Пациентки на д-р Владимиров и СБАЛАГРМ " София"- тема 6

• 32 478
  • 469
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Мисля че има ценоразпис в сайта, размразяване на ембрион+трансфер горе долу към 1500лв мисля че излизаше, но проверете там ги има цените със сигурност.
Търсих преди да пиша, но не намерих.

# 376
  • София
Момичета, някой знае ли кога ще излизат в отпуск докторите?

# 377
Здравейте дами,
аз за първи път пиша тук, т.к. от съвсем скоро съм пациент на д-р Врадимиров. Накратко историята ни е следната - ние с ММ правим опити за бебчо от почти 1.5г, засега без успех. Аз съм на 42г., ММ е на 47г. аз досега нямам бременност, той има деца от предишен брак. Правихме една спермограма в Геника началото на годината и предвид резултатите отидохме на консултация при д-р Кацаров. Той отхвърли варикоцеле и предписа 3м. лечение с Полукс Форте, след което нова спермограма по Крюгер в СБАЛАГРМ София. Изненадващо резултатите там, поне на мен ми изглеждат добри. От диагноза Asthenoteratoyoospermia с морфолотия 4% на Normozoospermia с 15% нормални форми ... Dizzy Face Това, което ме притеснява и не разбирам са откритите левкоцити 7млн/мл, на д-р Владимиров каза, че не са проблем. След прегледа ми назначи нови изследвания:
- Пълна кр. картина
- желязо - 23.61 μmol/l /реф. 6.60 - 34.00/
- феритин - 21.00 μmol/l /реф. 13.00 - 150.00/
- хламидия - 0.16 /реф. до 0.90/
- FT4 - 13.60 pmol/l /реф. 12.00 - 22.00/ 
- TSH - 0.263 mIUl/l /реф. 0.300 - 4.200/, под долна граница
- prolactine - 219.00 mIU/l /реф. 125.00 - 635.00/
- testosterone - 1.28 nmol/l /реф. 0.22 - 2.90/
- DHEA-S - 5.41 μmol/l /реф. 1.65 - 9.15/
- анти-мюлеров хормон - 2.43 ng/ml /реф. 0.06 - 4.40/
- витамин В12 - 201 pmol/l /реф. 140.00 - 570.00/
 - витамин Д - 55.70 nmol/l /реф. 50.00 - 120.00/
Относно ММ назначи 3 допълнителни изследвания, съответно ДНК фрагментация, МАR тecт зa oтĸpивaнe нa aнтиcпepмaлни aнтитeлa и НВА (Ѕреrm-Нуаlurоnаn Віndіng Аѕѕау) тecт.
Аз днес бях на тест за проходимост на тръбите при д-р Белчева със заключение - задържане на течността в маточната кухина и Тубарен фактор. Някой имал ли е подобен проблем? Доста се притесних, т.к. докторката буквално нищо допълнително не ми обясни и сега съм в абсолютно неведение какво предстои. В понеделник ще чакам д-р Владимиров да чуя неговото мнение, но ако някой е минал през това, моля да сподели, може и на ЛС. Благодаря ви!

# 378
Това което е открила лекарката е запушени маточни тръби. В този случай се препоръчва лапароскопия за прекъсването им и след това ин витро.
Да, звучи стряскащо знам, но е по-добре да знаете с какво се борите.

# 379
  • София
Направете си една среща и питайте директно всичко, което ви интересува доктора.
Белчева не е много по обясненията и вечно бърза,като видите колко хора минават от там на ден ще разберете защо. По обясненията е Владимиров.
Интересно, че и нашата спермограма е в пъти по-добра от правена другаде. Даже с мъжа ми си говорим да пусне контролна на друго място и да видим какво ще покаже, но да добавките при мъжете правят чудеса.

