Нашите цветя - обща тема 16

• 36 263
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Lilium Simple Smile, в сандъчета по едно коренче ли са мушките?Нови растения ли са или презимували?

# 691
Натуся, сукулентите си сменят цвета вследствие на стрес.
Може би си го поляла с твърде студена вода след засушаването, или е на много, много топло, директно на слънчева светлина. Доста от сукулентите, противно на очакванията, не обичат директната слънчева светлина.
И аз се бях ошашкала така заради гастериите и стапелията, и си мислех, че гният, но като ги преместих по-на сянка, си върнаха типичния зелен цвят.

# 692
  • София
Натуся, сукулентите си сменят цвета вследствие на стрес.
Може би си го поляла с твърде студена вода след засушаването, или е на много, много топло, директно на слънчева светлина. Доста от сукулентите, противно на очакванията, не обичат директната слънчева светлина.
И аз се бях ошашкала така заради гастериите и стапелията, и си мислех, че гният, но като ги преместих по-на сянка, си върнаха типичния зелен цвят.
На изсъхнало прилича.На Магни еониума живее на много по-горещо и всеки път като го видя ми разтапя сърцето.Cupid

# 693
Майка ми беше преполяла ешеверията в един период, когато тя се грижеше за нея и част от листата покафеняха и окапаха. Сега още има някои с кафяви връхчета:

На местата на окапалите листа поникнаха разклонения ( преброих 8, но може да не съм видяла някое по-дребно):

Някои от листата също се развиват добре.

А това е ново от Лидл:

# 694
Натуся, много ми прилича на гъбично заболяване. Аз спрях всякакви поливки в жегите. Моите ще спят поне до септември. И са наистина на пълно слънце по цял ден. Колко розетки имаш?
 Ще си идвам, но не знам още кога.

# 695
  • София
Натуся, много ми прилича на гъбично заболяване. Аз спрях всякакви поливки в жегите. Моите ще спят поне до септември. И са наистина на пълно слънце по цял ден. Колко розетки имаш?
 Ще си идвам, но не знам още кога.
Една розетка имам.От как го купих(бях споделила)не съм го поливала до миналата седмица.И полях защото листата леко клюмнаха и омекнаха.Идеи с какво да го лекувам?
А за идването питам да си изпрося еуниум Flushed

# 696
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
според мен е слънчев пригор. листенцата са били нежни и са изгорели от по-силно слънце.

# 697
pppqqq, имам две ешеверии, но точно такава космата нямам! Страхотна е!
Натуся, малко съм те подвела, ама то така е като гледам без очила, и не виждам най-важното. Simple Smile

# 698
По едно коренче са, нови.

# 699
Да похваля тазгодишните калибрахоета, от разсадник ги взех и са едни мощни, първото е един корен, второто са два корена, още не е спряло да расте, едни дебели клони като боабаб. Преди съм вземала от магазин, едни хилави, деликатни като балерини и накрая ги изядоха охлювите, а това сигурно е изяло охлювите, в саксиите наоколо не видях пълзящи Stuck Out Tongue Winking Eye
Скрит текст:

Декоративния слънчоглед се оказа всичкия около метър висок, трябваше да има и по-големи, дали тепърва ще растат или семената за пореден път не бяха каквото беше обещано, ще видим. Днес минах покрай една обществена градинка и имаха много красиви лехи от някакви ниски четириглави слънчогледчета, две педи високи. Гледах една паднала глава, чудих се дали да им почистя градинката от нея, да не загрозява, но не изглеждаше да има готови семки. Ще си търся такива следващия път, многоглави джудженца, за пръв път ги виждам.
Скрит текст:

# 700
Не му знам и.ето на това, ама е напъпило Simple Smile

Ангелски тромпет или бругманзия...

# 701
Много хубави калибрахоета. Моите едва кретат.
Малко захладня от събота насам и цветенцата ми веднага живнаха.

Знам че съм много закъсняла, но ръснах в две саксии семена от винки. Може пък да ме зарадват до есента 😂

# 702
Снимах моите палми от костилка. Силно казано палми де,но все пак са живи. 😂

Това са две или три албиции от семена:

Розичка от резник:

# 703
Аз пък снощи реших, че на калдъръмчетата ми им е станало много тясно в сандъчето и реших да извадя няколко коречета и да разредя останалите. Още е рано да кажа дали не ги окепазих, надявам се да не съм.
Мравки нападнаха едната ми роза и понеже и другата ми е преживявала подобна напаст, мислех, че няма старшно. Но този път прекалиха - направиха си мравуняк в корена ѝ и ме принудиха да поръчам препарат срещу тях. Дано не е късно.

# 704
Anyyyone семената албиция купува ли ги и кога ги пося?

Общи условия

Активация на акаунт