Юлчето расте и рита, а мама е обзета от бебешка шопинг треска - Термин Юли 2022 - тема 6

• 47 313
  • 793
  •   1
Отговори
# 405
Да, днес почти не се движа. Може от това да е. Ох, тъкмо си мисля, че усетих нещо. Май се раздвижи. При мен също е така. Активен е предимно вечер, но обикновено сутрин пак се усрщат леки движения. Аз съм с предна плацента, но понякога все пак се усещат отчетливи движения.

# 406
Имам и още един въпрос- В какви дози приемате Ношпа в седмия месец. Аз от няколко седмици пия по 4-5 хапчета на ден. Много ли са?
От петия месец пия 3х2 Магнерот, Нош-па същата доза и 2х1 Алеракт. С миналата бременност стигах до 9 магнезия на ден.
Аз съм във ФБ групата Simple Smile

# 407
krisstiA, помисли за вариант сгъваема вана. Аз за сега пия само по едно хапче алеракт на ден. Нямам ношпа или допълнително магнезий.

# 408
Значи масово пиете 3x2 Ношпа. Явно не е опасно. На мен ми увеличиха мегнезия на 3x 2 и сама реших да вземам и Ношпа. Благодаря ви!

# 409
И с нош па бих имала едно наум, понеже при съмнение за проблем с шийката моята АГ искаше да го спра. Индивидуално е, затова е хубаво да се пие по предписание.

# 410
Здравейте дами. За съжаление не ми се размина боледуване и на мен, а успях да изтрая цяла зима. Онзи ден вдигнах 37.5 и едни болки в гърлото и главата. Ходих при личната вчера и се чух с АГ - и двамата се съгласиха да пия АБ (Амоксиклав 1000), също така пробиотик, билкови хапчета за гърло и едни много странни "витамини" ми изписа личната Милгама Н, за които малко се чудя. И покрай тях продължавам с нош па 3х1 и магнерот 3х2. Няма как да не ям въглехидрати, покрай всичките тези хапчета ми е притеснено да карам само на салата или плодове (това ми е оправданието 😂).
Като гледам как се оплаквате от доктори и болници съм толкова благодарна какво внимание ми обърнаха вчера и двамата. Затова и никога не съм имала притеснения да ходя един път в месеца на преглед, защото знам че ако не дай си боже се наложи звъня и веднага ще се чуем и видим.

Количката и аз ще я пера сега почивните дни, мисля направо в пералнята с обикновен препарат, до раждането ще си извретря. Искаше ми се и дрешки да глася, ама приятелката ми е в ремонт и не ми е нагласила чантите. Накрая ще я накарам тя да пере и подрежда 😂
Все още не съм пазарувала и малкото неща, които трябва, само се оглеждам като мишка в трици.
Бебка постоянно я усещам, мърда ми целия корем, с първата бременност определено не е било такова чудо.

И извън бебешката тема да се похваля, че в момента ни слагат новата кухня и съм супер развълнувана 😁

# 411
  • Замък сред облаците
Точно 30-31 седмица беше като се беше кротнал и писах 2 страници назад, че според мен беше застанал зад плацентата. Бутах си корема, пих кола, студено, ядох сладко, само и само да се врътне малко и така на всеки 2-3 часа, щото все ми се струваше че е малко. Днес съм 31+6 не се спира, снощи чак почнах дискомфорт да изпитвам където ме риташе.
Утре правя пълни 32 седмици и съм +7кг спрямо стартовото си тегло, отделно КЗ беше 5.01 на последното изследване, така че предполагам затова не са ми пускали ОГТТ. Впрочем ниската КЗ също може да е симптом на ГД.
След 2 седмици ще се видим с АГ за болничния и първи тонове. Освен количката, нищо друго нямам още, ще купувам като наближи. Мисля в края на май да подготвям и багажа, пък дори и да реши да се ражда по-рано, единствено ми трябва папката с документи, ММ може да ми донесе всичко необходимо след това в болницата.
За бебешка вана съм харесала тази, именно защото и у нас няма къде да я държа: https://dundio.com/babydan-%D1%81%D0%B3%D1%8A%D0%B2%D0%B0%D0%B5% … -30l-1200193.html
Харесва ми, че е супер компактна и отделно тапата си променя цвета при достигане на 37 градуса.

За но-шпа не се пие без лекарско наблюдение и препоръка, особено накрая, защото отпуска гладката мускулатура и може да скъси шийката.

# 412
Rianne,  съжалявам за това, през което си преминала. Бързо възстановяване и дано повече не ти се налага да стъпиш там преди раждането!
И аз не съм правила обременяване. Мислех да правя, на първия скрийнинг ми казаха, че се препоръчва на всички бременни. Но сега и двамата ми АГ казват да не правя, излишно натоварване е. КЗ ми е 5, качени килограми 9-10. Реално ако излезе ГД какво се прави, приемат ли се медикаменти или само се минава на диета? Така или иначе се старая да не ям сладко и тестено, да се движа, да пия вода....мисля да го пропусна.
Но шпа не мия, само магнерот 3х2 и витамините.
За ваната най-силно препоръчвам такава със стойка, не знам има ли сгъваеми такива, но с баткото нямахме стойка и го къпех клекнала, голям зор за кръста.
Аз количка май избрах, но ще чакам 1-во юнските намаления. Надявам се на -25% поне.
Нареждам се за въпроса за бебефона. И ние не сме ползвали до сега, но ще ми трябва този път. Искам да има камера, достатъчно голям обхват, да не бъгва и да е до 150лв.
Благодаря за съвета за Тендивала. Снощи ми подейства супер добре заедно с охлаждането преди мазане. Болката изчезна за няколко часа. Сега пак е тук и пак куцам, но за няколко дни трябва да се оправи, отока като че ли започна да спада Simple Smile

# 413
Аз в една друга група четох че уж през май щяло да има черен петък в хиполенд, а веднага след него големи намаления в комсед. Всеки ден дебна, но нищо..

# 414
Deska90,

Помисли за тази Милгама, тя се използва при неврологични проблеми, пиех я преди години заради хроничен плексит, но съдържанието на Б6 в нея е доста високо/ 90 мг/, което не е най-удачното при бременност и на листовката го пише. Б6 до 20/25 мг на ден е приложимо в специфични случаи, но 90 си е доста. Посъветвай се отново с лекарите, личните малко на изуст я изписват.

Аз нищо нямам купено, че да пера,  опитвам се да издебна количката по разни немски сайтове, защото  тук е много скъпа и то за мостра, но малко ме притеснява да не ми дойде някой боклучак и пак да се разправям. Все си викам има време, има време, днес правя 30 пълна седмицам от утре 31ва стартирам и може да почна вече да пазарувам.

За ваничката и аз оглеждам, но задължително със стойка вземете, този кръст не е за веднъж.

За бебефона- аз бях подарила един модел на Mappy от емаг на мои приятели около 120 лв беше намален, с много добри отзиви е като филтрирате по ревюта, те са доволни.  
При нас обаче е доста дълъг апартаментът и точно където ще е бебето в единия край, обхватът му пада, та съм се насочила към Philips Avent,ама и той е 450 лв и се чудя заслужава ли си. Някой с опит да сподели?

Raffaella,

Ако сега излезе ГД на базата на резултатите се преценява дали ще може да се мине само с диета или трябва и инсулин и друго лечение. Ако бебето е ок и няма нещо притеснително или показания, щом лекарите са ти казали, не го прави излишно.

Последна редакция: чт, 05 май 2022, 14:43 от mexicana___

# 415
mexicana___ аз затова се чудя на милгама, ММ ме светна, че я е пил за такова нещо и също се зачуди. Ще я оставя настрани засега.

Днес стават 31 навършени седмици и съм +8кг досега.

# 416
И при мен кротването беше в 30-та седмица и аз много се бях притеснила - пробвах и аз каквото попринцип го кара да се движи - при мен също реагира на сладко, като се движа, като е шумно около мен и има музика, на допир, но на нищо не реагираше. Явно не само при нас има такова затишие в тази седмица - не знам защо става така.

Точно 30-31 седмица беше като се беше кротнал и писах 2 страници назад, че според мен беше застанал зад плацентата. Бутах си корема, пих кола, студено, ядох сладко, само и само да се врътне малко и така на всеки 2-3 часа, щото все ми се струваше че е малко. Днес съм 31+6 не се спира, снощи чак почнах дискомфорт да изпитвам където ме риташе.
Утре правя пълни 32 седмици и съм +7кг спрямо стартовото си тегло, отделно КЗ беше 5.01 на последното изследване, така че предполагам затова не са ми пускали ОГТТ. Впрочем ниската КЗ също може да е симптом на ГД.
След 2 седмици ще се видим с АГ за болничния и първи тонове. Освен количката, нищо друго нямам още, ще купувам като наближи. Мисля в края на май да подготвям и багажа, пък дори и да реши да се ражда по-рано, единствено ми трябва папката с документи, ММ може да ми донесе всичко необходимо след това в болницата.
За бебешка вана съм харесала тази, именно защото и у нас няма къде да я държа: https://dundio.com/babydan-%D1%81%D0%B3%D1%8A%D0%B2%D0%B0%D0%B5% … -30l-1200193.html
Харесва ми, че е супер компактна и отделно тапата си променя цвета при достигане на 37 градуса.

За но-шпа не се пие без лекарско наблюдение и препоръка, особено накрая, защото отпуска гладката мускулатура и може да скъси шийката.

# 417
Ваната със стойка за нищо не я заменям. Даже ММ се сети първо за нея, когато говорехме за покупки.
За бейбифона мисля да разгледам и втора ръка, ако има някоя по-хубава марка. Наши приятели са с на Mappy и са доволни, пак от Емаг купен.
В понеделник влизам в 8 месец и като знам, че нищо купено нямаме зле ми става. Днес и АГ като ми каза за 45 дневния, още повече... Според нея няма да дочакал бебчо до юли (май изхожда от това, че ще е второ), но това си е абсолютно Божа работа. И аз имам някакви такива мисли, но никога не се знае. След 2 седмици съм на преглед с доктора, при който ще раждам и нямам търпение да нахвърляме малко информация, за да се подготвя психически поне. Плановете за пране са когато вляза в 9 месец, ама айде да стигнем до там, а и да напазаруваме първо.
В Хиполенд съм пазарувала към средата на май на Черен петък.
Да се похваля или оплача...напоследък съм едно кълбо от нерви. Имам чувството на моменти, че ще се пръсна. Не знам защо ми е толкова нервно, но не се търпи.

# 418
И мен яко ме перат нервите, чак си се дразня, на моменти избухвам от нищото, добре че си седя в нас да не страдат хората Grinning А ММ горкият, му казах да не ми обръща внимание и да се прави на разсеян.

# 419
Оф , аз съм си нервак по природа не питайте сега как е ... Чудо. На моменти се чудя как не са ме оставили всички ... 😏

Общи условия

Активация на акаунт