Също от моя си опит ще дам един съвет - вашите витамини са ниски. Има един др Младенов, който е анестезиолог, но дава добри съвети по този повод. Те ни пращат при него няколко дни преди пункция, но според мен си запишете час да види и той кръвните. Ще ви ориентира, ако има нужда нещо да се пооправи, понеже за една бременнност е важно да има Вит и желязо за мама и бебе. Бебето ще вземе всичко, което му трябва, ама ние трябва да сме здравички.
Успех ви желая!

# 380
Благодаря ви момичета, днес ще пробвам да се видя с д-р Владимиров, казаха ми м-у 10 и 12ч. да отида и да чакам, дано ме приеме. А относно д-р Младенов, бихте ли ми казали неговото малко име или в коя болница работи? Ако пък имате телефон ще бъде идеално Simple Smile Хубава седмица!

# 381
  • София/Севлиево
Със сигурност Б12 и Д са ниски.Тук във форума има теми и за двата витамина-мисля че ще са ви полезни.
АМХ за годините ви е направо супер.
Това, което бих направила като допълнително изследване е основният пакет за Тромбофилия и ако там всичко е наред не бих задълбавала(почти няма лекар, който да ви каже да направите това изследване, особено преди да имате поне 1 спонтанен аборт,но аз съм на мнение,че трябва да го направят задължително за всяка бъдеща майка и изобщо за всяка жена).Ако излезат мутации винаги може да се направят и допълнителни изследвания.Успех!

# 382
  • София
Др Людмил Младенов. Той работи в клиниката при Владимиров. На мен ми оправи един световъртеж заради нисък Вит Б12.

За тромбофилия препоръчвам да си ги пуснете в Геника.

Благодаря ви момичета, днес ще пробвам да се видя с д-р Владимиров, казаха ми м-у 10 и 12ч. да отида и да чакам, дано ме приеме. А относно д-р Младенов, бихте ли ми казали неговото малко име или в коя болница работи? Ако пък имате телефон ще бъде идеално Simple Smile Хубава седмица!

# 383
Здравейте, имам 3 ЗЕТ при Д-р Владимиров и един тригодишен хун, от последния трансфер, който ми стопява лагерите!Плануваме да му забъркаме брат/сестра и се чудех има ли как след една успешна бременност тромбофилия да се е появила? Трябва ли да си пусна пак такова изследване или това си е окончателен резултат. (Нямам предразположеност към тромбофилия, според първото ми изследване преди 4 години)

# 384
Здравейте, имам 3 ЗЕТ при Д-р Владимиров и един тригодишен хун, от последния трансфер, който ми стопява лагерите!Плануваме да му забъркаме брат/сестра и се чудех има ли как след една успешна бременност тромбофилия да се е появила? Трябва ли да си пусна пак такова изследване или това си е окончателен резултат. (Нямам предразположеност към тромбофилия, според първото ми изследване преди 4 години)

Ако сте си изследвали 3те показателя, то резултатите не се променят с времето. Те се генетичено обусловени.

# 385
Или имаш тромбофилия или не. Не може да се появява. Явно едно от двете изследвания не е коректно направено.

# 386
  • София
Ами има придобита тромбофилия, като следствие от някакво заболяване, лекарства. Трябва да говорите с хематолог, той знае какво да пусне, за да провери

# 387
Благодаря за отговорите. Точно защото знам, че има придобита попитах, а то малко ли неща изкарахме последните две години, ковиди и какво ли не. Та ще попитам дали за всеки случаи не трябва да ми направят изследване отново.

# 388
Бих допълнила, че не се променят за вродената, но с придобита всеки може да се сдобие, особено при по прилагането на големи дози хормони.

Ако сте си изследвали 3те показателя, то резултатите не се променят с времето. Те се генетичено обусловени.

# 389
  • София
Момичета, ходих да си взема документите от клиниката, защото искам последния опит по фонд да го използвам на друго място. Направи ми впечатление, че не искаха да ми дадат протокола, където са описвали развитието на ембрионите.
Било вътрешна информация.
В други клиники дори снимки имат.
Някой да е успял да си го получи и как?

Общи условия

Активация на акаунт