Юлчето расте и рита, а мама е обзета от бебешка шопинг треска - Термин Юли 2022 - тема 6

• 47 466
  • 793
  •   1
Отговори
# 330
Здравей,gushka аз съм в Тина Киркова, определено са много мили и големи специалисти ,нарочно не споменавам името на проследяващия ме АГ доктор

Привет, дами Simple Smile и аз днес бях на АГ, бебчето си расте, макар и да не е от едрите бебета, в същото време АГ отсега се опитва да ме подготвя за раждане в 37-8 седмица (планово), т.е. средата на юни под предлог, че съм рискова, можело да почна да вдигам кръвно, и много други “ако”та, но сме щели да следим нещата. Може би тя самата и е по-спокойно така, но аз не съм сигурна че имам много против плановото раждане, ако е раждане, а не секцио особено, но ще видим.

Бебето не е от най-големите - 1,8, но си върви с един и същи темп, и аз вече малко претръпнах от тия приказки, според нея щял да се роди около 2,6. Стомахчето било с 5 дена назад още от първия ми преглед при нея в 13та седмица, така че ми се струва, че просто терминът ми не е верен, във Фемина ми обясниха същото - заради нередовния ми цикъл преди да забременея - идваше ми на 42 дена понякога.

Моята АГ изражда в Тина Киркова - има ли други мами, които ще раждат там? Аз лежах там малко февруари и честно казано не беше зле отношението и засега съм в мир с тази мисъл.

Тези дни мисля да си правя списъци за пазаруване и малко по малко да почна да отмятам този месец поне най-важното, а тези дни мисля да си измия прозорци и да си изчистя по-основно, докато още не ми тежи. Изобщо съм изпълнена с планове.

Това с витамин Д не го знаех, има логика,
Ще взема и аз да го спра и да си правя слънчеви бани Simple Smile

# 331
Хехе супер Simple Smile щях да кажа дано да се засечем, но ти пожелавам да изкараш по-близко до термин. Всички са много мили и внимателни, спор няма, а това много предразполага. Аз не ги знам вътрешните, моята е външен лекар Simple Smile

# 332
Здравейте, преди 2 седмици ми слагаха тези инжекции. Аз съм с близнаци и за това ми ги изписаха, въпреки че всичко е наред, но за всеки случай, въпреки че действали около 10-тина дни. Та слагат се мускулно, 2 дни е терапията. Риакцията от тях е, че може да вдигнете кръвно или захар, аз внимавах какво ям, за да предотвратя евентуалното им покачване, но нямах проблем. Единственото доста неприятно е, че боли, колкото и бавно да слагат лекарството, но е за 5мин. Всичко ще е наред, аз също бях притеснена, но пък го правим за мъниците. Почивайте си повече, стискам палци да изкарате колкото се може по към края Blush
Здравейте ,мами аз съм с термин 22.07.2022,в момента 28+4 г.с. ,но за съжаление има риск от преждевременно раждане заради срастване в матката и предна плацента ниско разположена, имам си болки вече съм ги приела като нещо нормално и контракции се случват от време на време,днес бях на доктор (ходя в бившата Тина Киркова гр.София) тъй като сме от София,назначиха ми инжекции дексаметазон ,като превенция ,ако случайно родя по-рано,за развитието на белите дробове на бебето ,но съм си притеснена определено една бъдеща мама неиска да чува това ,но силно се надявам, че може да го изкараме и до края .
Ще се радвам ако някой има опит с такива инжекции да сподели
Желая пухкави и здрави бебета на всички и здрави мами. Simple Smile

