Пролет китна е дошла, растат ДЕКЕМВРИйските деца! (Тема 3)

• 21 184
  • 817
  •   1
Отговори
# 450
О, Руми, благодаря. Звучи много добре. 😀
Успех и да приема всичко с охота! Споделяй как върви 🤗🍀

# 451
Когато давате играчка на бебоците да заспиват с тях, те не ги ли гризат? И как ги давате - просто ги слагате в леглото или им ги подавате в ръцете?

# 452
Имайте предвид, че винаги когато се работи по нещо графикът страда. Но пък за да се започне работа, първо се оправя графикът.
Това ни бяха интервалите когато бяха на 4 дремки:

Не бяха идеални, но вършеха работа. Вижда се и колко общо да спали.
И чудовището като се загледа някъде знам, че е почти заспала, въпрос на време е да си затвори очите. Има закачени мартеници на леглото, понякога ги гледа. Сигурно ще ги махна като станат на 2 😂 Аз не мога с такива плаващи графици, просто не работи в моя мозък. Ние засичам колко време трябва да са будни и после приспиваме. После засичаме колко време спят и будим (ако се събудят преди това ги приспиваме). Иначе от това, което ни казват консултантите съм видяла няколко правила:
-последната дрямка е най-къса - 30-40мин (при 4 дремки, последните две са къси)
-първата дрямка е около час и малко
-втората дрямка е най-дълга (час и 30 примерно)
-бодърстването е на обратно - първото е най-кратко и става все по-дълго през деня като няма повече от 30мин разлика между първото и последното.
- Ако се буди рано сутринта май означава, че спи много през деня
- ако се буди около 12-1 май означава, че се преуморява.
За последните две не съм сигурна, но се има предвид будене не за храна или биба и да заспи, а да трябва да се приспи отново.

Блу, ако ще я взимаш от леглото когато плаче поне излез от стаята за 1мин, после влез и я вземи. Иначе буквално ѝ казваш "следващия път плачи повече и ще те взема", а така излизайки от стаята поне има някакво разделение.
Знам, че е трудно, но може да се получи, може да проработи. Прочетете за метода със стола, на мен ми звучи много интересно.
Румяна, много ме е страх от запичане и знам, че тиква и пащърнак са подходящи в случая. Само че пък на много места чета, че картофът е по-подходящ, защото не е толкова сладък. Мъжът ми само се подиграва с мен за този пащърнак. Говори на децата неща от сорта на "хайде момичета, отивайте да спите, че майка ви няма търпение да яде пащърнак както всеки ден" и всякакви от този род... Не познавам човек, който да яде пащърнак, за първи път го чувам даже и той се води по логиката, че децата трябва да ядат каквото ядем ние. Хубаво, ама ние сега ядем боклуци и няма как да ги захраним със Софийска мазна баница 😂
Жожи, дната гризеше мечката и ѝ я взехме, даваме ѝ гризалка за зъби сега. Другата смуче завивка та или заека понякога, но не винаги. Слагам заека на гърдичките ѝ и тя си го взима ако иска.

# 453
  • до най-прекрасния мъж
Има картина над леглото, има и въртележка, която ползвам сутрин за 30 мин, когато е будна, да седи в кошарата, а аз да си оправя тоалета.
За графикът не знам, приспивам, когато
се умърлуши. Фейри, точно така става, или не взимам хич, или взема ли я, реве по-силно.

# 454
Има картина над леглото, има и въртележка, която ползвам сутрин за 30 мин, когато е будна, да седи в кошарата, а аз да си оправя тоалета.
За графикът не знам, приспивам, когато
се умърлуши. Фейри, точно така става, или не взимам хич, или взема ли я, реве по-силно.
И двете неща са силно стимулиращи май. За въртележката особено даже тази консултантка тук във форума скоро беше посъветвала едно момиче да я махне. Играта в леглото е много непрепоръчителна. Аз оставям на пода (има завивка там за да не е баш на пода) и си върша каквото ми трябва. Или в люлката. Където и да е, просто сигурно място. Ако можеш да използваш там въртележката ще е супер. Ние в леглата оставяме само когато трябва да спят.
Всъщност и ние ги оставяме в леглото сутрин, но не ходим изобщо при тях. Ако се събудят и започнат да си се занимават с нещо, ги оставяме докато се оправим. Но няма играчки, освен тези, с които заспиват. В повечето случаи си говорят и си играят със завивка та, с краката, въртят се. Много интересни занимания 😂

# 455
Фейри и мен ме е страх от запичане ,но няма как трябва да се започне все някога,а моята беше готова.Ние също вкъщи не ядем пащърнак та ще бъде интересно.Аз също ще въвеждам неща ,които ядем вкъщи.Храни като батат ,киноа и елда мисля да ги пропусна,а и в детската градина не дават от тях.

# 456
  • до най-прекрасния мъж
Руми, моята много го яде батата, ама тя всичко яде засега. Нито отказва, нито се мръщи. Устата е все широко отворена. Ако спеше, както яде, щях да имам бебе еднорог Simple Smile След батата мислех тиква, но тя е с подобен вкус, та ще видим. Може и броколи/карфиол да дам като разхлабващи храни.
Фейри, не знам вече какво да мисля. За 1ва и 2ра дрямка сработи заспиване в мен. Обаче, 3та беше пълен провал. Спа 15 мин в мен, да се унесе, върнах я в кошарата, спа 15 мин, врътна се по гръб, събуди се и се разрева. Вдигнах, доприспах, опитах да върна отново и греда. Сега се нерви на дивана до мен, чака да яде и ще я изведа, че нямам нерви да приспивам пак и да реве.

# 457
Блу ти колко неща въведе до тук и за колко дни?Аз взимам пюрета на хип ама май с купуване няма да стане ,трябва да измисля някоя система за приготвяне 🤣Бях се спряла на столчето от ИКЕА но го няма в наличност и сега си харесах едно мноооого хубаво ,но не ми се дават толкова пари😁Блу ако не те затруднявам може ли да ми изпратиш вашето столче ,може и на Месинджър да ми пишеш.
Фейри ,Дее вие кога започвате да захранвате?

# 458
  • до най-прекрасния мъж
Въведох морков за 4 дни, после пащърнак за 4, сега съм 2ри ден батат. Аз писах напред малко и схемата.
Столчето е това:
https://visvitalisbg.com/product/peg-perego-stolche-za-hranene-p … me-petrolio-24471
Нашето е оранжево. На първата снимка е моделът Zero 3. Ето така изглежда наживо и на тази позиция я храня, има и едно ниво по-легнало:

# 459
Фейри ,Дее вие кога започвате да захранвате?

Чудя се. При теб показа ли знаци за готовност като да спре да избутва лъжицата? Бързото огладняване (въпреки че мога да го забаламосам през деня) ми говори, че започва да не му стига. Увеличих млякото и е малко по-доволен, та крепим положението. Може би на 5 и нещо ще изчакам? От 1м почти не връща, мисля, че рефлуксът е по-добре и затова и не бързам.

Блу , СЗ започваш като заместиш обеда, така ли беше?

Тези дни ще чета повече по темата. 😀

Жожи, аз така му сложих висящата. Заглежда се по контрасти и понякога му помага да се фокусира, а аз го люлея през това време. На втората дрямка не сработи, но ако пък помогне при вас като идея -

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 17:47 от dее92

# 460
Да показа ясни знаци,като постоянно ни гледа докато ние ядем и се заглежда много в нашата храна,като й предложих празна лъжица направо отвори уста от това по ясен знак 🤣Трудна работа си е захранването.

# 461
Моят малкия днес щеше сам да се захрани.
Стоим си на дивана тримата и малкия гледа баткото как яде Слънчо.
И хоп, издебна го, взе му едно от ръката и тръгна да си го тика в устата.
Оправен е де Joy

# 462
Нашите не стоят добре седнали и не ни гледат докато ядем, но ние и не ядем много пред тях. Напоследък започнахме нарочно да ядем пред тях, преди това не... Иначе им дадохме лъжиците, играят си с тях, слагат си ги веднага в устата.
Сега на 8 стават на 6 месеца и седмицата след това ще им бием ваксина. Ще изчакаме малко и започваме и ние иначе на мен и сега ми е мерак, въпреки че май с млякото е много по-лесно. Бухтата спря да качва и малко ме притеснява, въпреки че много се издължи.
Чудовището се за храни със салфетки преди няколко седмици 😒

# 463
  • до най-прекрасния мъж
dee, зависи, може и паралелно, ако не бързаш да заместваш обяд, може да започнеш с каши и плодове. Да вкараш някой плод и 1-2 каши, после чак жълтък и месо. И да даваш и зеленчукови пюрета, и каши с плод. Аз не съм решила още. Ще видим на 17.05 на консултацията как качва. Знам само, че за пълноценен обяд си трябва и мазнина, и белтък. Затова даваме и мляко, преди да заместим.

# 464
Ще го почвам и аз моя.
Баткото днес тръгна на ясла, та ще ми е мааалко по-лесно.
Малкият вече е 8кг сигурно.
Няма как да кара само на мляко вече.

Общи условия

Активация на акаунт