Парфюмни размисли и страсти - 270 март 2022 г.

• 63 057
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Не, такива съставки изобщо не биха били допуснати на пазара.

# 556
Аз имам един глупав въпрос, но често го мисля. Колкото по-стар е един парфюм, пък дори и да е запазен като аромат, не става ли токсичен за тялото ни?
Въпросът е много логичен и отговорът е, по-скоро "да". Няма да ни отрови, но на по-чувствителна кожа, или хора с алергии, може да усетят нещо неприятно.
Азалия е права. В днешно време, както и с всичко останало, парфюмите са в по-голямата си степен химични съединения. Прочетете състава на някой парфюм. Ако не сте химик, фарацевт и не знаете латински, няма да разберете нищо. Повечето от нас, предполагам?

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 21:56 от Magda Dimitrova

# 557
  • София, Лагера
Ноеми, радвам се да те видя тук. Купи си още една две бутилки Ангел и Демон и ги пази на тъмно пълни. Не ги пръскай, пръскай си наченатата, да не влиза и остава въздух в новите. Така ще изкарат много повече.
Благодаря ти, Денси! Blue Heart

# 558
Момичета, имам чуденка и ще се радвам на малко помощ - двоумя се между Maison Lancome Pivoines Printemps и Magnolia Rosae за купуване на сляпо. Не съм фен на сладка тежка роза, по-скоро предпочитам свежи воднисти варианти. Гледам и в двата има доста роза и се чудя кой е по-пролетен и не твърде сладък? Благодаря предварително за мненията!

# 559
Момичета, имам чуденка и ще се радвам на малко помощ - двоумя се между Maison Lancome Pivoines Printemps и Magnolia Rosae за купуване на сляпо. Не съм фен на сладка тежка роза, по-скоро предпочитам свежи воднисти варианти. Гледам и в двата има доста роза и се чудя кой е по-пролетен и не твърде сладък? Благодаря предварително за мненията!
Magnolia Rosae е точно за сега - свежа розова роза, без излишна сладост, трайност и излъчване - цял ден
Pivoines не съм го имала, но като цяло впечатлението ми за него е , че е нетраен и не особено харесван парфюм .....

# 560
Момичета, Mugler Angel nova edp по-скоро за топлите или студените месеци е ?

# 561
  • Sofia
Pivoines Printemps никак не ми хареса, мирише на отворено прашасало мускалче.   Magnolia Rosae е прекрасна розова роза  с велурена подложка .
На търсенето на несладка и водниста роза нито единия не пасва.

Angel nova ми е основно сочни зрели малини и го свързвам по-скоро с топлите месеци.

# 562
  • Бургас

Angel nova ми е основно сочни зрели малини и го свързвам по-скоро с топлите месеци.
Действително е сочен и жизнерадостен аромат. Аз обаче нещо развих непоносимост към силните аромати и мисля, че няма да мога да го нося лятото. Ако човек е толерантен към тях би бил чудесен.

# 563
Момичета, Mugler Angel nova edp по-скоро за топлите или студените месеци е ?
Не мисля, че е подходящ за топло време. Носила съм го в края на зимата и началото на пролетта, не мога да си го представя в по-топло. Поне при мен е траен и излъчва силно.

# 564
  • София
Миналата и тази седмица опознавах три парфюма от колекцията Herrera Confidential и ще напиша по няколко думи за тях, както обещах в другата тема. Simple Smile

Bronze Tonka Carolina Herrera е необичайно красив аромат, с който човек не остава незабелязан. Изключително елегантен, топъл и сладък. Пръснат върху кожата, ароматът започва с микс от прясно изпечено висококачествено кафе, ууд и киприол/нагармота, които постепенно се допълват от ухание на кожа и цветно-подправкови нотки. Ароматът на киприол/нагармота при мен се чувства до драйдауна на парфюма, като е променлив и дава различни нюанси – ту дървесни, ту леко землисти, ту опушени. Имам чувството, че в композицията не е използван само жасмин. Няма го онзи типичен негов аромат, а сякаш е извлечена само сладостта му и/или е допълнена с други сладки цветни нотки. Количеството шафран е чудесно премерено, абсолютно достатъчно да прибави лека пикантност в парфюма.

Gold Incense Carolina Herrera е още един прекрасен аромат от колекцията Herrera Confidential. Този представител е за почитателите на тамян и любителите на парфюми с изразени дървесни нотки. И нищо чудно, че започва с дървесно-смолист и опушен взрив, който след минути се превръща в меко ванилово-дървесно ухание с преплетени нотки на билкова горчивина, лека тръпчивост и землиста сладост. Много интересен и интригуващ парфюм.

И последният аромат е Nightfall Patchouli Carolina Herrera. Помирисан директно от бутилката, ароматът може да бъде отъждествен с този на вишновка. Нанесен върху кожата, парфюмът се разкрива със землисто пачули и микс от канела и карамфил. Постепенно пачулито омеква и се подслажда от бензоина, който става доста осезаем и водещ, заедно с канелата, към които се прокрадва и смолиста нотка.
Nightfall Patchouli, със сигурност няма да купя, защото го поставям в групата „напомня на“ Ambre Narguile Hermès, Herod Parfums de Marly, Oajan Parfums de Marly,Dolcelisir L'Erbolario, Meharées L'Erbolario.
Парфюмите са с изключителна трайност на моята кожа, 8-10 часа. Усещат се добре и ги чувствам като воал около себе си.
В заключение мога да напиша, че колебанието ми кой да купя Bronze Tonka или Gold Incense остава. Smile И двата ми харесват страшно много. Revolving Hearts

# 565
Пробвай Gold Myrrh Absolu и вече ще се колебаеш между три.
Аз бях много влюбена в Bronze Tonka и си мислех, че това е най-хубавият парфюм от линията и няма какво повече да направят.

Като излезе Gold Myrrh Absolu се влюбих още по-силно в него.

Лично аз първо бих купила Myrrh и после Tonka.

Ако имаш възможност, обезателно го пробвай!

# 566
  • София
Ще го пробвам, Jollie. Simple Smile В списъка ми е, заедно с Mystery Tobacco и Amber Desire.

# 567
  • София
Скоро една съфорумка беше споменала за парфюм, който,, е ултра силен и не е за всеки "по поста и личеше че обича и то много парфюмите, пръснала се сутрин с един на обяд с друг, но не намирам поста!
Самия пост беше доста дълъг и въпросния парфюм (като копирах името и исках да видя кой е ми излезе жълта бутилка, не прозрачна..... Ако тази дама се познае нека ми пише, моля!
Поста е в последния 5-6дни!

# 568
Мимозата на Амуаж, струва ми се.

# 569
  • София
Вие ли сте въпросната дама?
Иначе това е въпрония парфюм, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт