Нашите кухни - тема 90

• 50 656
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Така и не мога да разбера, защо при нашия стандарт, винаги почти всичко е по-скъпо тук...

Българските търговци (по принцип, може да има и невероятни изключения) залагат на надценката, а не на оборота. Повечето.

Иначе, теоретично и практически, българският пазар е малък като обем и с ниска покупателна способност на населението. Затова, при очакван малък обем продажби, се залага търсеният % печалба чрез по-висока надценка.
Ако в Германия от мивка Х се очаква да продадат 10 хил. бройки, в България се очаква да продадат 100 бройки. И така. Продавачът на дребно си взима отстъпка от търговеца на едро, в зависимост от оборота - повече продадени бройки, по-голяма отстъпка.

# 436
. Сами си намерихме плотовете, бяхме се ориентирали към Егер, но по съвет на проектанта, купихме от Кайндл.
От къде сте купили тези плотове, гръб и врати Кайндл? Дървестните на горни шкафове, врати ли са или от гръб са направени в същия цвят?

# 437
Така и не мога да разбера, защо при нашия стандарт, винаги почти всичко е по-скъпо тук...

Българските търговци (по принцип, може да има и невероятни изключения) залагат на надценката, а не на оборота. Повечето.

Иначе, теоретично и практически, българският пазар е малък като обем и с ниска покупателна способност на населението. Затова, при очакван малък обем продажби, се залага търсеният % печалба чрез по-висока надценка.
Ако в Германия от мивка Х се очаква да продадат 10 хил. бройки, в България се очаква да продадат 100 бройки. И така. Продавачът на дребно си взима отстъпка от търговеца на едро, в зависимост от оборота - повече продадени бройки, по-голяма отстъпка.

Да, ясно е, че е така. "Не мога да разбера защо..." беше риторично Grin. И все пак, официален представител би трябвало да е със същите/ подобни цени. Дали в Австрия - подобен като размер пазар на нашия са по-високи цените от Германия? Не е тайна, че станаха милионери търговците, ама не от оборот явно.

# 438
Май ще поръчам и мивката, навихте ме. Сега, с доставката (доставят с GLS - Interlogistica) излиза с над 100 лв. по-евтина, при положение, че в Бланко БГ в момента тези са на промоция! А в Герака - още около 100 лв. отгоре. Защо да им ги давам тук... Така и не мога да разбера, защо при нашия стандарт, винаги почти всичко е по-скъпо тук...

Скоро поръчах мивка Бланко от Германия, пристигна без проблеми, а я поръчах през Гъбко. Супер беше опакована, като пари поне 200 лв по-евтина ми излезе вкл. доставката. С директна доставка колко ви искат за доставка?

# 439
  • при него
. Сами си намерихме плотовете, бяхме се ориентирали към Егер, но по съвет на проектанта, купихме от Кайндл.
От къде сте купили тези плотове, гръб и врати Кайндл? Дървестните на горни шкафове, врати ли са или от гръб са направени в същия цвят?

Сега се осъзнах, че неточно съм се изразила. Кайндъл са, но фирмата от която ги купихме е Интериор-и. Имат шоу руум в квартал Левски, в София, има ги и в Пловдив и може би и в други градове, но не съм сигурна. Ако правилно помня, те са вносител. Може би има и други вносители/дистрибутори, не съм сигурна.
Мисля, че другото много важно ни беше, че те имаха плот, гръбче и това за вратите на шкафовете (със сугурносте не е гръбче, то е много тънко, а това на вратите е доста по-дебело), абсолютно един и същ модел.
От Егер се отказахме, защото нямаха дървесен плот с постформинг ( това беше лятото на 2021, сега не знам как е).

Допълвам се, изрових снимки... значи гръбчето се води "стенен панел 8мм", а вратите на "шкафовете са ПДЧ 18 мм". Плота е "работен плот". 3 различни продукта са, но абсолютно един и същ модел. Kaindl дъб евоки сънсет. Имаше още няколко дъба Simple Smile в шоуруума.

# 440
Май ще поръчам и мивката, навихте ме. Сега, с доставката (доставят с GLS - Interlogistica) излиза с над 100 лв. по-евтина, при положение, че в Бланко БГ в момента тези са на промоция! А в Герака - още около 100 лв. отгоре. Защо да им ги давам тук... Така и не мога да разбера, защо при нашия стандарт, винаги почти всичко е по-скъпо тук...

Скоро поръчах мивка Бланко от Германия, пристигна без проблеми, а я поръчах през Гъбко. Супер беше опакована, като пари поне 200 лв по-евтина ми излезе вкл. доставката. С директна доставка колко ви искат за доставка?
Поръчах я преди малко. Без застраховка. С директна доставка - 15 евро. През GGGB, където поръчвам обикновено е пак толова защото е 3 лв. на кг., а мивката е 10 кг. Щеше да е повече с ВИП доставка и застраховка, но се отказах и поръчах директно. Така идва с над 100 лв. по-евтина от същата мивка, която в момента е  на помоция в офииалния им представител тук.

# 441
  • София
От кой сайт поръчвате мивките и за колко време ги доставят?
Благодаря!

# 442
От baumarkteu.de

# 443
https://www.baumarkteu.de/
За достаката на мивката - не знам още. Смесителят го поръчах на 2.05., дойде на 10.05.

# 444
Само така! Да се научат търговците у нас как се прави търговия!
И аз гледам батерии/душове Хансгрое и Грое по немския амазон. Там също правят промоции и намаления, но нещо им се вдигнаха таксите за доставка (до адреса на превозвач). Но пак излиза по-евтино.

# 445
О, да! Аз поръчах два душа с термостат, за пълно вграждане, точно от немския амазон. Два пъти им изпуснах промоцията, накрая ги взех на редовна цена, която пак е с 50% по-ниска от българските сайтове.

# 446
  • Deutschland/HE
И аз гледам батерии/душове Хансгрое и Грое по немския амазон. Там също правят промоции и намаления, но нещо им се вдигнаха таксите за доставка (до адреса на превозвач). Но пак излиза по-евтино.

виж дали не може да си пуснеш 30дневен тест на Амазон Прайм, тогава имаш безплатна доставка на повечето неща в рамките на Германия. Само следиш 2-3дни преди края да я спреш, за да не ти вземе пари за след това. Понякога е по-изгодно и да платиш Прайм за един месец, например ако ще купуваш 2-3 неща с доставка.

# 447
Знам за Прайма, ама той мисля, че е само за продуктите на Амазон. За продукти на други доставчици - според зависи. Просто забелязах, че след излизането на Великобритания и след началото на корона-та доставчиците вдигнаха таксите за доставка до адрес в Германия. Понякога цената за доставка с DHL до България е само с малко по-висока от тази до Германия. Но пък добрата новина е, че като има много доставчици в Амазона, си избираш...

# 448
  • Deutschland/HE
Понякога е и за други доставчици, но примерно ще е със срок 3-4дни на доставката, а не 1-2 както е при продуктите, които са на склад в Амазон.

П.С. В понеделник си получих шампоана, поръчан през Амазон, но доставчика бяха ДХЛ и изпращача не беше Амазон.

# 449
Търговците в Бг са покъртителни. Звъниш на производител в Германия, любезни, канят те да видиш в шоурум , обесняват . Казваш че си от Бг и насочват към Бг представител,  само че Германеца ти е казал цена да кажем за продукт 1000 лв с ддс. А представителя ти казва 1600 без ддс и доставка от 3 седмици. И това случка от мин седмица. На въпроса от къде идва разликата в цената - "Намери си  друг представител" е отговора. Ама те са 2 за цяла Бг по официална информа ия  На въпрос как може да намалим цената - отговора е намяваме някой неща. Ама така и качество пада...ама няма нищо 😂

Общи условия

Активация на акаунт