Рисуване за начинаещи

• 165 144
  • 643
  •   1
Отговори
# 435
Rakovina -аз също  рисувам пейзажи и натюрморти.Просто това ме влече.Не си фантазьорски инвалид.Споко.Рисувай си това което можеш и което искаш

# 436
Здравейте!
Rakovina,всеки рисува, каквото му идва отвътре.И аз искам да рисувам пейзажи, но не съм доволна от постигнатото.натюрморти не съм рисувала от училищна възраст и затова не опитвам.За каква фантазия говорим?Рисуването на тези сюжети е също толкова трудно, колкото да изсмучеш някаква композиция от пръстите си, казано образно.Аз съм леко деформирана поради изучаваната от мен специалност-худ.тъкан.Там се наблягаше на цвета и декоративната композиция.Благодаря на теб и на desinkalove за топлите думи.Това за мен означава много, ама много!В момента преживявам един труден период на съмнения и бях пред раздяла с живописта, но вие май ще ме върнете към нея.Отново благодаря!Е, ще опитам все пак да попроменя сюжетната линия, отдавна се каня,но не ми се удава нещо.
А иначе ,за техниката на работа...Картините са преобладаващо велатурни,някъде има и плътни цветове, но рядко слагам натрупвания с паста.С маслени бои работя.Контурите постигам като издрасквам с върха на щпаклата.Обичам да работя с меки четки, малка шпакла, пръсти...Това е,няма тайни.Благодаря, че ми стоплихте деня,момичета!И рисувайте!Никой не е по-талантлив от друг.Има по-напреднали технически и други, които ще ги настигнат.Рисуването е един от начините да изразиш душата си, вълненията си, отношението си към обкръжаващото те...Дъра-бъра,много приказки на пазара!Да хващаме четките!

П.п. Картинката в подписа ми не е моя, а на колегата-съпруг. Wink

# 437
Драка, веднага да пратиш тия твои съмнения, които са те споходили по дяволите!
Творбите ти са прекрасни, и трябва да продължаваш да създаваш красота, защото наистина го умееш. Но може би тези съмнения те обземат, защото съпругът ти също е художник(картините му също са страхотни). Както аз, когато гледам вашите неща си мисля, къде съм тръгнала и аз да рисувам като картините ми са на светлинни години от тях. Но както ти самата каза, всеки има различен стил и начин на работа и всяка една творба носи своята красота. А аз ги рисувам за себе си, и ми е много хубаво , че в дома ми има неща които излизат от ръцете ми и го зареждат с положителна енергия.
Затова ще продължавам да си творя щом ми дойде музата.

# 438
  • София
Драка, пиша специално, за да се почувстваш хваната за раменете и разтърсена  Mr. Green Като твой отколешен фен съм направо потресена от прочетеното по-горе  Sad Да не си посмяла да се отказваш от рисуването  Naughty Не си го и помисляй, че ей сега ще скокна до Добрич да си поговорим  Mr. Green
Честно, на колкото хора съм показвала картините ти, всички са се захласвали по тях. Жалко, че сме все неплатежоспособни  Embarassed
Много добре разбирам, че е невероятно трудно да се разкъсваш между семейството и изкуството, но при теб определено резултатите си  заслужават  Heart Eyes   bouquet

Sedada, хубави картини имаш   bouquet

# 439
Та има ли и други “фантазьорски инвалиди” като мен.

Аз!  Crazy
Преди доста години като бях на 12 г. ходих на кръжок по рисуване. И да ти разкажа какво се случи. Дава учителя да гледаме разни неща и да ги рисуваме, всеки път като ми поглеждаше рисунките и кимаше доволно. Един ден дава една тема и казва: "Хайде всеки по фантазия!" И аз пак рисувам, ама такава грозотия излезе ...   ooooh! И оня гледа и вика: "Аз обучавам художници, а не фалшификатори!"  Crossing Arms  Не отидох повече на кръжока и от тогава почти не съм рисувала нищо. Сега пак ме хвана музата, но от тогавашните ми възможности няма почти нищо останало.  Sad   Имам някоя друга запазена картина, само това ми остана.
Сега съжалявам, че не продължих при условие, че един художник постоянно ме молеше да отивам при него да ме обучава. За това не се притеснявай, всичко ще дойде с времето си, просто не се отказвай!

# 440
Драка,  ще ядеш шамари! Как можеш да мислиш за отказване?  Naughty
Я ми пусни още твои неща, да си избера за догодина, че да мога да ги подготвя за износ!
Аз ако можех да рисувам.... (ами съм схваната с двете ръце). Добре поне, че щерката е наследила нещо от дядо си.

# 441
Ох, не бе!Това, че сме двама художници само помага.Обаче, като ти захлопа дъската, нищо не можеш да направиш.Освен това при мен не става дума за талант, а за голям инат.Бях на 11, когато реших, че ще се занимавам с рисуване и с нищо друго.Да знаете, има хора, които не усещат как рисуват, а от мен пот се лее.Иначе, реших, че е трябвало да рисувам икони.Изобщо, съмнения, съмнения...

А пък, Rakovina,само мога да ти кажа, че не си случила на педагог.Та той ти е убил ентусиазма!Ами ако се беше развила и сега да си суперхудожник?
Моби,супер!Чакам те на гости!

# 442
Passiflora, точно така е и при мен, ама точно. А драка май нещо се обърка. Защото ти разказа за учителя, който ти е подрязал крилата, а не аз.

# 443
Драка-аз няма да ти казвам да не се отказваш,защото знам,че няма да го направиш.Няма художник ,който да се е отказал да рисува или пък певец да пее/ако няма естествено някакви сериозни причини за да го направи/
Давайте нови неща де.Никой ли не твори Laughing

# 444
  • ВАРНА
драка ,защо си мислиш,че този,който те е обезсърчил е достатъчен капацитет?Все пак дарбата и нуждата да се създава  не бива да бъде ограничавана,а само поощрявана.Всичко е толкова субективно.Следвай вътрешният си инстинкт.Не се давай.Щом имаш нужда,значи не е случайно.Плюй на мнението,защото дарбата си е само твоя и трябва да бъде споделена.Една творба не е само техника, а чувства въплътени в пластовете,емоциите на твореца,несъзнателните му мисли.Под привидна добра картина рисувана по правилата може да се крие буря от прекрасни чувства и енергийна красота недостъпна за всички.
Който е влял смут в душата ти да ходи да "пасе"!!!!

# 445
Rakovina, не се притеснявай! Щом искаш нещо силно ще го постигнеш, трябва само да не се предаваш. Ако тогава когато реших да не рисувам повече, можех да осъзная нещата, които знам сега, никой нямаше да ме спре. Бях на такъв кръстопът и роднините ми и те ми казваха: "Художник къща не храни!", но сега съжалявам толкоз много, че не си взех аз решението. Пак можеше да не стана добър художник, но поне щях да работя това, което обичам.
Като твори човек не просто рисува нещо, а създава един свой собствен свят, изразява емоции, чувства, дори лекува душата и тялото си. Съжалявам най-много за това, защото рисуването ме разтоварваше и ме караше да се чувствам добре. Така че не се притеснявай за нищо. Важното е на теб да ти харесва.

ДракаHug  няма смисъл нищо да ти казвам, момичетата  добре са се изразили. Ако ти имаш съмнения какво да кажат такива като мен? Я дай пример и продължавай напред!   Peace

# 446
  • София
Драка, пробвала ли си с икони? Много ще ми е интересно да видя (може и на лични  Mr. Green) Аз към иконопис се насочих точно след едни такива душевни терзания, реших, че не ме бива достатъчно за живописец. Истината обаче е, че просто не съм достатъчно упорита и бързо се обезкуражавам. Когато нещата не ми се получават с лекота (а те никога не ми се получават така  Mr. Green - лесно падам духом и се предавам на ниското си самочувствие  Rolling Eyes) Въпреки това, обаче, периодично (вече на все по-големи периоди  Embarassed) се хващам пак за живописта и така - безкраен кръговрат  Laughing
В "Страдание и възторг" - биографичния роман за Микеланджело - Ървинг Стоун много хубаво е описал различията в работата на различните художници. По повод това, което пишеш, че докато рисуваш пот се лее от теб - виж какво казва Микеланджело: "За Рафаел създаването на едно произведение на изкуството е слънчев пролетен ден в полята; за мене то е северен вятър, спускащ се с вой в долината от планинските върхове. Аз работя от ранна сутрин до мръкване, след това на свещ или маслен светилник. Изкуството за мен е мъчение, горестно, когато не ми върви, възторжено, когато ми върви; но то винаги ме завладява."
С цялата тая тирада исках да кажа - моля те  Praynig не допускай моментите, в които нещата ти се получават по-трудно от обикновеното трудно да те отчайват. Хич не ме бива в словесното изразяване - дано си ме разбрала  Hug  А иконописта за мен е полезно занимание - освен, че ме кара да се чувствам по особен начин духовно, научи ме и на по-голямо търпение към детайлите - което при мен е основния проблем и при живописта - иска ми се нещата да стават бързо, веднага - ама не  Laughing

# 447
Passiflora, а на теб какво ти пречи да започнеш да рисуваш от сега? След като ти доставя удоволствие и сега си осъзнала, че не е трябвало да се отказваш. Никога не е късно, а и щом ти идва отвътре, грабвай четките и започвай.

# 448
Rakovina, започнах, но с пирография  Laughing  ! Само да ми остане малко свободно време и ще се похваля с нещо ново. За сега е нарисувано само с молив.

Фен съм на рисуването с молив и вижте какво намерих в нета  Sunglasses:
"Необикновени картини с обикновен Молив..."
http://evelin.blog.bg/viewpost.php?id=164728

Последна редакция: нд, 06 апр 2008, 17:11 от Passiflora

# 449
 smile3555 Това наистина ли е само с молив....? Леле,евала на които са го рисували.... newsm20 Поклон и на всички вас, които рисувате и споделяте красотите си пред нас! Можете ли да рисувате,моля ви никога не се отказвайте....никога

Последна редакция: нд, 06 апр 2008, 19:01 от Violka

Общи условия

Активация на акаунт