На море в Гърция 2022 - II

• 69 076
  • 796
  •   1
Отговори
# 705
  • София
И аз я гледах преди малко, но последната дата Лимасол - Пирея е на 14 септември и ми е твърде рано, а и 30 часа малко ще ми дойдат в повече, но идеята хич не е лоша Simple Smile Не видях също дали попътно ще спира някъде, или ще е директно Пирея - Лимасол.

А Каристос - Андрос, Тинос, Сирос няма разписание след 24 юни уви

# 706
Доста е дълго наистина, и май няма да има спирки, прилагам картата. Но заради огромната инвестиция на кипърската държава в линията, цените ще бъдат повече от прилични за толкова дълго пътуване. https://www.ekathimerini.com/economy/1183406/daleela-ferry-to-li … aeus-with-cyprus/

Разбира се, сега самолети хвърчат навсякъде и са достъпни, та не може да се сравни ситуацията с годините, когато се е плавало на дълги разстояния, но интересно ми е дали една такава линия може да прокопса в наши дни.
Доколкото знам, до спирането през 2000 г. фериботът за Кипър е спирал на Родос.

# 707
  • София
Привет от слънчев, но ветровит Фолегандрос! Днес е седмият ден от нашето Цикладско пътуване. Приключихме със Санторини, видяхме малко от Наксос и сега се наслаждаваме на спокойствието на Фолегандрос - днес сме на Ангали. Повече - като се върнем Sunglasses.

Последна редакция: нд, 19 юни 2022, 22:29 от миленка_д

# 708
Привет. Някой има ли актуален поглед колко е дизела в момента в Гърция. Да се подготвя психически:)

# 709
  • София
Привет. Някой има ли актуален поглед колко е дизела в момента в Гърция. Да се подготвя психически:)
Тук можеш да си следиш горивата. https://m.fuelo.net/m/prices?lang=bg&country=gr

# 710
Тук можеш да си следиш горивата. https://m.fuelo.net/m/prices?lang=bg&country=gr
Благодаря!

# 711
  • София
Здравейте пътешественици,
бих искала да ви попитам, как стои въпроса с сертификати и ваксини за круизите в Гърция?
Разбрах, че към момента изискват ваксини, но има ли изглед това нещо да отпадне скоро?

# 712
  • София
Поздрави от Амулиани

# 713
Здравейте, можете ли да ни препоръчате Хотел/Къща за гости / апартаменти, в района на Ставрос  за 4 души . Цена ,която можем да платим за 4 нощувки е  800-1200 лв., зависимост от какво ни се предложи. Датите са 13-17 юли.
Благодаря предварително.

# 714
Здравейте! Другия месец мислим да посетим Лефкада и Кефалония. На Лефкада нощувките са във Василики, а на Кефалония - в Ая Ефимия и Ликсури. Видях, че са излезли разписанията на фериботите на Ionian Pelagos и Westferry, като на втората компания е само до 18 юли, а ние мислим да пътуваме след това. Коя от двете компании е по-добър вариант и има ли друга компания, която оперира по маршрута? Резервацията може ли да се направи чрез имейл или само по телефон? Погледнах и ferryhopper, но там ми даде опция само до Сами, я мисля, че до Фискардо е по-добре. Малко се притеснявам, защото досега не сме резервирали предварително места на ферибот, но четох, че по този маршрут е препоръчително. Освен това на сайта на westferry пише, че временно ще плават от Василики, което ще ни е по-удобно, но се притеснявам да не пропуснем някоя промяна в последния момент.

# 715
Няма проблем да пътувате с Уест фери, разписанията до края на юли и през август вероятно ще бъдат подобни или ще бъде добавен още един курс за пик сезона. Просто това е малка местна компания с един кораб, която обявява разписанията си за кратък период. Резервация може да се направи през бланката в сайта или по телефона, но след като са готови с разписанието.
Ако пристанище Василики е готово и се преместят там, ще ви уведомят или най-малкото ще напишат в сайта, а ако нещо е неясно, винаги можете да им позвъните в деня преди плаването.

Щом планирате отсядане на Лефкада, този ферибот ви е най-удобен на отиване, а на връщане може да използвате другия до Астакос.

Последна редакция: нд, 19 юни 2022, 22:00 от Параход

# 716
Здравейте,
За първи път ще водим децата в Гърция. Избрахме да почиваме преди първия ръкав, изглежда като вилна зона на Метохи (слагам карта). Прочетох, че в Неа Триглия има пазар в понеделник. Някой знае ли къде точно се намира? Може ли да се купи риба от там? Приемам препоръки от къде да вземем прясна риба, месо, зеленчуци (в самостоятелна къща сме).
Децата са на две години и половина - може ли да споделите какви репеленти използвате и са ефективни (независимо от България или от Гърция ги купувате), подходящи за тяхната възраст. Тук ги пръскам с едно Занзи, но не знам дали ще е Ок за гръцките комари.
Предварително благодаря!

# 717
  • софия
Здравейте пътешественици,
бих искала да ви попитам, как стои въпроса с сертификати и ваксини за круизите в Гърция?
Разбрах, че към момента изискват ваксини, но има ли изглед това нещо да отпадне скоро?
Хм. Никъде не съм срещала подобна информация.
Цитат
As of 14.05.2021, cruise restrictions have been completely removed, always imposing very strict protocols that apply to these activities.
https://travel.gov.gr/#/
Възможно е конкретна круизна компания да има специфични изисквания и те трябва да са описани на нейния сайт.

# 718
  • Варна
Оплакват се че по островите има гориво и по 3 Е !
Всеки ден уличния пазар е в различно селце , но търговците са едни и същи.Има 2-3 сергии с риба , има рибни магазини , а АКО СЕ ИЗДЕБНАТ КОГА ИЗЛИЗАТ ЛОДКИТЕ МОЖЕ ДИРЕКТНО ОТ РИБАРИТЕ -  ПО ГАРАНТИРАНО ПРЯСНА НЯМА КАК.  Simple Smile

Пазарите са дадени на 1 стр. , ама ето пак :
Понеделник: Неа Трилия (Западно крайбрежие), Неа Фокеа (Касандра), Ормилия (Ситония) , о.Тасос с.Принос
Вторник: Неа Каликратия (Западно крайбрежие), Касандрия (Касандра), Йерисос (Източно крайбрежие)
Сряда: Неа Мудания (Западно крайбрежие), Арнеа (Централен Халкидики), Галатиста (Централен Халкидики), Мегали Панагия (Централен Халкидики)
Четвъртък: Неос Мармарас (Ситония), Агиос Николаос (Ситония), Лакома (Западно крайбрежие)
Петък: Симантра (Западно крайбрежие), Никити (Ситония)
Събота: Полигирос (Централен Халкидики), Палеохора (Централен Халкидики), Сикия (Ситония)
Големи са в Полигирос , Неа Мудания ...............................

# 719
Здравейте,
Някой има ли впечатления от този хотел в Марониа https://ismaroshotel.gr/ или конкретни предложения в околността?

Общи условия

Активация на акаунт