ПАРИЖ - 16

• 46 064
  • 782
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Добро утро! Моля ви за обратна връзка какво е положението със сертификатите за ваксинирани и PCR тестовете за влизане във Франция. Благодаря предварително!
В края на м.март се изискваше на летището и никъде в страната, сега не знам!

# 151
Според сайта на МвнР влизането е или със сертификат ваксина, преболедуване или тест/може и антигенен/. На нас никой не ни провери сертификатите, пътувахме на 29 април.

# 152
  • Варна
Трябва си билет - по стълби, с асансьор, до втория етаж, до върха..всякак трябва ви билет и по-добре да си го купите он-лайн

он-лайн е много удобно , но най често месеци преди датата ви няма.Проверявайте все пак защото ТА резервират големи пакети и ако нещо се провали може да ги освободят и 3 дни преди датата.А има и такива които са там за седмица - две и се почесват кога точно да се качат. Не се отчайвайте ако нямате , чакането не е драма в делничен ден - един чака , а другите в трите фри шопа на 200 м. на запад от кулата.Качете се и на Триумфалната Арка и там най горе е красиво и особено вечер

# 153
Dundence а от Шарл де гол как пътувахте до центъра? И важат ли картите или трябват допълнителни билети?
С RER пътувахме. Картите си важат и не са необходими допълнителни билети.

# 154
Dundence а от Шарл де гол как пътувахте до центъра? И важат ли картите или трябват допълнителни билети?
С RER пътувахме. Картите си важат и не са необходими допълнителни билети.
Навиго картите ли имате предвид? А от къде ги купихте ако става въпрос за тях?

# 155
  • Варна
Навиго картите ли имате предвид? А от къде ги купихте ако става въпрос за тях?

и навиго и парижпас с включени музеи купуваме от всички метро и еруер станции където има оператор - те понякога поназнайват английски и можем да се оправим

# 156
Peterky доколкото разбирам вие също сте пътували от Шарл де Гол. Може ли да ми кажеш как точно се придвижихте до центъра ? Също така заслужава ли си парижпас?

# 157
  • ВАРНА
Peterky доколкото разбирам вие също сте пътували от Шарл де Гол. Може ли да ми кажеш как точно се придвижихте до центъра ? Също така заслужава ли си парижпас?
С RER B се стига до Париж.
Внимание  - ходи се около 10 минути до rer- a. Има табели и няма опасност човек да се изгуби.
Точно до входа на rer-a има бюро за продажба на билети и карти за градския транспорт.

# 158
Един полет имам до CDG и използвах автобуса, който стига до Опера Гарние. Много бързо взе разстоянието, на летището спираше точно пред изхода на терминала.

# 159
И на нас ни предстои пътуване от CDG до Париж. В този сайт се обяснява със снимки как да се ориентираме на летището, ако ще ползваме RER. Снимките отговарят ли на действителността:
https://parisbytrain.com/paris-airport-terminal-2-train-photo-tour/
Благодаря на всички, че споделяте полезна информация. Направих програмата ни от темата Flowers Cherry Blossom

Bradley Cooper, вариантa с автобуса до Опера Гарние също съм го включила.

# 160
И аз видях възможноста с автобус но цената е около 10-12 Евро в посока на човек което ми се струва много при положение че така и така ще купим карти за градската мрежа. Ако може да ги ползваме и до летището ще е чудесно.

# 161
  • ВАРНА
И на нас ни предстои пътуване от CDG до Париж. В този сайт се обяснява със снимки как да се ориентираме на летището, ако ще ползваме RER. Снимките отговарят ли на действителността:
https://parisbytrain.com/paris-airport-terminal-2-train-photo-tour/

Точно тази е действителността  Simple Smile
Следите табелите  RER и всичко ще е наред

# 162
Точно тази е действителността  Simple Smile
Следите табелите  RER и всичко ще е наред
Това изречение е мн хубаво и обнадеждаващо Simple Smile Благодаря ти

Така е и с нас, БИМБА. И без това ще купуваме Навиго за седмица. Aвтобусa ще ползваме, ако не успеем да се ориентираме за RER

Последна редакция: пт, 06 май 2022, 18:29 от Ralitsa_

# 163
  • ВАРНА
Ралица, от бюрото за карти и билети ще ви дадат карта на метрото и RER. Предполагам, че има и приложение, но аз съм малко олд скул на моменти и с хартиената ми беше по-лесно. Метрото и rer са лесни за ориентация. През телефона пиша в момента и не ми е удобно, но утре ще съм на компютъра и мога да помагам за ориентиране. Пиши адреса, на който ще отседнете и ще изнамерим пътеката до там  Simple Smile

# 164
Някой който е ползвал.може ли обясни как и от къде се купуват Навиго картите? Дали може да ги купим от летището шарл де гол?
Да, купихме си от билетния център, който е на изхода за RER. Там има и машина за снимки, но ние си носихме от България.
БИМБА, отговорих ти вече на този въпрос Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт