Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 7

• 53 865
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
Violetk, прекрасни сте Heart Все така да се кърмите и да се обичате Blue Heart
Лещичка, много цветна количка Lollipop И много весела, създава настроение Grinning
Като пишеш, че не ти стигат ръцете, аз точно това се чудя кога и как готвите и чистите вече родилите? Аз цяла бременност много не успявах с тези задачи, чудя се дали след това ще успея или пак ММ ще си продължава Grin
Алекса, в Токуда има алерголог, моето тестуване за упойки е правено там, но през 2019 и вече не помня колко беше, но е като прегледите при другите доктори там между 60 и 90 лв нещо такова е Thinking

# 391
Не съм чистила още,таткото беше изчистил основно преди изписването,в понеделник,вторник ще се пробвам баткото като е на градина.Готвя във фрайера или на мултикукъра,но и поръчваме готова храна.По скоро не ми стигат ръцете за двамата,нещо не успяваме да се напаснем още.

# 392
BMR, честито и от мен! Пожелавам ви много любов и прекрасни моменти заедно, нека да расте здраво бебе, а на теб бързо възстановяване!

Аз да споделя при мен с кърменето какво стана... Буквално за няколко часа тази нощ гърдите ми станаха сигурно тройни, хора... Днес консултантката по кърмене ми ги цеди ръчно и ми каза, че така както са отекли, бебка няма как да суче. Все едно нямам зърна - представете си като триъгълни кафеви капачки върху двете гърди? Някой имал ли е такъв случай, как се справи?

Като ме изцеди на ръка, определено имаше облекчение, поомекнаха. Чакам я да мине пак, каза да почивам.
Донесоха ми електрическа помпа, че ръчната никаква работа не ми върши да си призная...
По принцип чаках консултантката, но тъй като още не е дошла втори път, реших да пробвам с помпата. Някак много бавно става, нищо почти не събирам в шишето, но като я спра, цялата ми нощница се мокри, та явно има ефект за освобождаване... Една сестра ми казва топъл компрес, консултантката ми каза само студен. Не знам и аз какво да правя. Ще пробвам с протектори/силиконови зърна - поне беба да може да засуче, пък аз с помпата ще  отпускам, докато трябва...

Надявам се, че при вас нещата с кърменето са по-добре! Heart

# 393
Честита рожба, BMR. Пухкава госпожичка, браво и на двете ви. Бързо възстановяване.

Аз както писах една нощ обърках гърдите и съм давала само от едната, сутринта като се събудих и беше твърда и на буци. И да, малкият по-трудно засука така, като са меки гърдите им е по-лесно. Но пък бързо ми олекна, бебетата се справят по-добре от помпите 😁

Ние бяхме вече 2 пъти на разходка за половин час, бебчо се чувства супер, спи много дълбоко.

За чистенето, ние дойдохме при майка ми за известно време, тъй като ще почваме и да се местим в ново жилище, та тя готви, пере и т.н. и ни е голяма помощ. ММ пък стяга багажа за пресместването. Аз съм се отдала на малкия.

Да ви питам как е памперс зоната при вашите бебчета? При моето е една идея зачервено, лекичко, но се чудя дали е нормално. Памперсът се сменя доста често, измивам, винаги мажа с крем и се чудя дали има проблем. Иначе е спокоен, плаче като огладнее, но като започна да сменявам памперса и полудява, плаче много. Сега е още дребен и се справям, но като наедрее ще е голям зор. При вашите как е?

# 394
И при нас преди няколко дена беше доста червено дупето, махнах мокрите кърпички и взех крем бепантен и още на другия ден имаше ефект.
При всяко бебе различни кремове действат, например при първото ползвах само крем здраве и нямахме проблеми..

# 395
Здравейте, момчета! Да ви попитам при вас как стоят нещата с погачата? Знам, че се прави на 40 ден, но свекървата и други казват, че на 3 ден е 1вата питка, дето носихме в родилното,  после до 20 ден на четно число се прави 2рата питка сладка вкъщи с орисниците и 3тата питка е на 40 ден на молитвата за бебето и мен(пречиствателна)?

# 396
С баткото бях пробвала какво ли не и зверски се беше подсякъл първата седмица дето изкарахме в болницата заради жълтеницата.Накрая помогна само отвара от смрадлика и след това крем павловичева мас,сега с малкото заложих на бепантен и въпреки по ниската хигиена в болницата,там ги къпеха само сутрин и после с мокри кърпи каквото можех за щастие не се подсече.Още е червен особено където е самия памперс,но и моя си има бая дупе и крачета,три гънки си има на бутчетата,баткото хем беше по голямо бебе хем само две имаше.Кърменето ни се получава доста по добре от предния път,но и той е много лаком.Яде през час,час и половина,два макс,редувам задължително гърдите.С баткото три мастита имах докато се откажа от сученето и минах на помпа.Мързеше го в началото явно от жълтеницата,аз се стимулирах с помпата за да може да слезе и първия го направих още в болницата.Вторият беше някъде на месец пак така една нощ много ревеше и мислех че е изял всичко и му дадох ам.Спа 4 часа и после не иска да суче,айде пак шишето и вече беше станала белята.И последния  някъде на три четири месеца беше малкия просто явно не е изял всичко,аз дадох другата при следващо хранене и бучките и болките бяха неописуеми.Тогава си казах край и минах само на помпата.
Тина не мога да помогна за тези неща,ние и баткото не сме кръщавали,атеисти сме по скоро и не спазваме такива традиции.

# 397
Честит рожби на всички родили!
От вчера сме вкъщи и след едно дълго изписване страшно се изморих. Първия ден прекарахме по-добре от очакваното, баткото много се радва, но и много ревнува. Днес цял ден съм сама и с двамата и честно казано се бях ошашакала 🤣 но бебето беше послушно, та правих закуски, обяд, чинии, пране 🙄 малко ме опъва още операцията и доста се изморих, но няма как.
На обяд успях да нахраня и приспя 2от2 деца успешно, дори успях да дремна и аз 🤗 чувствам се като супер мама 🤣
Иначе първата нощ с бебето в болницата беше кошмарна, доста е гръмогласен от началото, за разлика от батко си 🙄 вечерта 5часа не спря да плаче, после установих, че явно е бил преял, защото се оака до ушите. 🤣 Бях се поотчаяла с кърменето в началото, защото засукваше добре, но чакаше на готово и се ядосваше, че не тече веднага. Но го излъгах някак си и на втория ден заедно махнах шишето, за да е по-упорит 🤣 вече вкъщи ми е доста спокойно, леглото е меко и удобно и никой не ти влиза с викове докато почиваш 🙄🤣

# 398
BMR, честито голямо бебче, добре дошли в редиците на април! 🌸

Днес пиша няколко пъти и не дописвам, най-накрая ни пуснаха и сме си вкъщи и вече разбирам какво е да имаш дете и да не можеш да си оправиш къщата, за нула време падна бомба. Бяхме и на терасата малко, ама дали не трябва да слагам нещо за слънце, много силно ми се стори за тази нежна кожа?

Между другото се оказа, че на този ден преди 4 години е била първата ни среща с приятеля ми. 😀

Последна редакция: пт, 15 апр 2022, 19:28 от 🧸 Fiffy

# 399
Някой може ли да ми препоръча лесен слинг, който да си закупя? Да не е много сложен за слагане. Нямам време да ходя на консултация в София, много ангажиращо ми се вижда с бебето. Но ако накой е ходил, моля да сподели. Както и кой модел е най-удачен.

# 400
Аз ходих и си избрах този:

https://sgusheni.com/produkt/еластичен-слинг-manduca-100биопамук-mint/

Слага се сравнително лесно когато му свикнеш. Аз още не съм и го намествам докато гледам видеото с инструкции. Ето това видео ми е най-добре обяснено:

https://youtu.be/BdypkZV9V9E

Някой може ли да ми препоръча лесен слинг, който да си закупя? Да не е много сложен за слагане. Нямам време да ходя на консултация в София, много ангажиращо ми се вижда с бебето. Но ако накой е ходил, моля да сподели. Както и кой модел е най-удачен.

# 401
Здравейте момичета, имам нужда от помощ. 5-ти ден пт секциото е. Днес се събудих с ужасно болезнени и твърди гърди. Слагам бебчо и после доизчеждам, но пак умирам от болка при допир. Какви компреси се правят в ситуацията? Топли или студени?
Съжалявам, ако е коментирано.

# 402
По-горе го коментирахме, но все пак - аз правих топло първо, след това правих масаж отвътре навън (от основата на гърдата към зърното) плавно, може и да боли, но на мен много ми помогна, даже излизаха капки кърма, след това слагах студен компрес. Може вместо масаж - кърмене, въпреки, че сигурно ще е е трудно, ако са много напрегнати гърдите, или с помата, но според мен не до крайно изцеждане в началото, да не се свръх стимулират, по 5 Мин на гърда.

На мен като ми се случи се видях в чудо, мислих си, че подам в омагьосан кръг, но реално гърдите ще се регулирате, да пак ще се пълнят, но няма да се стига до критично състояние.

Тъй като реших да карам на поискване, ако много време мине и беба не суче се изцеждам и й го давам в момент, в които е много раздразнена и няма търпение да яде в рамките на часовете, в които кърмата може да изкара на стайна темп., защото не искам да охлаждам/замразявам. Честно казано вечер искам да се наспивам и правя една доза с кърмата и я ползвам за едното нощно събуждане, за да може по-бързо да се наяде и да можем да дремнем, иначе отиде час и.

Може за някои да не е правилно, но аз така реших да действаме, за да мога и себе ви да съхраня, че нещо май ме налягат трудните следродилни моменти. Sad

# 403
  • Sofia
Здравейте момичета, имам нужда от помощ. 5-ти ден пт секциото е. Днес се събудих с ужасно болезнени и твърди гърди. Слагам бебчо и после доизчеждам, но пак умирам от болка при допир. Какви компреси се правят в ситуацията? Топли или студени?
Топли компреси. Аз напоявах  един памперс с гореща вода (ама не чак до степен да се ощавиш) и когато гърдите почнат да сълзят - веднага помпа. Мен само това ме облекчаване.

# 404
Вие будите ли бебета на 3 час през деня? В болницата казаха да не се оставя повече от 4 часа да спи, бебка почти всеки път я будя, притеснявам се да не прави прекалено големи паузи. Като я събудя и сменя памперса после си суче нормално, но се притеснявам, че не се буди сама.

Общи условия

Активация на акаунт