Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 7

• 53 854
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте.Искам да попитам как става преосвидетелстване на ТЕЛК.Моя изтича 1.10 т.г.Трябва ли да побързам или септември е опция.

# 211
Аз минах миналия месец . Получих писмо два месеца преди това с дата за явяване.

# 212
Благодаря!Значи първо чакам писмо,така ли?

# 213
Да, трябва да получите писмо. Ако обаче наближи времето а писмо няма ( нещо което на мен Не ми се е случвало) мисля, че някой ходят до картотеката и проверяват или пускат документи,  не съм сигурна. Ако на някой му се е случвало забавяне да пише.

# 214
Tatatuni,огромно благодаря мила❤️

# 215
Здравейте,момичета.
Имам въпрос към вас,някоя от вас била ли е ХЗТ?
Аз съм с радикална хистеректомия(направена преди 11 мес.)
До преди месец-два,освен изпотяване нямамах никъкви други оплаквания,но от скоро започнах да задържам вода,което е адски неприятно,попринцип съм със слабо телослужение и никога не съм имала проблем с кг. и най-вече целулит,а сега започна да се появява по краката ми,също така съм качила 1-2 кг(отдавам го на самото задържане на вода) опитах със Хидролес,но няма много голям ефект.
Доктора ми препоръча 2-3 месеца да си слагам пластирите Климара(но за съжаление тях ги няма никъде),като заместител ме насочи към спрея Лензето или таблетки Естрофем,ще избера спрея,ако го открия някъде.
Но ме интересува,някоя от вас ползвала ли е ХЗТ и как се чувства,какви са минусите и плюсовете от нея?
Благодаря на всички!

# 216
Здравейте,момичета.
Имам въпрос към вас,някоя от вас била ли е ХЗТ?
Аз съм с радикална хистеректомия(направена преди 11 мес.)
До преди месец-два,освен изпотяване нямамах никъкви други оплаквания,но от скоро започнах да задържам вода,което е адски неприятно,попринцип съм със слабо телослужение и никога не съм имала проблем с кг. и най-вече целулит,а сега започна да се появява по краката ми,също така съм качила 1-2 кг(отдавам го на самото задържане на вода) опитах със Хидролес,но няма много голям ефект.
Доктора ми препоръча 2-3 месеца да си слагам пластирите Климара(но за съжаление тях ги няма никъде),като заместител ме насочи към спрея Лензето или таблетки Естрофем,ще избера спрея,ако го открия някъде.
Но ме интересува,някоя от вас ползвала ли е ХЗТ и как се чувства,какви са минусите и плюсовете от нея?
Благодаря на всички!
Здравей,
Аз съм на ХЗТ от 10тина години и ползвах Климара, но ги спряха от производство. Чета из форуми, че нещо не се одобрява  за дълъг период, но аз се чувствам по-добре с нея, без нея ми става кофти. От един месец има проблем на българския пазар с тези препарати. Моя лекар препоръча да си издиря такива които се приемат трансдерамално през кожата и ми забрани да приемам таблетки. В момента си взимам Лензето от Румъния.
За момента не съм забелязала минуси от терапията, с нея си живея съвсем нормален живот, но щом ги спра започват гадните симптоми освен изпотяване имам световъртеж, главоболие, нервност и т.н. знаете си ги Simple Smile

# 217
много ви благодаря за отговора.
Относно Лензето има ли го на бг пазара?
Предстой ми пътуване до Гърция и мисля и там да проверя за Климара или Лензето.

# 218
много ви благодаря за отговора.
Относно Лензето има ли го на бг пазара?
Предстой ми пътуване до Гърция и мисля и там да проверя за Климара или Лензето.
Писала съм имейли на българския предтавител на фирмата производител на Лензето, казаха че нямат намерение да го внасят в България. В Гърция съм питала в две аптеки, нямат ги, но ако Вие имате успех с намирането моля споделете Simple Smile. За сега съм си взела от Румъния Simple Smile

# 219
  • София
Привет. Писах в друга тема, но след това намерих тази.
Искам да попитам за наистина добър онкогинеколог за майка ми. Трябва да се оперира. Disappointed
Гинеколожката, която й е вземала биопсия, я е насочила към Арман Христамян в Пловдив,
но във форума прочетох и доста отрицателни мнения.
В епикризата пише ендометроиден карцином.

Мислим варианти за София и Пловдив, но ако трябва ще отидем и на друго място.
Искам да питам и още нещо. Какво ви е мнението за клиниките в Турция, или е по-добре да е тук?

Също така искам да попитам какво е разумно да направим в момента преди операция.
Някакви изследвания? Нищо не разбирам, научих преди малко и съм супер объркан Disappointed

Сетих се и още нещо. Тя има застраховка от ДЗИ Лечение без граници и се чудим дали да я ползва?
Някой има ли представа. Нейна позната я е ползвала и са я оперирали в Испания,
като са и предложили също Австрия и Турция. Ама представа си нямам след това какво се случва.
Другата дама са я карали няколко пъти до Испания, като са я взимали от провинцията и т.н.
Възможно ли е да ги карат в някои не толкова добри лечебни заведения там, или всичко е нормално.

Ще съм много благодарен за съвети!

Последна редакция: пт, 15 юли 2022, 21:39 от mitkomitashki

# 220
Д-р.Танчев ,Токуда, препоръчвам ,оперирана съм при него преди месец!

# 221
Прочетете предните теми,там сме писали за Христамян.Много сме осакатените от него.Като е бил по-млад може и да е оперирал добре,сега е жив зян.

# 222
  • София
Д-р.Танчев ,Токуда, препоръчвам ,оперирана съм при него преди месец!

Благодаря. Много ли се чака при него? И как се държи с пациентите?

# 223
Здравейте и от мен!От март месец съм на примолут Нор,но само да опитам как ще се чувствам,не искам да го пия вечно.Предстои ми море и около средата на август ще посетя лекарката,да видя какво ще предложи на фона на тези месеци на примолута.Тогаеа каза премахване на матката с яйчника,имам ендометриоза,сраствания и тн.Въпросът ми е-да се оперирам ли?Какво ме очаква след това?На 40 г. Съм и имам две деца,не планирам други.В момента имам обилно изпотяване,но четох,че е от глюкофажа(и него приемам).Ако се подложа на тази операция,в общи линии какво ме очаква?Да рискувам ли? Определено приемането на хормони не ми е ок,не може цял живот да съм на тях.Отразяват ми се на теглото,имам целулит и около 10 кг отгоре,а никога не съм имала проблем с теглото.Не знам какво да реша,а времето си тече и ще трябва да взема решение! Благодаря на всички отзовали се!

# 224
Относно д-р.Танчев-бях в частният му кабинет на ул.Козлодуй за да обсъдим изследвания ми и тъй като ми хареса -сдържан и изчерпателен,без празни приказки ,направо се съгласих той да ме оперира,насрочи операцията за след 2-3 седмици, лапароскопската беше.Много бързо се възстанових.

Общи условия

Активация на акаунт