ЛОНДОН - 12

• 38 859
  • 733
  •   1
Отговори
# 570
  • sofia
Влизам да препоръчам хотел в Лондон- GRESHAM HOTEL - в центъра на града, близо до всичко, което искахме да видим, с много удобен транспорт Малко хотелче, с малки стаи, но напълно удобни, чисти,  с много любезен персонал. С включена закуска, скромна, но напълно достатъчна да закуси добре човек- конфитюри, сладка, течен шоколад, масло, яйца, кашкавал, корнфлейкс, чай, прясно мляко, нес кафе и нат.сок. А цената на фона на много от спряганите тук хотели беше на половина, около 1200лв за трима възрастни и две деца- две стаи, за три нощувки, като запазихме 4 месеца по-рано. Платих всичко 3-4 дни преди да заминем, за да избегна блокирането на депозит, който не съм видяла, че се задържа два дни преди пристигането ни.
Скрит текст:

Всъщност на тази улица- Sussex Gardens има много други хотели, така че съм сигурна, че ще има за всеки вкус подходящ хотел.

Последна редакция: нд, 26 мар 2023, 19:39 от Tюркоаз

# 571
Влизам да препоръчам хотел в Лондон- GRESHAM HOTEL - в центъра на града, близо до всичко, което искахме да видим, с много удобен транспорт Малко хотелче, с малки стаи, но напълно удобни, чисти,  с много любезен персонал. С включена закуска, скромна, но напълно достатъчна да закуси добре човек- конфитюри, сладка, течен шоколад, масло, яйца, кашкавал, корнфлейкс, чай, прясно мляко, кафе и нат.сок. А цената на фона на много от спряганите тук хотели беше на половина, около 1200лв за трима възрастни и две деца- две стаи, за три нощувки, като запазихме 4 месеца по-рано. Платих всичко 3-4 дни преди да заминем, за да избегна блокирането на депозит, който не съм видяла, че се задържа два дни преди пристигането ни.
Скрит текст:

Като чета,закуската не включва хляб?

# 572
  • sofia
А, изпуснала съм- бели и пълнозърнести филийки, които препичаш на тостер, ако искаш. Всъщност три неща няма- колбас на закуската и подвижен душ в банята, и в едната стая нямахме хладилник, но не ни е и трябвал. За три нощувки в скъп град като Лондон ни беше много добре- заставаш на спирката и имаш автобуси за къде ли не, вкл. последният ден, с 36 стигнахме до Виктория стейшън, и с 11 за една спирка до Виктория коуч стейшън, където се качихме на Нешънъл експрес/ с предварително закупени билети и отпътувахме за Станстед, летището. Бяхме купили билети от сайтовете предварително, изключително удобно, и спестяващо висене на опашки, за Уестминстърското абатство, за Кралските конюшни, Уембли, а на място там купихме две кутии Kellogg's
Скрит текст:
снимките са произволни, от интернет ги взех, на гърба на опаковките от зърнени закуски Kellogg's има ваучер, който дава право на безплатен втори билет. Кутията е 2,50 паунда, вътре на самата картонена кутия има код, следваш инструкциите- регистрираш се в сайта, който е даден и купуваш билет само за детето, а един възрастен влиза безплатно. Така посетихме Мадам Тюсо- разкошно е!
Много полезен сайт за градския транспорт, за да се ориентира човек още тук- https://tfl.gov.uk/bus/route/27/?direction=outbound. Возихме се само с автобуси, на всяка спирка можеш да видиш къде си и какво да хванеш, за около 7 лв на ден изкл.удобно. С метро само до Уембли, за децата не сме използвали карти- влизат с възрастен, който си чекира неговата карта само, в метрото също.
п.с.А, забравих- и краля видяхме, помаха ни, пристигна при смяната на караула пред Бъкингам/ около 11- 11,30ч.в периода между август и април се провежда през ден, а от април до края на юли се състои всеки ден, добре е да сте там по-рано, ние бяхме до една от вратите/  но снимката ми е ужасна:smiles:
Скрит текст:
SmileSmile

Последна редакция: нд, 26 мар 2023, 16:31 от Tюркоаз

# 573
Здравейте,момичета ! Не обичам да досаждам,затова първо прегледах част от всички съвети ,които сте дали в темите,но не мога да изчета всичко:).Накратко,след десетина дни ще пътувам за първи път до Лондон.Дъщеря ми живее отскоро в едно градче,сравнително близо до Лондон.Нощувките ми са уредени-при нея,естествено.Не разполагаме с много голям бюджет,затова може би 2 дни ще ми бъдат отделени за Лондон-за повече,едва ли ще мога да си го позволя.Ориентирах се от вашите отзиви и мнения какво да разгледаме за тия два дни.Бих приела и още.Много искам да видя къщата,в която е живял Фреди Меркюри-пише,че е близо до Хайд Парк,който и без това ми е в плана.Някой от вас ходил ли е случайно там,дали може да се правят снимки-отвън,естествено,ще ми е полезно да зная.Въобще,някой тук в темата,фен на рок музиката,кое би ме изпратил да видя?И още нещо-половинката ми е футболен фен,но заради страх от пътуване със самолет,дали заради него ще мога да "щракна" някой от стадионите-скъпо ли е удоволствието да влезеш и да снимаш.Много благодаря на тези,които могат да ме посъветват нещо,каквото и да е!

# 574
  • sofia
За къщата на Фреди- и аз гледах, мислех да отида, но няма смисъл. Ще видиш една тухлена ограда- https://www.google.com/maps/place/Villa+Garden+Lodge/@51.4943414 … %2Fg%2F11sgkyl7lh
За стадион- мога да кажа само за Уембли. Много е далече, с метрото е най- добре, плаща се вход  24 паунда.
За два дни, с ограничен бюджет препоръчвам да започнете сутринта към 10, 30ч да застанете пред Бъкингамския дворец, за да видите смяната на караула и оттам пеша към Уестминстърското абатство, Биг Бен, моста, Окото, Даунинг стрийт 10, за втория  ден може Тауър, Тауър бридж, някой музей, Британският напр. В Хайд парк не бих губила ден.

Последна редакция: нд, 26 мар 2023, 19:56 от Tюркоаз

# 575
Много благодаря! Много ми беше полезна информацията! Flowers Hibiscus

# 576
  • В офиса
При толкова безплатни музеи мисля, че е грехота да не се влезе. Препоръката ми е да си предвидите по един в двата дни, вече кой, зависи от интересите Ви. Моят топ 2 избор би бил Британския и Националната галерия.

# 577
Благодаря Flowers Hibiscus И двата съм си заплюла да видя.Ще пробвам и още някой музей да вместя.

# 578
Бих препоръчала и музея Виктория и Албърт, също безплатен. Близо е и до магазина Хародс - много скъп, но ми беше интересно да се разходя из него.
Парковете в Лондон са много хубави. Хайд парк според мен е добре да се види поне в района на Албърт монумент (много е величествен), който пък е срещу Албърт хол.
Бих препоръчала и пешеходна разходка по южния бряг на Темза, от Лондон Ай поне до театър  Шекспир -Shakespeare's Globe, а там близо е и пазара Borough Market.

Стадиона Челси е в центъра и може да се отиде до там, но разходката в стадиона и музея към него е 28 паунда. Отвън обаче има магазин със сувенири и екипи на челси. До там сме ходили пеш от Холанд парк.

Приятна разходка в Лондон!

# 579
Лъки,благодаря:four_leaf_clover:   Темза задължително ми е в програмата.Много ми се иска и да се кача на Окото,ей тъй,за кеф,напук на всички познати,които казват,че никога не биха го направили(от страх).Из Camden искам да се разходя,по снимките виждам,че би ми допаднало,а и да взема някакви дребни неща за подаръци.С ръчен багаж ще съм,но намерих фирма с офиси в Лондон,чрез която да пратя багаж в БГ-мисля,че по-евтино ще ми излезе,отколкото да плащам малък куфар на Уиз.Благодаря и за насоката за стадиона на Челси-щом не е далеко,той ще бъде,май.До Уембли може би няма да се замъкнем,зависи от транспорта,де.Все някакъв сувенир ще домъкна на мъжа ми.Иначе,като не особено голям футболен фен,не си струва да плащам тези пари за вход-за нещо по-приятно за мен,ще е по-добре:)

# 580
Качването на Окото не е никак страшно. То се движи бавно. Но на мен най-хубавия ми спомен от него е това, че в кабинката имаше пейка, на която можех да седна да си почина след дълго ходене Simple Smile Изгледа е хубав, но има и безплатен такъв от Скай Гардън например. Самото возене на Окото не ме впечатли.

П.С. Багаж превозен с фирма може и наистина да е по-евтин от куфар с Уиз. Но трябва да проверите все пак

Последна редакция: пн, 27 мар 2023, 10:33 от Lucky in love

# 581
По телефона ми казаха,че 1.50 паунда на кг.е доставката .Фирмата се занимава от години с това,познати са я ползвали и са доволни-да се надявам,че всичко ще е наред.Благодаря за съвета да се кача на Окото след разходката и да си почина малко-нямаше да се сетя!

# 582
The Shard, се заплаща около 30 паунда? Безплатно е отсреща в Sky Garden, с предварително запазване на билет

# 583
Моя грешка. Благодаря!
Ще поправя поста, за да не се обърка някой.

# 584
  • София
London Eye по спомен беше около 40 паунда и имаше прилична опашка, затова предпочетох разходка с корабче от Канари уорф до Уестминстър - беше разкошно. Не знам дали сега е подходящо заради времето, но ако денят е хубав - удоволствието е голямо. Имайте предвид, че за музеите ви трябва достатъчно време - поне по половин ден за всеки. И не забравяйте да си заявите онлайн билет с час за посещението. Подкрепям и за парковете - чудесни са за разходка, но само за два дни в Лондон - не знам дали ще стигнете въобще до разходка в тях - толкова много неща има за разглеждане Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт