На море в Турция - тема 73

• 75 147
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
  • Beyond the Frontiers
Здравейте и от мен Flowers Hibiscus

Ние също мислим тази година за първи път да се отдадем на лятна почивка в Турция. Затова и ще използваме услугите на туристическа агенция. Има толкова много хотели, че свят ми се завива всеки път щом опитам да ги отсея, на снимки всички изглеждат невероятно.

Засега сме се спряли на 2 от предложените от фирма:

Alva Donna Exclusive Belek
Delphine Be Grand Resort

Двама възрастни сме, без деца, държим да е чисто, близко поне до луксозно, без излишна лудница от хора и аква атракциони.

Ако някой има пресни впечатления от тези хотели, ще съм благодарна ако ги сподели.

Също много се колебаем за кой месец да изберем хотел, искаме да е топло и лятно, юли и август твърде натоварено ли е? Или да се насочим към първата седмица на септември - явно районът ще е Анталия?
Делфинът е огромен...По-скоро семейно ориентирано и за деца.
Погледнете и Мардан.

# 121
  • София
Моста над Дарданелите се говореше, че ще го пускат на 26.02., официално от 18.03., има ли някой идея дали се минава по него вече?

# 122
  • гр. Варна
Моля да препоръчате хотел в Мармарис с що-годе добър плаж и зеленина, че малко се затрудних. Simple Smile

# 123
Моля да препоръчате хотел в Мармарис с що-годе добър плаж и зеленина, че малко се затрудних. Simple Smile

Всички са в затруднение по този въпрос, защото в Мармарис няма хубав плаж. Simple Smile

# 124
Има ли някой почивал в Crystal Admiral Resort Suites & Spa Сиде, ако може да даде някакво мнение за хотела, плажа, аквапарка, храната? Хубав ли е хотела или да си търся друг. За сравнение имам Лонисерата, където бяхме миналата година. Там всичко ми хареса, освен храната, която беше еднообразна.
Другият хотел, който си харесах в Сиде е CLUB TURAN PRINCE WORLD
Също имате ли представа как ще се обслужва тази година - сами ли ще си сипват туристете като преди или пак ще се дава храната от персонала?

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 16:49 от anbibian

# 125
Да размием малко темата с хотелите . Как се проверяваше наличност по HGS карта ? все ми се струва че го правех с приложението , но сега не успявам . Или пък някой сайт беше .... От ковида се оглупява май Simple Smile

# 126
  • Русе
С приложението беше преди, но от известно време вече не може. Регистрация в сайта трябва.

# 127
С приложението беше преди, но от известно време вече не може. Регистрация в сайта трябва.
добре , а какво пишем в полето за идентификационен номер ? ще стане ли с номер на БГ паспорт

# 128
  • София
Каквото и да каже приложението като наличност, вижте си и тук за задължения:
https://webihlaltakip.kgm.gov.tr/WebIhlalSorgulama/Sayfalar/Sorgulama (зарежда много бавно, но зарежда).
При нас миналото лято наличността си стоеше 4 лири и нещо, ние спокойни, и случайно отворих да проверя - задължение 18 лири, изтекъл срока за плащане и вече 90 лири. Платих го онлайн без проблем, но вече не вярвам на приложението - по никакъв начин не показва отрицателно салдо.

# 129
  • Русе
С приложението ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ да се проверява наличност. Като се направи регистрация в сайта, там всичко си излиза.
Не помня как я направих. В една от фейсбук групите ме светнаха къде какво да пиша, но честно казано не помня вече.

# 130
Благодаря за отговорите , при регистрация с номер паспорт се получиха нещата . Вижда се наличност и през приложението .

# 131
  • Русе
Благодаря за отговорите , при регистрация с номер паспорт се получиха нещата . Вижда се наличност и през приложението .
Хм! Аз пък тогава не успях и го деинсталирах. Ще взема пак да го изтегля, ама проблема е, че не помня паролата Joy Старост... Joy

# 132
Здравейте,пътешественици!
Прочетох половината минала тема и сегашната,за да се ориентирам в обстановката и избора на хотел. Обмислям да пътуваме 2ма възрастни в периода 28.06-03.07. Търся хотел, който да е adults only или поне да има обособена такава по-спокойна част. Бюджет - 4к. Нямам претенции за курорт, но бих се радвала ако успея да го съчетая с обикаляне на забележителности, обичаме да наемаме кола при почти всичките ни пътувания.
Разгледах и много харесах Utopia World, който беше подробно описан от Роже (благодаря,Роже), определено ми хареса страшно много, но май е по-скоро за когато почиваме с децата.
Харесах и cullinan golf & resort, но съм изпузнала момента с ранни записвания и не ми се дават толкова пари вече.
В Турция съм била само в Истанбул,така че където и да отида, стига да има забележителности в близост, ще е нова за мен.
С две думи, от толкова четене,пак опирам до вас - може ли да ми препоръчате хотел, който отговаря на изискванията ми, другото на което държим, е да им акачествена и разнообразна храна.
Благодаря на отзовалите се!
П.С. ще пътуваме със самолет

# 133
Да попитам колко време се лети от София до Анталия?

# 134
Да попитам колко време се лети от София до Анталия?
1 час и 35-40 минути

Общи условия

Активация на акаунт