На море в Турция - тема 74

• 75 870
  • 788
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Сега отворих да проверя за билети през Пегасус,  като Gullivair имат чартъри Варна-Анталия и то точно 28.08-3.10, когато са и пакетите на ТА от тук.
Полета за отиване е само един - 22:25.
Това означава ли, че каквото и да резервираш през ТА все това ще е часа?
Някой летял от Варна минала година може ли да сподели, макар че тогава може да е било различно като час, но всъщност всички с еднакъв, а тази 28.08 още не е дошъл.
Това което прочетох, със смяна на часа на полета, изобщо не ми харесва особено, ако изначално е бил известен точния час.

# 346
Здравейте!
За пръв път се включвам по темата, но я следя и, благодарение на мненията тук, се информирах доста добре за почивките в Турция.
Ето и моите питания:
Решихме да почиваме в Мармарис, Клуб Турбан, това лято, август. Прочетох отзиви за хотела и, въпреки някои недостатъци, ми се видя красив и подходящ да открия Турция като дестинация за почивка.
Вариантите за пътуване са два - автобус/ самолет - и тук е моята молба за лични впечатления. Емералд с автобус - малко под 4 000 лева. Албена Холидейз със самолет - 4, 500. Пътуването с автобус финансово, очевидно, ме устройва повече, но съм чела и чувала, че е безкрайно тежко. Бихте ли споделили мнения? Като по-млада съм пътувала по 24 часа с автобус и не ми е пречило. Сега, обаче, с възрастта започнаха проблеми с вестибуларния апарат (несвързани с пътувания) и не знам колко зле са нещата с автобус до Мармарис. Моля да споделите как е преминало при Вас пътуването, за да си взема окончателно решение.
П.П. Прочетох благоприятни отзиви за хотела тук и в трипадвайзър. Все пак, ако някой е минал оттам наскоро, ще се радвам да даде прясно мнение.

Благодаря предварително и хубав ден на всички! Flowers Sunflower

Ние миналата година пътувахме със самолет до Мармарис. Каца се в Бодрум и  от там има трансфер поне 2.5 ч. Така ви заминават два дни от почивката. Пристига се след 17 и се тръгва от хотела към 9.
Бяхме в grand yazici club turban, ами ние го сменихме за Орка лотус. Големи разправии с агенции хотел и тн. Може би оцелихме точно откриването на сезона бяхме към 20.05, но изхранването беше в помощният ресторант, храната беше направо оскъдна, имам коментари и тук и във фейсбук групите, хотелът беше почти празен и персоналът беше любезен само към турските си гости. Аз така го усетих. Не бих се върнала там. Жалко за прекрасната територия и ориенталският привкус на хотела, което много ми допадна.

# 347
  • малкия йеросалим
Аз да задам един по различен въпрос от тези за хотели.Ще правим една нощувка в Чанаккале на отиване.Бихте ли препоръчали заведение/ресторант където да хапнем вкусно.

# 348
Здравейте пиша за 1ви път попрочетох малко, ама още съм доста боса в темата Турция.  Та питането ми е към дамата по - горе, това мнение за Орка хотела ли е или за другия?

Мм се е спрял на Орка в Мармарис, обаче аз имам известни колебания, защото ще сме евентуално с дете на 7м и ми се иска летището да е по - близо.
Приемам съвети къде ще е най -подходящо да сме и ако може туроператор да препоръчате. Изискванията са да е поне алл инклузив, чартърен полет с по-близък трансфер летище - хотел. За първи път ще направим такава семейна почивка и ми се иска да не е и последен Simple Smile Като дати сме избрали края на септември началото на октомври.

# 349
Здравейте пиша за 1ви път попрочетох малко, ама още съм доста боса в темата Турция.  Та питането ми е към дамата по - горе, това мнение за Орка хотела ли е или за другия?

Мм се е спрял на Орка в Мармарис, обаче аз имам известни колебания, защото ще сме евентуално с дете на 7м и ми се иска летището да е по - близо.
Приемам съвети къде ще е най -подходящо да сме и ако може туроператор да препоръчате. Изискванията са да е поне алл инклузив, чартърен полет с по-близък трансфер летище - хотел. За първи път ще направим такава семейна почивка и ми се иска да не е и последен Simple Smile Като дати сме избрали края на септември началото на октомври.
Заменихме grand yazici club turban за Орка лотус. Орка е хубав, но не мисля, че е подходящ за деца.
Ако искате да е в близост до летище се насочете или към Анталийските хотели или Бодрум.
Били сме и е Суено Сиде, според мен там е рай за децата. Анимацията беше на високо ниво, плажът е хубав, храната е хубава. Камелиите също са хубави, не сме били.

# 350
За Мармарис се лети до Даламан. От там е около 1ч30мин трансфера. Не знам защо до Бодрум. Агнециите може да ползват чартъри до там.

# 351
Благодаря сърдечно за отговорите, много сте отзивчиви!
Да, коментарите за Клуб Турбан са противоречиви, просто го гледам от години и мечтая да отида там. Явно с времето нещата се влошават. Контеса Мария, полезно е това, което казвате.
Пътуването със самолет не ме привлича не само заради финансите, а и заради следобедните полети и късното пристигане. Но, все пак, е по-бързо.
Наистина цената е висока, Славейче. Ще огледам и други опции, благодаря и за насоките. Но аз мога да пътувам единствено първата половина на август, което автоматично означава по-висока цена.
Отново благодаря и хубава вечер. Flowers Tulip

# 352
За пътуването до Мармарис - пътувала съм два пъти, с астобус и самолет. Ами доста е тегаво с автобус. На отиване, оставихме туристи в няколко хотела в Кушадасъ и Дидим, пристигнахме малко преди обяд, имах усещането, че пътуваме цяла вечност след Кушадасъ. На връщане - също. Дремеш два часа в хотела, след като освободихме стаите, докато дойде автобуса и пак - минахме да вземем хора през Дидим и Айвалък. После, два дена реанимация. На следващата година със самолет. Да, вярно е, че се губят първият и последният ден (за навръщане бяхме с ранен полет и отпътуване от хотела още по тъмно), но ако ще трябва да се възстановявам дълго след пътя, пак ще изгубя дни.

# 353
  • Beyond the Frontiers
Сега отворих да проверя за билети през Пегасус,  като Gullivair имат чартъри Варна-Анталия и то точно 28.08-3.10, когато са и пакетите на ТА от тук.
Полета за отиване е само един - 22:25.
Това означава ли, че каквото и да резервираш през ТА все това ще е часа?
Някой летял от Варна минала година може ли да сподели, макар че тогава може да е било различно като час, но всъщност всички с еднакъв, а тази 28.08 още не е дошъл.
Това което прочетох, със смяна на часа на полета, изобщо не ми харесва особено, ако изначално е бил известен точния час.
От Варна има варианти на Абакс и Емералд, най-вероятно на други дати.
Много полети и часове има от София, ако имате предпочитания, това е вариантът. От Варна има броени полети.
И отново пиша: часовете на полетите в офертите са първоначална информация. Точният, окончателен час на пътуване се обявява седмица преди тръгването. И може да бъде сменен по всяко време. Избор на програма по час на полет е безмислено.
За Мармарис се лети до Даламан. От там е около 1ч30мин трансфера. Не знам защо до Бодрум. Агнециите може да ползват чартъри до там.
Даламан е по-близкото летище, но чартърите от България за Егейска Турция: Бодрум, Кушадасъ, Мармарис, Дидим са до Мугла - Бодрум.
В последните няколко години за точно определени, единични дати се пускат полети до Измир и Даламан (удобно за почивка във Фетие). Това е предимно през есента и само от София.

Хубавото е, че вече има директни полети и от Пловдив и от Бургас. Вярно за определени дати, но все пак е удобство.

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 22:36 от Galactic Voyager

# 354
Аз мисля да резервирам за Сиде от 14.10 с автобус. Според вас дали ще е хубаво времето тогава?

# 355
Аз мисля да резервирам за Сиде от 14.10 с автобус. Според вас дали ще е хубаво времето тогава?

Ходила съм октомври. Последната седмица беше. Около 25-30 градуса през деня. Много приятно беше. Вечер малко по-хладно. Слагах си много тънка жилетка за вечеря.

# 356
Някой има ли отзиви за този хотел?

# 357
И аз тази година съм се насочила към Турция-Анталия.До този момент само със самолет съм пътувала,и сега терзанието е дали да не пробвам с автобус,с оглед на това,че не изискват сертификат.Интересно ми е да чуя колко време горе долу отнема,посочено е в сайта на ТА,но реално дали е така?Ако се сетите за някакви плюсове(освен ценово)и минуси,ще ми е от полза.

# 358
  • Варна
В началото на септември ще пътуваме за Анталия. Тази година избрахме Delphin Botanik platinum. Отзиви в групата не срещнах скорошни. Някой може ли да каже какво да очакваме, добър избор ли е? Главно заради децата се спрях на него. Доколкото виждам, почиващите са главно германци, така ли е действително? Миналата година бяхме в Turan Prince world, много ни хареса всичко, територията, забавленията, анимация. Преди това ходихме в Long beach resort, търсих нещо подобно откъм забавления. И във фейсбук групите не намирам актуални отзиви. Ако някой има информация, ще бъда благодарна да сподели.
Да се самоцитирам. Никой ли не е почивал там?

# 359
  • Варна
Здравейте!
Скоро ни предстои да почиваме за първи път в Турция. Искам да попитам, дали някой е използвал предплатени карти на турските мобилни оператори и кои са най-изгодни? Трябва ни най-вече за интернет.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт