На море в Гърция 2022 - I

• 83 843
  • 762
  •   1
Отговори
# 240
Може би има предвид Ханя?
Да, мисля, че така се произнася.  На о. Крит.

# 241
  • Варна
Искани се да сме малко по далеч от българските тълпи. Но още не можем да се ориентираме на къде. Плажа ние важен, защото детето не обича вълни.

плаж Atspas в Скала Марион. Страхотно за деца. Много плитко, фин пясък, плажно заведение с добро обслужване и богато меню Simple Smile
Много рибки за радост на децата. Плажчето е много малко, но е фантастично.
 Нотос също добър. Трипити  много каменист .

''Ами всеки си прави сметката, за мен ако мога да не ги давам тези пари ще е голямо облекчение. По-добре за нещо друго да ги дам, а не за транспорт.''

това е малко сметка без кръчмар защото не може да оставите колата просто така в Кавала или Керамоти , трябва да е платен паркинг , а на острова не съм плащал за паркиране. На самия остров ако искате да мръднете на повече от пешеходно разстояние има само 1 вариант с автобус.Ако ползвате такси или водно такси съвсем ще ви товари сметката.Накрая като теглите чертата тези спестени пари от фери може да са 0.Аз май не се сещам да съм чувал някои да си остава колата на паркинг и пътува пеша(което също не е безплатно) , да не си представя пък колко багаж мъкна в колата Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 11:30 от peterky2002

# 242
  • София
Искани се да сме малко по далеч от българските тълпи. Но още не можем да се ориентираме на къде. Плажа ние важен, защото детето не обича вълни.

плаж Atspas в Скала Марион. Страхотно за деца. Много плитко, фин пясък, плажно заведение с добро обслужване и богато меню Simple Smile
Много рибки за радост на децата. Плажчето е много малко, но е фантастично.
 Нотос също добър. Трипити  много каменист .
Не знам кога последно си посещавал този плаж , но в началото на септември 2019г. нямаше място  къде да стъпиш камо ли да сложиш кърпа на пясъка.

# 243
  • Варна
Не знам кога последно си посещавал този плаж , но в началото на септември 2019г. нямаше място  къде да стъпиш камо ли да сложиш кърпа на пясъка.

То не само там ами из цяла Северна Гърция. Лятно време 1/3 колите са гръцки - останалите наши , румънски , сръбски , македонски , че чак полски и чешки.Ковида малко разреди ама таз година се опасвам че всички ще искат да наваксат и ще е лудница и гъчканица . Едни местенца като Коринос , Стомио , Агиокампос , Каристос , Влахата , Лаганас служат малко за спасение. В интерес на истината на Евия и Кефалония чуждите коли бяха единици.

# 244
Ние бяхме на о. Кефалония преди две години и истината е че ферибота сериозно отсява туристите. На Лефкада беше пълно с български и румънски коли, а на Кефалония беше истински рай и спокойствие. На порто Кацики беше страшна лудница (поне 738382 човека ) , а на Миртос бяха около 30. Няма нужда да казвам че Миртос е много по-красив , поне за мен 🙂. Мисля че цената на ферибота напълно се оправда.

# 245
  • София
Моят мъж в началото като чуеше цена за ферибот повече от 20 евро и категорично отказваше. Полека за няколко години свикна и сега 350 евро за ферибот до Крит и обратно, не му правят впечатление. Общо взето вече гледаме на нещата така : кеф цена няма. Само да сме живи и здрави.

# 246
Здравейте,
Имам следното питане към тези, които са били на Корфу.
Намирам изгодни места за настаняване в най-горната част, по-точно в Ахарави.
Според вас, може ли оттам да се обиколи целия остров за 4 дни или е отдалечено и става само за обикаляне на северната част?

# 247
Един въпрос и от мен - колко време предварително трябва да си резервираме ферибот от Лефкада до Кефалония? Бяхте писали, че има само едно корабче на ден от там и ни е страх да не би да няма място ако чакаме до последно.

# 248
Имахме нощувка на Лефкада за да видим Порто Кацики и да купим билетите и на следващия ден пътувахме с ферибота.

# 249
Имахме нощувка на Лефкада за да видим Порто Кацики и да купим билетите и на следващия ден пътувахме с ферибота.
А резервация направихте ли?

# 250
Не , от пристанището ги купихме я деня преди пътуването , ноо това не гарантира че ще има билети. Ползвали сме фериботи из цикладите и винаги сме купували в последния момент и винаги е имало места , но това не е гаранция че винаги ще е така.

# 251
Благодаря, очаквам и някой друг да се включи с инфо, че не ни се остава в Лефкада.

# 252
  • София
Зависи и от сезона. Предишни години за юни и септември не беше нужна резервация за Лефкада - Кефалония. Но за юли и август е задължителна. Корабът Капитан Аристидис не е много голям и може да не се съберат всички коли.

# 253
  • София
Здравейте,
Имам следното питане към тези, които са били на Корфу.
Намирам изгодни места за настаняване в най-горната част, по-точно в Ахарави.
Според вас, може ли оттам да се обиколи целия остров за 4 дни или е отдалечено и става само за обикаляне на северната част?
Чак целия ще е малко трудно, не са големи разстоянията, но пътищата са тесни и на места натоварени. За 4 дни ще е малко на търчане напред-назад, но основните северни плажове и столицата/Ахилеон ще видите. То и на юг, освен страхотните плажове в югозападната част, няма кой знае какво забележително.

# 254
  • София
В началото на юли 2020 нямаше места на пристанището за ферибота за Кефалоня. Решението да пътуваме натам бе спонтанно. Ако имахме такъв план, щях да резервирам/купя 2-3 дни по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт