НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 142

• 51 460
  • 771
  •   1
Отговори
# 480
Загледах и аз тази книга, върти се из фейса. Лично за мен не са приложими рецептите. Дано ти успееш, ver4eto_sv.
Бях позадържала и аз. Но много се влияя от ПМС-то си. Като отмине, почвам да смъквам.
Ям яйцата с масло сутрин, но не съм забелязала ефекта, за който споменахте. На всеки различно действа храната, то е ясно. Запек не бих казала, че имам, по-скоро храната, която приемам е по-малко количество, оттам отделянето е малко количество, а и с урината също се изхвърля. Извинете за тези подробности в неделя сутрин Simple Smile
Установих за себе си, че добре ми действа, най-вече на настроението, да опитам /ама буквално да опитам, да не се разям случайно/ нещо нережимно. Напът съм да видя заветните 53, което ще е супер и за самочувствието ми.

Успех на всички!

# 481
  • на острова на мечтите
И аз не мърдам нито в см нито в кг.
Два дни бера маслини, мислех че ще мръдна надолу, ама не. ММ вика, туй са мускули... Абе моето тяло сериозно излезе. Което си е натрупало, не си го дава.
Как й е заглавието на темата с рецептите? Не мога да я открия.
За довечера празена супа ми се е дояла. Имам малко бяло пилешко от обяд и никой не го яде, та може да го пусна вътре.

Последна редакция: пн, 10 окт 2022, 00:08 от danilu

# 482
Хранителен дневник с рецепти (ако не се лъжа).

Межддругото, много сполучлива ми се получи супа от броколи, сметана, пармезан - минавам с пастор, и после накъсвам пилешко. Значи, такава вкусотия (ако се абстрахираш от миризмата на броколи Joy ) с чурпака кусах!

На азарувах и понагтвих някои неща, да си помогна за седмицата.

# 483
народното кето е заляло фейса, но от рекламата ми миришеше на кюфтета и мусака, с не на пармезан и броколи Mr. Green 
 ще очаквам с интерес рецепти и снимки

# 484
  • Los Angeles CA
Herzen,
Какво е "народно кето" ? Нямам файс и не знам, какво пишат там.
Аз напоследък имам много работа и стрес, та съм качила почти две килца, което не ме развеселява, разбира се.

# 485
# 486
Аз направих пилешко със сметана, мариновах бутчета (крилца по рецепта), скумрия във фолио, която мм много хареса. Не искам да излиза като реклама. Не казвам,  са нещо уау. Просто мен ме няма много в готвенето и подправките. И както казах имам нужда от изчислено меню. На Ерменкова например, са ми давали режим. Но само като прочета как се ядат по 3 1/2 маслини и стомахът ми пристъргва. А и нейните рецепти ми идват трудоемки и с някакви съставки дето са ми чужди.

Така като чета е от крайните поддръжници на вижданията на Узунов, което не ми харесва, но аз и въведения и обяснения какво е кето и прочие не съм чела.

# 487
И аз гледах режим на Ерменкова.Всеки ден кето хляб и много млечни,а те не са основното в режима.

# 488
Много се смях на името на тази книга, когато я видях за първи път. Какво ще рече "народно", дето бабите на село ли са правили едно време?

И тази мома се опитва да яхне кето вълната. Някакъв сайт ли имаше тогава, него го разгледах и не ми вдъхна доверие.

Ерменкова много залага на печива и други такива неща, все търси заместители на известни торти и сладкиши.Аз я следвам в Инстаграм, но напоследък не го следя изобщо и не знам какви "нови" идеи има. Тя също копира от чужди рецепти и само ги превежда, после прави клипче или снимки и нещо ново и нечувано. Тя си го нарича "нейното" кето. Обвиняваха я, че прави режими за хора, без да има нужното образование (факт!), та изкара онлайн някаква диплома за диетолог. Но аз лично не бих плащала на самоук човек да ми прави режим и да ме наставлява. Тя поне се научи да отбива въпросите за медицински състояние със съвет да се ходи на лекар.

Има много интересни рецепти в Кето и НВ ВМХ групите във фейсбук. Но отново трябва всеки сам да си прецени дали му вършат работа тези рецепти и кой ги публикува. Там админите не спят и като цяло трият рецепти, които не са точно кето или НВ ВМХ.

# 489
На пръв поглед според мен има предвид традиционни рецепти, преработени в режимен вариант.

Според мен се залага и на лек калориен дефицит, но не съм сядала на смятам. Аз дори не знам какъв е нормалният калориен прием за ден Grinning
Та и да сметна, много ще ми говорят цифрите Joy

Ако не се наяждам, просто ще добавя още от манджата и така.

# 490
Предполагам си права. Като разгледах рецептите, може би това е имала предвид авторката.

Отново прехвърлих сайта ѝ, няма нищо За нас, тя каква е, от позицията си на каква дава съвети за отслабване. Не е като някой известен диетолог, след години работи, да напише и издаде книга.

В книгата на д-р Хайман - "Яж мазнини и отслабвай", освен списък с продукти, които да ядем, има и рецепти, а след всяка една и разбивка: калории и макроси. Те знам въпросната Думкова дали е поместила също големина на порции и колко калории е, както и макросите.

# 491
Аз си поръчах книгата миналата седмица, интересуваха ме само рецептите. Момичето е свалило 30 кила, има си разбивка за всяка рецепта, ето произволна страница:

Със сигурност не открива топлата вода, но аз обичам готварски книги и се вдъхновявам повече от тях отколкото онлайн.

# 492
Хич не открива топлата вода. Напротив, събрала е рецепти, изчислила е (може би, или преписала от друга де) макроси.

Например за днес вечеря, в менюто ми беше само зелева салата с майонеза 150гр. Е няма как да се наям само с това. Затова си добавих 2 пилешки бутчета.

# 493
  • на острова на мечтите
Все още не намирам темата с рецептите НВ-ВМХ. През телефона докато не напиша точно заглавието не мога да я открия. Открих кето рецепти от януари 2022 г. А съвсем скоро доста съфорумки публикуваха интересни рецепти.

# 494
  • Хасково
Все още не намирам темата с рецептите НВ-ВМХ. През телефона докато не напиша точно заглавието не мога да я открия. Открих кето рецепти от януари 2022 г. А съвсем скоро доста съфорумки публикуваха интересни рецепти.
Ето това мисля,че е  темата.
https://www.bg-mamma.com/?topic=675266

Общи условия

Активация на акаунт