Да преправим старите мебели с любов - тема 38

• 55 287
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
Flowers Hibiscus

Последна редакция: пн, 12 сеп 2022, 16:27 от Анонимен

# 451
Духи пухи, точно такова лЮляво направих спалнята 😁 Много ме зарежда тоя цвят. Ще ги помисля тия тапети, мислех си за нещо, което ще е по-дуракоустойчиво и ще може да се почиства с препарати. Мястото е напреко между фурна и пералня, на тази стена ще стои кофата с боклук и кофата за пране. Може би ще взема парче пдч...

Може да пробваш с тези тапети РАУФАЗЕР:
https://markita.net/tapet-raufazer-25-h-053-sprint-t201069.html

# 452
duhi_puhi, Innocent в магазина ли ти казаха, че върху стъклофибъра може да се лепят обикновени тапети?
С такова лепило няма да имаш проблем. С обикновеноето, не знам

https://www.home-max.bg/lepilo-za-stuklotekstilni-tapeti-15-kg/

# 453
Взех си това

Дано ми остане уикенда време (че ще творя по фасадата), ще пробвам малко да си поиграя с леглата и шкафчето, да видим какво ще се получи.
Виброшлайфове имаме няколко, ако се наложи ще пошкуркам малко.
**Оф то пък ми се получиха 2 поста сори, то за различни неща 😁

# 454
Аз бих боядисала в цвят. В една стая няколко различни дървесни декора може да се сблъскат. Цветът и детайлите може да ги обединят и синхронизират.

https://fusionmineralpaint.com/dresser-painted-with-everett/

# 455
Ом това ми е за вилата, такива луксове не гоня. А дъщеря ми иска бяло. Не знам кво ще се блъска, дизайнер не съм наемала, на момента каквото си го направим (щото преправяме цялата къща).
Цветовете ще ги играя долу в холо-кухнята може би. Ще имам и 50-60 кв ламперия да слагам и омаслявам... ММ иска дървена маса тип Крал Артур със сина да твори, кухненските шкафове още мисля какво да са (ама са далече)...
Та си чета тука назад темите и се вдъхновявам 😁

# 456
Моля за съвет: опитвам се да възстановя стари холни шкафове и маса. Започнах с шкурене на повърхностите /по съвет на мебелист/, след това минах с влажен парцал и разредител. Лакирах с лак за дърво, обаче стана лъскаво...Чудя се как се постига по-матов, сатенен вид на мебелите? Всякакви съвети ще са ми от полза. Шкафовете са от ПДЧ с естествен фурнир.

# 457
  • София
Лакът за дърво може да бъде гланц, сатен, мат, полумат…Вие какъв сложихте?

# 458

Такъв ми даде мебелиста. Нансях го с дунапренена гъба. Обаче е много лъскаво. Чудя се ако го изшкуря пак и мина с разредител и купя друг лак /надявам се на съвет/ дали ще постигна по-меко излъчване надървото?

# 459
С каква боя боядиса ПДЧ-то? Според мен със свалянето на лака, ще свалиш и боята под него.
Лъскав лак съм матирала с малко тебеширена боя в него, получи се прилично и ако искаш да не започваш отначало, пробвай на скрито място.

# 460
  • София
Не е боядисвала, а само е лакирала.
Сега трябва да се изшкури отново (като засъхне хубаво), така че да се матира цялата повърхност равномерно и после да се сложи друг лак - напр. със сатенен финиш. Има голям избор в големите строителни вериги. Но трябва да вземете лак на същата основа.
(Трябваше да пробвате първо на някое скрито място. Лазурните лакове са винаги доста лъскави)

# 461
Благодаря. Ще потърся друг лак. Дано да го подобря.

# 462
  • София
Има ли някой ексцентършлайф на Лидл (видях, че сега са в промоция за 50 лв.)?
Доволни ли сте и могат ли да се ползват шкурки на Bosh с него? И друго - гледам, че по-скъпите шлайфиве имат антивибрационна система. Много ли е изморително за ползване това чудо и изтръпват ли ръцете? Аз имам виброшлайф на Bosh и нямам оплаквания, въпреки, че такава система липсва.

# 463
  • в сърцата на децата <3
Ексцентъра на Лидл е ужасен. Ама наистина ужасен. Първо си бях взела мултитула, който е с делта шрайф - е, ексцентъра е по-зле. При най-малко съпротивление единствените вибрации са в ръцете ти. Върнах го. Брат ми си взе от следващата промоция - същата работа, върна го и той. Лентовия е горе-долу, като за парите си - става. Но вибрационните им уреди са ужасни.

За вибрациите се продават антивибрационни ръкавици от естествена кожа. Бях скептична, но наистина вършат работа. Аз основно ги ползвам за косачката и резачката, даже май с резачката имаше в комплекта принадлежности.

# 464
  • София
Ясно, благодаря за споделеното! Май ще взема един акумулаторен на Макита (и той на промоция) за 97 евро. Много по-скъп е, и не се използва често, но поне няма да ми се отще реставрирането на стари мебели.🙂

Общи условия

Активация на акаунт