Нашите цветя - обща тема 15

• 34 423
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Може навън коледничето/великденчето. Моето е на източен прозорец,сутрин го пече доста,до към 11,но е ок. Вече 3-4 години го гледам все така. Зимата вътре на прозореца,лятото отвън.
Моето спайдерче хич не върви. 😔 Едва крета,ама аз го изнесох на слънце и изгоря буквално. Покафеняха му трите листенца и после на ново изкара. Не знам къде да го слагам и какво да го правя. Яд ме е ,че не си взех от Кауфланд,бяха 2-3 лв.
Колко пъти може да се полива коледни чери в този сезон? Аз имам 2 броя, които трябва да заеъдя. На южната тераса са, но са качени нависоко. Незнам да рискувам ли да ги местя на северната тераса?

# 571
Аз поливам често. Просто при 30 градуса,няма как да го оставя сухо. Горе долу на 2-3 дни поливам,както другите цветя.
Ефи,голяма е. Утре ще ви го снимам. Едва едва крета. 😆
Магни,моето направо си беше полу труп. Не мислех,че изобщо ще оцелее. 😁

# 572
Аха, ясно вече, ама моето Спайдърче е бебе още и кошнички няма, но пък листата са едни грамадански. Всъщност на две листа има жълти точки към края, все едно изгорено, но няма как да е. Някаква идея от какво се получиха?

# 573
MagniМ, сингониума го окастри като всяко отрязано има поне едно коляно. Сложи ги във вода да пуснат коренчета и ги засади всички на куп заедно с основното. Колкото повече отделни стръка, толкова по-гъсто ще стане като се стабилизилат в саксията. Гледай да не пускат много корени във водата, че кореновата система на майката ще е доста голяма и може да ти трябва нова, по-голяма саксия после.

# 574
Аз сингориума дълги години го гледах и то само вътре в стая , мисля че не би издържал на огряване от слънце.

# 575
Обичат светло, но не харесват пряко слънце да ги пече, поне не за голям период от време.
Да допълня и за "гъстия" вид. Те са пълзящи и ако не се подрязват редовно, губят пълнотата си.

# 576
Аз сингориума дълги години го гледах и то само вътре в стая , мисля че не би издържал на огряване от слънце.

При мен точно обратното- години наред беше в детската стая, без да се развива изобщо. Изнесох го на балкона, южен, полудя направо!

А моите фуксии вече цъфтят.

Последна редакция: нд, 22 май 2022, 14:19 от Pipi_

# 577
Здравейте! Миналата седмица насадих 2 мушката, но виждам, че са оклюмали.
Вчера насадих трето, то все още изглежда добре.
Кажете ми къде сбърках. Пускам и снимки.
Това е първото, което съм насадила миналата седмица и нещо виждам, че не му е добре.

Това е новото, от вчера.

Обичат ли слънце, поливат ли се често?

# 578
А ти как поливаш? Аз имах едно такова ошмулено. Първите дни ги сложих на място където само рано сутрин го пече. Сега всичките ми са на покрива, на слънце с малко сянка от съседните цветя. Редя ги до по-големите. Поливам на 2-3 дни.
Ето го сингониума. Няма откъде да чупя. Има нова малка издънка в единия край на саксията. Листаци колкото дланта ми прави, но и дръжките им са дълги. Съседа, който ми го даде отглежда неговите целогодишно навън под едно портокалово дърво - т.е. на сянка са.

Само за снимката е в този ъгъл иначе е до френски прозорец. Слънце има само следобед.
И спайдерчето.

Пипи, само да ти кажа да поливаш фуксията по-често.Обилно, но без да се задържа в чинйиката.  Моята я засуших и загубих една трета от нея. Иначе е нацъфтяла като твоята.

Последна редакция: нд, 22 май 2022, 10:35 от MagniМ

# 579
Аха, ясно вече, ама моето Спайдърче е бебе още и кошнички няма, но пък листата са едни грамадански. Всъщност на две листа има жълти точки към края, все едно изгорено, но няма как да е. Някаква идея от какво се получиха?
Ами зависи какво значи точки, ама крайчетата му стават кафеникави и сухи като папирус когато иска вода, и пак кафеникави, но мокри като гниещо листо когато е преполят или коренчетата му са задържали вода. Общо взето много му личи като не е на кеф, но и много лесно се възстановява при точните условия.

# 580
Ето това визирам под жълти точки

# 581
  • Стара Загора
Magni,според мен много добре си изглежда сингониума. Аз лично не бих го пипала. Иначе ще има и в саксията нови издънки ,но след време.

# 582
А ти как поливаш? Аз имах едно такова ошмулено. Първите дни ги сложих на място където само рано сутрин го пече. Сега всичките ми са на покрива, на слънце с малко сянка от съседните цветя. Редя ги до по-големите. Поливам на 2-3 дни.
Ето го сингониума. Няма откъде да чупя. Има нова малка издънка в единия край на саксията. Листаци колкото дланта ми прави, но и дръжките им са дълги. Съседа, който ми го даде отглежда неговите целогодишно навън под едно портокалово дърво - т.е. на сянка са.

Скрит текст:
Само за снимката е в този ъгъл иначе е до френски прозорец. Слънце има само следобед.

Изкарай го навън, ако мислиш, че ще се чувства по-добре. Моят виси на кухненския прозорец. Не му е много светло, особено преди обяд си е тъмница, но повече не мога да му осигуря.
Ето малко хронология:
Скрит текст:
Преди да го окълцам

Орязан и бурканът с отрязаното

В момента от вътрешната страна където е най-тъмно. Всички листа са се насочили към стъклото.

от към прозореца

и майката, която не се събра с останалото - корените бяха прекалено много, а по-голяма саксия няма къде да сложа. Пусна доста бебета след подстрижката.

# 583
А да попитам цветята торят ли се по време на обилем цъфтеж?

# 584
Миоки, много е хубав след пострижката. И моят се обръща към прозореца затова го въртя периодично. Засега ще го оставя вътре и няма да го пипам. Страхувам се да не го изгоря ако го изкарам навън.

Скрит текст:
понеже съм нетърпелива ще показвам в скрит текст. Резниците от плумерия шест месеца по-късно.

Това са две от 6те, но понеже изглеждат идентично няма да досаждам със шест снимки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт