На море в Турция - тема 74

• 76 053
  • 788
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте.

Може ли с мастеркард да заредя HGS стикера през приложението? Опитах, но не стана.

Планирам да мина по маршрут Одрин - моста Чанаккале - крайбрежието - Кушадасъ, а на връщане Кушадасъ-магистралата, започваща от Измир към Бурса - моста Султан Гази - Виа порт Марина и оттам към квартал Фатих в Истанбул с нощувка и обратно към България. Отсечката от Чанаккале по крайбрежието до Кушадасъ платена ли е?
Доколкото се ориентирам в сайта с пътните такси всички пътни такси са около 570 лири, правилно ли смятам?

Благодаря! Весело лято!

# 136
  • Beyond the Frontiers
"Агенцийките" като цяло вече реагираха. Официално няколко от големите туроператори обявиха, че падат изискванията.

Кога обаче на сайта на външно ще бъде променено е друг въпрос.

# 137
Преди няколко дни запитах в ФБ групата за мнения за Ксанаду-Белек и от Турс Клуб ми дадоха положителни отзиви за него. Смятахме да пътуваме с тях. Днес, обаче гледам, че от 2430 за нашата дата са вдигнали цените на 3189 лева. Във всички други агенции, хотелът си е на старата цена. Отказваме се да пътуваме с Турс Клуб. Бихте ли ни препоръчали надеждна  ТА, която да предлага тръгване от Варна с автобус. Видях, че в Емералд хотелът е на старата цена. Можем ли да им се доверим, или бихте ни препоръчали друга агенция. От Ориент сме много доволни, но тръгване от София, или Пловдив ни е далеч...
Ние пътуваме с Емералд, също сме от Варна. Коректни са

# 138
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте.

Може ли с мастеркард да заредя HGS стикера през приложението? Опитах, но не стана.

Планирам да мина по маршрут Одрин - моста Чанаккале - крайбрежието - Кушадасъ, а на връщане Кушадасъ-магистралата, започваща от Измир към Бурса - моста Султан Гази - Виа порт Марина и оттам към квартал Фатих в Истанбул с нощувка и обратно към България. Отсечката от Чанаккале по крайбрежието до Кушадасъ платена ли е?
Доколкото се ориентирам в сайта с пътните такси всички пътни такси са около 570 лири, правилно ли смятам?

Благодаря! Весело лято!

През приложението иска задължително турска карта опитайте през сайта /аз успях с револют/:
https://pttbank.ptt.gov.tr/pttweb/#/pages/hgs
единствения минус е, че трябва да знаете номера на паспорта с който е купен стикера

# 139
Здравейте.

Благодаря! Весело лято!

През приложението иска задължително турска карта опитайте през сайта /аз успях с револют/:
https://pttbank.ptt.gov.tr/pttweb/#/pages/hgs
единствения минус е, че трябва да знаете номера на паспорта с който е купен стикера
Потвърждавам. С кредитна карта минава плащането, просто трява да се знае номера на паспорта с който е закупен стикера, добре че имах скриншот на стария си паспорт ,за да видя номера, иначе с номера на новия не става.

# 140
Завърши нашата почивка в Pine Beach Belek.Много приятен хотел- територия, стаи/бяхме в основната сграда с изглед към цитрусови дървета и борове и една страхотна стена от жасмин/,храна,обслужване-всичко беше чудесно.В края на предната тема една дама беше направила подробно описание на хотела,така че няма нужда да го повтарям.Най-много се зарадвахме на морето,което вече се беше затоплило и прекарвахме по цял ден на плажа/миналата година бяхме само 4-5дни по-рано и  беше хладна водата/.Прекрасната огромна открита тераса с изглед към морето също много ни хареса.Имахме хубава почивка,каквато пожелавам на всички.Ако някой се интересува от нещо конкретно,ще отговоря.

# 141
А може ли мнения за Алиса турс? Видях, че и те имат тръгване от Варна....

# 142
  • Пловдив
Много пъти сме писали в темата кои са основните фирми за Турция.Всички останали са агенции които продават на големите пакетите.

# 143
  • София
Резервирам през собственичката на Алиса турс вече 15 години и можете да бъдете напълно сигурен, че всичко което зависи от нея ще бъде направено, за да имате Вие добра почивка. Резервирайте спокойно!

# 144
  • Варна
Благодаря! Весело лято!

Като че ли такъв кръгов маршрут е идеален като най - разнообразен вариант и да се види възможно най - много.
Първоначалното купуване на стикера си носете лири кеш - не дават с карта , сетне с карта може да дозареждате.По напред в темата беше обяснено как да се пътува без тол такси. Абсолютно навсякъде из Европа вкл. Турция има задължителен вариант без магистрали и такси и има приложения които показват как да се пътува алтернативно без пари за тол .Специално за Турция тези алтернативни пътища са перфектни , особено сравнени с нашите първо , второ и третокласни които не са платени.Естествено е всичко да ви насочва към магистралите и по тях е най -бързо , но спестеното време не е чак толкова много , по тези алтернативни пътища турците си карат със 120 - 140 , а и спестените толтакси от порядъка на 40 - 50 - 60 лв. що да не отидат за биричка  или баклава.

# 145
Няма как да минеш през истанбул например без такси.
и определено ако караш от измир до истанбул по безплатния път ще ти се обърне всичко. Всичките камиони са по него и е доста тесен на големи участъци от него.
Отделно ще спестиш от такси, но ще ги дадеш за гориво --няма как да ме съгласи някой че като кротна колата на автопилот на магистралата и карам на педал по другия път не ми се отразява на разхода --горе долу 2л бензин бутам от автопилота.
За камери да не говорим --като платиш 1-2 глоби и ще видиш 120-140км колко пари излизат.

# 146
и определено ако караш от измир до истанбул по безплатния път ще ти се обърне всичко. Всичките камиони са по него и е доста тесен на големи участъци от него.
Отделно ще спестиш от такси, но ще ги дадеш за гориво --няма как да ме съгласи някой че като кротна колата на автопилот на магистралата и карам на педал по другия път не ми се отразява на разхода --горе долу 2л бензин бутам от автопилота.
За камери да не говорим --като платиш 1-2 глоби и ще видиш 120-140км колко пари излизат.

Особено, ако говорим за Истанбул, минаването през Фатих Султан Мехмет ми е минимум 2 часа повече от колкото през Явуз Султан Селим. Ако улуча 18ч. Работен ден + 5 часа. Пътувам няколко пъти годишно посока Анкара. Винаги по платени пътища. Същото се отнася и за Османгази и маршрута през Сакария. Повече 2л. ми се вдига рахода на колата.

# 147

Особено, ако говорим за Истанбул, минаването през Фатих Султан Мехмет ми е минимум 2 часа повече от колкото през Явуз Султан Селим. Ако улуча 18ч. Работен ден + 5 часа. Пътувам няколко пъти годишно посока Анкара. Винаги по платени пътища. Същото се отнася и за Османгази и маршрута през Сакария. Повече 2л. ми се вдига рахода на колата.

Не разбрах, Осман гази или през Сакария е по малко натоварено?

# 148
Здравейте,
В неделя си тръгваме от Анталия и бях планирала да спим в Ескишехир, както направихме на идване. Но сега като че ли не ни се прави отклоняване от маршрута и се замислям за нощувка около Истанбул. Въпроса е че искам да направим един шопинг в някой хубав мол ( не искам да е в Одрин). Може ли да препоръчате хубав мол, който да е някъде в околностите на Истанбул, с който няма да се отклоним много от маршрута ни ( през Явуз Султан).

Живот и здраве като се върнем, ще дам отзив за IC S GREEN PALACE HOTEL.

# 149
Здравейте, при разчистване на шкафа забелязах 3 паспорта, които събират прах и искат да се раздвижат, преди да им изтече валидността.
2-ма възрастни + 2-годишно дете.
От вчера разглеждам оферти и черпя информация. Сигурно е доста коментирано, но ще помоля, ако може някой да отдели време за отговор на тези въпроси:
1. Кога е добре да се отиде? Т.е. юни до кога е търпима жегата и септември-октомври - от кога до кога?
2. Тъй като търся нещо бюджетно, но все пак с добри условия - и като гледам офертите и като видя, че на семейство излиза около/над 2000лв. - каква е сумата(ориентировъчна), която трябва да платим(и съответно бюджетно търсещите плащат), за добри условия? Преди таванът ми беше 2 хиляди, но при разглеждане на офертите да кажем, че съм го качила.

П.С. Пътуването е само със самолет.

Общи условия

Активация на акаунт