Подготовка за малкия човек - тема 18

• 38 815
  • 767
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте, въпрос към по опитните, какъв бебешки прах за пране ползвате и ползвате ли и бебешки омекотител?
Ползвала съм почти всички на пазара - ариел, персил, Бочко, Тео, Сано максима. Омекотител не ползвам.
Не намирам особени разлики освен аромата, голямата ми дъщеря беше с АД и не е имала проблем с никой от изброените. Сега с бебето предимно Ариел и Персил съм взимала от големите рсзфасовки, че отиват за дълго време.

# 706
Дадоха ми приятели такъв стерилизатор на Авент, с каквито шишета имам и ползвам работи. То е една кошница вътре, не е малка и се нагажда и подрежда според големината на шишета, биберон, капачки, дрънкалки....

# 707
  • София
Всеки стерилизатор работи със всичко, което можеш да натъпчеш вътре.

# 708
  • до най-прекрасния мъж
Сано Максима ползвам аз, течен. Такъв купих преди раждането и с такъв си караме вече 6 месеца, нямаме проблеми. Омекотител не ползвам за бебешките дрешки, имаме сушилня и тя ги омекотява достатъчно. За нашите дрехи ползвам, гушкаме си я, не е имало проблеми.

# 709
Ползвали сме denk mit ултра сенситив на дм, персил сенситив, spee сенситив, ленор сенситив 2 в1, фрош бебе, едека ултра сенситив. Само този ленор 2 в 1 е прекалено ароматизиран и съдържа омекотител. По погрешка го бях купила, иначе не ползвам омекотители за бебето. Денкмит прави дрехите ужасни, имам чувството, че ги съсипва направо, толкова се втвърдяват, НО ако сложа половин доза от нормалната няма разлика и пак си изпира перфектно и петна. Той е абсолютно без парфюм. В момента го ползваме, понеже пера и ергобейбитата редовно, играчките и не искам да са парфюмирани, защото ги дъвче. И сутиените с него си пера. Преди прахме с персил, пак е супер. Фрош бебе също, но фрош е като денкмит леко втвърдяващ.

Дрехи суша в сушилнята,но понякога и на простора.

Последна редакция: вт, 21 юни 2022, 20:21 от snowwhite12

# 710
  • Германия
Аз пера от над 5г само с denkmit ultra sensitiv и съм много доволна, изобщо не мисля че правите дрвхите твърди или ги съсипва. Не знам обаче дали не зависи от водата, с която се пере 🤷🏻♀
Понякога слагам по малко от същия омекотител. Единствено кърпите за баня ми седят малко твърди, но нищо особено.

Та с две думи, доволна съм, харесва ми че няма аромат и ще продължавам да си го ползвам

# 711
  • София
Използвам Persil sensitive и за бебешките, и за нашите дрехи. На нашите слагам и омекотител Lenor sensitive или Silan sensitive. Всичко купувам от DM - там са на най-изгодни цени. За справка съм търсила във Фантастико, но цената е била почти двойна. На приятелка този прах беше препоръчан от дерматолог. Реших да пера всичко с него, защото го гушкаме, яде ми тениската най-редовно и така не се притеснявам.

# 712
Аз също съм най-доволна от Persil Sensitive.
Омекотител много рядко да сложа, даже на нашите дрехи.. просто го виждам като още една химия, която мога да спестя. Не обичам да ми миришат, а забелязах, че дори бебешкия прах Ариел мирише на/има парфюм.
По едно време вкъщи имах и Тео Бебе, дъщеря ми направи някакъв обрив, за който дерматоложката ми обясни, че е от Тео Бебе - според нея след определен брой пранета алергизирал.
Та експерименти повече не правя 🤣

# 713
Аз ползвам Фрош и съм много доволна. Бях взела Сано максима, но после дрехите миришеха на обикновен сапун сякаш, а и не изпира наакано от белите бодита, докато с Фрош не съм имала такъв проблем. Саното го дадох на една приятелка, която ползва и си минах пак на Фрош.

Някой ползва ли органайзер за памперси? Иска ми се да взема, за да набутам вътре и всичките кремчета, и други козметики, да са ми на едно място. Дайте идея за нещо подходящо. 🙂

# 714
  • Beyond the stars
Икейски ползвахме, няма ги конкретните, но подобни https://www.ikea.bg/rooms/baby-children/baby/children-small-stor … br-v-k-t/50462258

# 715
  • до най-прекрасния мъж
Ползвам този:
https://visvitalisbg.com/product/topmark-organayzer-za-bebeshka-koshara-levi
Събира пакет и половина памперси, отделно мокри кърпи, постелка за преобуване, козметика. Всичко й е събрано на едно място. Здрав е, закачва се успешно и на дървена кошара.

# 716
Здравейте! Моля, тези които имат представа, да ме ориентират за модел лятна количка до 300 лв. С баткото имах Лорели и по - голямо дърво, не бях виждала. Тежка, като за лятна колипка, неманеврена и неудобна. С други думи - ужасна.  Вероятно, не е за тук питането ми, но се загубих в морето от информация.

# 717
  • Германия
Joie Litetrax 4, в olx гледам ги продават за 250лв, новa в Германия, на промоция, може да се намери между 120-150€, плюс доставка до БГ.

Имах такава с второто дете, за парите си е много хубава, по площадките я виждам масово.

# 718
Здравейте! Моля, тези които имат представа, да ме ориентират за модел лятна количка до 300 лв. С баткото имах Лорели и по - голямо дърво, не бях виждала. Тежка, като за лятна колипка, неманеврена и неудобна. С други думи - ужасна.  Вероятно, не е за тук питането ми, но се загубих в морето от информация.

Здравей,
Има отделна тема за количките ето тук:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1436894.225

Може би ако питаш или потърсиш там, ще намериш информацията, която те интересува Simple Smile  Определено има доста мнения за различните модели и може да са ти полезни.

# 719
Момичета,случвало ли ви се е бебо да отказва АМ и да иска само кърма ? Не ми достига и го дохранвам ,на 10 дни е .

Общи условия

Активация на акаунт