За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 103

• 28 370
  • 762
  •   1
Отговори
# 450
Имаме всякакви книги и с реални и с рисувани животни. В книгите с приказки пък животните са нарисувани с дрехи. Цветовете учим точно с книжка с оцветени в различни цветове животинки. Не смятам, че различните илюстрации водят до някакво заблуждение.

# 451
И аз не мисля, че илюстрациите водят до заблуждения Grinning Синът ми е на 4 г., като малък е гледал животни в приказките, но не се е случвало да се ибърка в реалността Grinning

# 452
Момичета, дъщеря ми днес прави 40 дни.
От няколко дни може би 1-2-3 почти не спи. Някой път прави 6-7 часа сън, някой път едва 30 мин. Например днес спа от 21-22ч снощи до днес в 5 сутринта. След това от 7 до 9:30 и оттам нататък … по половин-един час, по половин-един час. И трудно заспива понякога. Като е будна е весела, но и плаче доста понякога.
Дали е заради скок в растежа да спи по-малко?

# 453
На тази възраст интервалите на будуване са час и 15-20 мин,дневният сън 5-8 часа,нощният около 8-11,сумарно приблизително 17 часа на денонощие.Заспива трудно поради преумора,умореното дете има нужда от много успокояване .Следете интервалите на бодърстване и признаците на умора.Около.6та седмица има и пик на плача,а и е в скок,който също смущава съня.Помогнете й да изгради по-лесно циркаден ритъм,като я излагате на естествена светлина ,когато сте у дома,нека има будно време навън в количката.Вечер не бих препоръчала нощна лампа,освен нещо приглушено в оранжева светлина,колкото да не се спъвате като ставате.

# 454
Здравейте,момичета ! Днес си прибрахме бебето вкъщи,доста хора са у нас “уж “ д ами помогнат. Само ,че бебето цял си спеше ,след това я събудихме ,за да я изкъпем . Храних я 2 пъти -унася се и пак се укокорва. Не плаче ,но и не заспива. Стои вяло детето и тъкмо да се унесе и пак се укокорва. Не мога да разбера какво не й е наред и мн се притеснявам. Имате ли предположения?

# 455
Какъв е проблемът по-точно? Не ми звучи като нещо да не й е наред.

# 456
Ами,след хранене да не заспи?! Нещо мн странно ми се вижда ,вече час не спи.

ЗАСПА!НО СИ изкарах акъла,какво беше това бодърстване час и половина направо ме изуми .Чак реших ,че проблема е защото сме доста хора и се е стреснала ,а уж цял ден си спеше.

Последна редакция: пн, 27 юни 2022, 22:35 от Mariah 7

# 457
Сънят идва от мозъка,не от стомаха .

# 458
Здравейте,момичета ! Днес си прибрахме бебето вкъщи,доста хора са у нас “уж “ д ами помогнат. Само ,че бебето цял си спеше ,след това я събудихме ,за да я изкъпем . Храних я 2 пъти -унася се и пак се укокорва. Не плаче ,но и не заспива. Стои вяло детето и тъкмо да се унесе и пак се укокорва. Не мога да разбера какво не й е наред и мн се притеснявам. Имате ли предположения?
Нищо му няма, бебетата на спят нон-стоп, а и сте го събудили за къпане, което вероятно го е раздразнило. Отделно, ако стоите 5 човека около бебето и се взирате в него, напрягате го. Останете сама с бебето, поносете го, попейте му. Не се филмирайте и изпадайте в притеснения, защото бебето усеща. След като е спокойно и не плаче, нищо му няма.

# 459
Новородените спят около 16-19 часа на ден, будуват около 40-60мин. Това, разбира се, е много общо казано и има бебета, които спят по-малко. Не знам какво значи, че е спала цял ден, колко часа са това?
Не ми се струва нормално да сте притеснена, че бебето е будно един час и това означава, че нещо й има. Откъде ви дойде тази идея? Какво притеснително виждате, че детето не спи, но е спокойно? Не плаче, явно нищо й няма. Освен с хранене, опитахте ли по друг начин да я приспите?

# 460
Ако от сега се притеснявате за такива неща, не знам ако бебето вдигне температура, недай си боже…
Бебетата се преуморяват лесно, ако изпуснете момента с приспиването, после трудно се получава.
И като съвет от мен, по-добре да не се натрупват много хора около бебето сега. Децата се превъзбуждат и са много чувствителни. Успех и не се притеснявайте толкова! Щом бебето не плаче всичко е наред.

# 461
Ако от сега се притеснявате за такива неща, не знам ако бебето вдигне температура, недай си боже…
Бебетата се преуморяват лесно, ако изпуснете момента с приспиването, после трудно се получава.
И като съвет от мен, по-добре да не се натрупват много хора около бебето сега. Децата се превъзбуждат и са много чувствителни. Успех и не се притеснявайте толкова! Щом бебето не плаче всичко е наред.
Смятам,че в първите дни на новороденото е нормално да има всякакви притеснения ,адаптацията на майката в дома също е толкова важна ,колкото и на бебето. Радвам се на майки ,като вас, без никакви притеснения,но с времето вярвам ,че се свиква и се трупа опит 🌞

Благодаря за съвета.

# 462
Точно, че майката и бебето се нагаждат, адаптират един към друг, не виждам за какво са тези “много хора” да помогат. Много ми е чудно как точно помагаг! Просто Ви се пречкат и покрай тях изнервяте и превъзбуждате детето.

# 463
Момичета, нещо се обърках с кашите. До колкото разбрах от педиатъра безмлечните каши се дават основно на бебета, които са били само на майчино мляко. За тези които са на АМ няма нужда от захранване първо с безмлечни каши, може направо с млечни каши. Дали правилно съм я разбрала? Млечните каши с вода или АМ се разреждат? Не мога да разбера от етикета и дали вътре в тях съдържащото се мляко е АМ или краве мляко?

# 464
  • до най-прекрасния мъж
Моето дете е на АМ и аз й давам млечни каши. Те си имат нужното количество мляко в тях, което си е АМ, не е краве. Добавяш само вода според указанието на етикета на кашата. Ако кашата е безмлечна, слагам съответните лъжички АМ в кашата и доливам вода. Някои правят кашата, като първо приготвят АМ и го изливат в сухата смес. За мен това е ненужно цапане на шишета. Аз си слагам АМ към кашата и доливам с топлата вода, бъркам и готово.

Общи условия

Активация на акаунт