# 333
Благодаря ви за включването ,по-спокойна съм
Здравейте, преди 2 седмици ми слагаха тези инжекции. Аз съм с близнаци и за това ми ги изписаха, въпреки че всичко е наред, но за всеки случай, въпреки че действали около 10-тина дни. Та слагат се мускулно, 2 дни е терапията. Риакцията от тях е, че може да вдигнете кръвно или захар, аз внимавах какво ям, за да предотвратя евентуалното им покачване, но нямах проблем. Единственото доста неприятно е, че боли, колкото и бавно да слагат лекарството, но е за 5мин. Всичко ще е наред, аз също бях притеснена, но пък го правим за мъниците. Почивайте си повече, стискам палци да изкарате колкото се може по към края Blush
Здравейте ,мами аз съм с термин 22.07.2022,в момента 28+4 г.с. ,но за съжаление има риск от преждевременно раждане заради срастване в матката и предна плацента ниско разположена, имам си болки вече съм ги приела като нещо нормално и контракции се случват от време на време,днес бях на доктор (ходя в бившата Тина Киркова гр.София) тъй като сме от София,назначиха ми инжекции дексаметазон ,като превенция ,ако случайно родя по-рано,за развитието на белите дробове на бебето ,но съм си притеснена определено една бъдеща мама неиска да чува това ,но силно се надявам, че може да го изкараме и до края .
Ще се радвам ако някой има опит с такива инжекции да сподели
Желая пухкави и здрави бебета на всички и здрави мами. Simple Smile

# 334
На мен специално витамин Д /Вигантол/ ми изписаха почти в средата на 8 месец с резултати почти на долната граница преди да започна приема му.

# 335
Sonya, следи го, защото много жени не  усвоявават добре Вигантола и няма желания ефект. Ако се наложи да го смениш  с някой спрей и да имаш време преди раждането.

# 336
Sonya, следи го, защото много жени не  усвоявават добре Вигантола и няма желания ефект. Ако се наложи да го смениш  с някой спрей и да имаш време преди раждането.

Нямам предствя колко трябва да се е повиши и за колко време, но за две седмици /по 30 капки еднократно всеки петък/ тоест два пъти съм го пила. От 50 сега резултатът е 70. Не знам обаче дали това е достатъчно?

# 337
  • Замък сред облаците
Ние с Филме приемаме вит Д от началото още, няма място за сравнение щом са ти открили дефицит накрая, споко.

Само се изненадвам как така 30 капки наведнъж, това са ако не бъркам 12000-15000 единици (1 капка беше 400 или 500 единици) и от всички съм чувала че приемът се разрежда на няколко пъти седмично с максимум 10 капки на прием (примерно при 30 капки 3 пъти седмично по 10).

# 338
На мен ми е изписан вигантола да го приемам 2 пъти по 15 капки. Още не съм правила контрола обаче дали го усвоявам. Ще правя средата на месеца направо заедно с б12 и желязото.

# 339
На мен двама ендокринолози, ако не и трима са ми препоръчвали да пия 2 пъти по 20 капки при дефицит. Аз предпочитам обаче ежедневния прием, защото по-малко забравям.

# 340
Аз също пия по 30 капки седмично на веднъж почти от началото .

# 341
Според АГ е без значание дали се пият всеки ден или веднъж седмично. За по-удобно препоръчва веднъж в седмицата, за да не се забравя. Simple Smile

# 342
fillme, това за магнезият за мазане не го знаех, но ще го пробвам.  Кажи с какво поддържаш този хемоглобин. Моят в началото беше 125, но от няколко месеца е около 100.

Судокрем и аз използвах преди да забременея, защото се подсичах от превръзките по време на менструация 😅
Вит Д пия от 7г.с, че стойностите ми бяха 10 ( по спомен) Ойлесен 2х1т на ден, но педи седмица на ЖК ми го намалиха х1 на ден. Още не съм пускала контрола.

# 343
Лотос, пия ферофолгама и Б12 за хемоглобина. А от няколко дни и една добавка с лактоферин и витамини от Б групата.

Витамин Д е опасен при предозиране и е добре да се пускат контроли на 2 - 3 месеца.

# 344
А кое е точно крема против подсичане на Адерма, предполагам че е Еxomega Control Емолиентен крем или Primalba крем при смяна на пелени?  Аз съм с много чувствителна кожа и напослък почнах да получавам някакви такива участъци подобни на подсичане и мисля да го ползвам за мен и после за бебчето.

Общи условия

Активация на акаунт