, за да не бързате да си "затваряте" документите за записване.
Със сигурност подаваме документи, утре ще се разбере как стават нещата.

# 731
Имам въпрос за НГПИ. Пише, че приетите деца по второ, трето и т.н. желание имат няколко възможности цитирам:
Приетите по второ или следващо желание кандидати имат две възможности:
1. Записват се с всички необходими документи и подават заявление или за окончателно записване в специалността, по която са приети, или за продължаване на участието си в следващ етап на класиране при наличие на незаети места по предходните си желания;
2. Не се записват и подават заявление онлайн за участие в класиране за попълване на незаетите места (второ или следващо класиране) по желанията си, които предхождат желанието, по което са приети.

Ако се избере варинт 1 заявлението се подава на място или се подава онлайн? От написаното разбирам, че се подава на място с останалите документи. Тоест се записва детето в специалността в която е прието и отделно подава заявление за участие във второ класиране на място? Разбирам, че с това действие се записва детето в училището с една уговорка,че подавайки заявлението за второ класиране, ще може да се придвижи нагоре в своите желания?

По спомен от миналата година: при вариант 1 е необходимо да се запишете в специалността с всички документи присъствено и съответно да подадете заявление, че желаете да участвате във второ класиране за по-желани специалности. Съответно или ще си запази мястото или ще се премести по-напред. При вариант 2 се подава само заявление, ако миналата година беше онлайн. Реално при този вариант детето или се премества на по-предно желание или губи мястото си.

# 732
  • Sofia
Много благодаря! Утре отиваме с девойката да си запази мястото и да подадем заявление за второ класиране.

Резултатите в НУИИ са публикувани. Има много отлични оценки.
Браво на децата!
Успех!

# 733
# 734
Честито на всички приети и успех на чакащите! Ние днес се записахме официално учим в Художествената гимназия от септември.

Общи условия

Активация на акаунт