Юлчето расте и рита, а мама е обзета от бебешка шопинг треска - Термин Юли 2022 - тема 6

• 47 466
  • 793
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Момичета, черпя ви виртуално едно парче торта за мое здраве, днес съм рожденничка. За козметиката - аз НЕ съм фен на Здраве бебе, Бочко, Хип и Мустела. Имала съм тестери и не намерих особено разлика в тези всичките неща. Малкия като бебе се обрина от мостра на Бочко и чак след 2рата му годинка посмях да пробвам пак. Вече му е поносима, както и Тео бебе шампоан напоследък започнах да купувам. До 2рата година ползвах само Weleda, Биодерма, Адрем, Авен, които препоръчвам горещо от опит. Судокрем също съм ползвала рядко, тъй като изобщо не ми се подсичаше. Един розов македонски крем Гала.. нещо си ползвах при смяна на памперс. Видях го в Шейново и бях впечатлена. Племенницата ми обаче се обрива от него, та моя съвет също е взимайте колкото можете повече мостри и купувайте малки опаковки в началото. Тези големи пакети по 1литър от всяко за 100 лв. на мустела и др. марки са АБСУРДНИ...

# 301
Даже и не знаех, че има козметика на Хипп 😅
deska, аз мислих, че за болницата трябва да си носим, а не че те дават. Или някои болници дават мостри?
Дадоха ми мостри на Mustela baby, като до сега нищо не съм използвала от марката и смятам аз да ги изпробвам. Също и комплект за пътуване на Uriage baby, от марката съм много доволна от всеки един продукт, който съм изпробвала и ползвам. Не са ми направили реакция, а и моята кожа си е с претенции 🤭
Смятам да опитам Бочко и Нивеа Бебе, че и от Нивеа съм доволна.
Мацинка, златна си! Изпробва програмата и определено ще я използвам. В състава гледам да няма поне оранжево и най- вече червено, нали така? Или като оценка да не е в червено?

С червеното е най- опасния алерген, след това оранжевото.

Във Варна в АГ и в Майчин дом не искат, козметика, но в Окръжна болница искат неща на Хип- тоалетно мляко, шампоан, олио. Хубаво е да си проверите какво точно искат.

# 302
Момичета,вчера и снощи ми се наложи да поседя по дълго седнала и днес имам странни усещания в таза и опъвания и тежест в срамната кост. Пия 3по 2Магнерот и 3 по 1 но-шпа,мисля ,че нямам контракции и болка. Случвало ли се е на някоя от вас? Дали е възможно да е от нарастването на бебето и теглото?

# 303
Деси, честит рожден ден! Бъди жива и здрава, лека бременност и безпроблемно раждане! 🥳
Преди години така се бях изприщила от едно мазило за лице на Авен, а уж ми бе изписано от дерматалог, та повече не пасетех дерматалога , а от продуктите им бягам ката дявол от тамян. Не знам дали ще събера смелост пак да ги опитам 😁 иначе мерси, че ме подсети за Биодерма 💐 Уф дано бебето не ми наследи кожата и да му е като на баща му.

deska, в Бургас в Окръжна искат и дрехи и памперси и както казвам аз, само дето вратите от вкъщи не си носиш, но сума покъщнина занасяш. В частната Дева Мария не е така, там си носиш само дрешки, които ти трябват за изписването.
Ама нали живот и здраве ще раждам в Стара Загора, а още не знам къде точно, че не съм говорила с докторката да ми каже какво трябва да си нося и къде точно изражда.

Жужуто, преди малко имах някакви странни усещания във влагалището. Попринцип няма как вече в трети триместър да избегнем големия дискомфорт и болки. Мен са ме нападнали крампи в краката, като даже и посреднощ ме хващат, за болките в кръста няма смисъл да коментирам, там е нещо страшно особено вечер.
От Магнезиев Диаспорал ще си по- доволна, аз вече го пия по 2 на ден заради тези крампи и понамаляха, а куцах 3 дни от схващания и в 2та крака. Единия крак пръсеца, другия бедрото и нагоре по таза 😅 По - зле от пенсионерите май ставаме вече 🤭

Последна редакция: вт, 03 май 2022, 05:19 от Лотос

# 304
Здравейте, мами!
Днес бях на трета фетална морфология.
Препоръчаха ми да посетя ендокринолог, заради леко повишена захар, след направено обременяване с глюкоза. Лекарката, която ми препоръчаха е д-р Йонкова от Майчин дом, но не намирам никакви нейни координати?
Моля, ако някой е посещавал горепосочената лекарка, да ми съдейства за намиране на координатите ѝ, а бих се радвала и на мнение.
Благодаря!
Здравей, Аз бях при нея преди празниците, точно заради гест. диабет. (Бях писала по-назад в темата). Препоръча ми я моят АГ. Доста е добра май, дори след нейния преглед и първите измереания на захарта с глюкомер отидох при моя Ендокринолог, койото ми следи хашимотото и той потеърди нейните съвети. Общо взето имам вече нещо като личен гликимичен профил на хранитв.
Засега нещата, които най-много ми вдигат захарта са леща и ориз. Оризът повече, така че съм ги изключила. Дори малко парче шоколад, не ми вдига топкова глюкозата. Дори хапнах малко козунак по великден. При всеки е индивидуално. Откакто си меря редовно глюлозата не съм стигала стойностите от обременяването, така че май вс е ок.Simple Smile
Какви са били Вашите стойности?
Аз имам съвсем леко завишение.. Звънях за час в МЦ, в който преглежда, но часът, който миморедложиха е доста далече, което не ме устройва.. Знаете ли дали преглежда на друго място?
Стойността на гладно ми беше 4.8, на 60 минута нещо малко над горната граница на референтните, но на 120 минута не беше паднала много от предната..
Абсолютно сте в норма, според лекарката от ФМ, 5.1 е нормата, моята е 5.3.
За първата стойност да, но след това повиши ли се глюкоза (след обременяване) реално много бавно пада и стойноста на втория час е мн висока. Това също е признак на гест. Диабет сооред ФМ и двама ендокринолози.

# 305
Здравейте, мами!
Днес бях на трета фетална морфология.
Препоръчаха ми да посетя ендокринолог, заради леко повишена захар, след направено обременяване с глюкоза. Лекарката, която ми препоръчаха е д-р Йонкова от Майчин дом, но не намирам никакви нейни координати?
Моля, ако някой е посещавал горепосочената лекарка, да ми съдейства за намиране на координатите ѝ, а бих се радвала и на мнение.
Благодаря!
Здравей, Аз бях при нея преди празниците, точно заради гест. диабет. (Бях писала по-назад в темата). Препоръча ми я моят АГ. Доста е добра май, дори след нейния преглед и първите измереания на захарта с глюкомер отидох при моя Ендокринолог, койото ми следи хашимотото и той потеърди нейните съвети. Общо взето имам вече нещо като личен гликимичен профил на хранитв.
Засега нещата, които най-много ми вдигат захарта са леща и ориз. Оризът повече, така че съм ги изключила. Дори малко парче шоколад, не ми вдига топкова глюкозата. Дори хапнах малко козунак по великден. При всеки е индивидуално. Откакто си меря редовно глюлозата не съм стигала стойностите от обременяването, така че май вс е ок.Simple Smile
Какви са били Вашите стойности?
Аз имам съвсем леко завишение.. Звънях за час в МЦ, в който преглежда, но часът, който миморедложиха е доста далече, което не ме устройва.. Знаете ли дали преглежда на друго място?
Стойността на гладно ми беше 4.8, на 60 минута нещо малко над горната граница на референтните, но на 120 минута не беше паднала много от предната..
Абсолютно сте в норма, според лекарката от ФМ, 5.1 е нормата, моята е 5.3.
За първата стойност да, но след това повиши ли се глюкоза (след обременяване) реално много бавно пада и стойноста на втория час е мн висока. Това също е признак на гест. Диабет сооред ФМ и двама ендокринолози.
Това е инсулинова резистентност.

# 306
И на мен искаха 10 сака с багаж за болницата, но се оказа, че те си ползват тяхна козметика и реално моята не съм я ползвала. Обаче тогава раждах в разгара на пандемията. Знам, че преди са идвали в стаите и са къпали бебетата там, а сега ги взимаха и ги къпаха в една обща стая. Та не знам какъв е случая.
Иначе бях взела козметика на Бочко за болницата, защото реших, че може да остане там и да не се разделям с прекалено много Joy Носеха си и мострички на различни марки. В крайна сметка това бочко не съм му го ползвала на него, а реших аз да го използвам. Ми сапуна е ужасно сух, олиото за тяло беше Close трагедия, а и другите неща не ме впечетлиха. Мразя да изхръврлям, но тези ги изхвърлих с кеф. Та не знам, може би не е лоша идея да пробвате и по себе си. Аз и моя мъж сме с много чувствителни кожи и аз съм на юриаж, а той на юсерин Joy та може и да не сме критерии.

# 307
Това наистина е най- добрият съвет , който може да ни дадеш . Една приятелка роди преди 3 месеца и ми каза да не рискувам с козметиката . Единствено искам да си взема на биодерма крем за подсичане и за зачервяване ( да имам , ако се наложи да не бягаме до аптека )  и спрей за пъпчето ( бил много хубав ) .
За сега и аз не съм решила къде ще раждам , май като гледам бургазлийки не искаме да раждаме в Бс и първо трябва да избера болница и след това да се запозная с изискванията им . 😳😂

Най-добрият съвет, който получих е да не купувам нищо предварително, а да видя дали тази от болницата ще му понесе и да купя от нея. Така и направих (ползваха Здраве и Bubhen, купихме Bubhen). Също така като се роди бебенце ще ви кажат в родилното каква му е кожата и от какво има нужда. Примерно бях с намалели околоплодни води и като се роди бебка ми казаха да почна задължително с олио, защото е с по-суха кожа.

Другото, което мога да предложа е да си набавите тестери на различни марки (мисля, че ако помолите в някоя аптека няма да ви откажат) и да тествате.

Ще купите скъпа козметика, която може да не му понесе, после втора, трета и т.н. и ще стои по шкафовете.

Последна редакция: вт, 03 май 2022, 16:17 от Dinewa Polina 712421

# 308
Аз използвах козметика на Sebamed с каката и може би с бебето също тази ще взема, бях доволна. Първо бях пробвала с на веледа, но нещо не ми хареса. За подсичане и зачервяване винаги съм използвала судокрем, макар че не ни се е налагало често.
И аз се оказа,че съм с гестационен диабет. Та сега меря всеки ден захарта и внимавам какво ям. Но забелязах,че основно сутрин е проблем и тогава най-вече трябва да внимавам с храната и количеството.

# 309
Това наистина е най- добрият съвет , който може да ни дадеш . Една приятелка роди преди 3 месеца и ми каза да не рискувам с козметиката . Единствено искам да си взема на Адерма крем за подсичане и за зачервяване ( да имам , ако се наложи да не бягаме до аптека )  и спрей за пъпчето ( бил много хубав ) .
За сега и аз не съм решила къде ще раждам , май като гледам бургазлийки не искаме да раждаме в Бс и първо трябва да избера болница и след това да се запозная с изискванията им . 😳😂

Този спрей за пъпчето, вместо спирта ли се ползва?

# 310
Относно раждането исках да си раждам в Девата, ама съм с висок риск за раждането и затова не ми е вариант в Бургас (за година на едната ръка се брояли родилките с моите показания) , и ме насочиха към Стара Загора.
Отделно аз също поразпитах и се оказа, че и от Сливен ги препращат към Стара Загора, които са с такъв проблем.
Ако нямаш риск роди си в Бс, сестра ми ще си ражда в Бс, само дето се чуди къде да си избере 😁

Това наистина е най- добрият съвет , който може да ни дадеш . Една приятелка роди преди 3 месеца и ми каза да не рискувам с козметиката . Единствено искам да си взема на Адерма крем за подсичане и за зачервяване ( да имам , ако се наложи да не бягаме до аптека )  и спрей за пъпчето ( бил много хубав ) .

# 311
Относно раждането исках да си раждам в Девата, ама съм с висок риск за раждането и затова не ми е вариант в Бургас (за година на едната ръка се брояли родилките с моите показания) , и ме насочиха към Стара Загора.
Отделно аз също поразпитах и се оказа, че и от Сливен ги препращат към Стара Загора, които са с такъв проблем.
Ако нямаш риск роди си в Бс, сестра ми ще си ражда в Бс, само дето се чуди къде да си избере 😁

При кой сте се насочили в Стара Загора и коя болница ? Аз също ще съм там в АГ -то

# 312
Утре ще се свържа с д-р Пиперкова за да обсъдим къде ще е раждането и дали тя ще ме изражда или някой друг. Преглежда в Трета поликлиника, но не знам къде ще е раждането.
А МЦ Тракия заедно ли са, че нещо не мога да се ориентирам?

При кой сте се насочили в Стара Загора и коя болница ? Аз също ще съм там в АГ -то

# 313
Аз ползвах Мустела с баткото, той имаше АД и алергии. Още от болницата имаше обриви и като цяло си остана доста чувствителна. Минахме на бочко чак може би в средата на детската градина, до тогава продължи да се къпе с мустела. Много трудно я сменихме, все се притеснявах, че ще направи алергична реакция към нещо друго.
Иначе в болницата ползваха Хип. Не съм им фен, но за 3 дни каквото такова.
За пране сано бебе, по-късно тео бебе.. Сега ми донесоха от Германия един на ленор сензитив пак за бебе, надявам се да е по-качествен. Казват, че има разлика с нашите препарати, но не съм пробвала още.

# 314
  • София
За пране и аз Сано Максима бебе ползвах само, от скоро си позволявам да му пера дрехите с нашите и ползвам Ариел. Но сякаш въпреки няколко пъти диагностициран АД, той си го израстна и смея да твърдя, че не е изобщо с АД вече. Внимавайте с тая диагноза, имам чувството, че на всеки казват АД... Племенницата ми е с АД и си има всички симптоми, а той освен че ми се обрива от Бочко и един път от Юриаж слънцезащита, други проблеми не е имал.

Общи условия

Активация на акаунт