В момента чета ... 77

• 41 054
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
За няколко странички бих могла да чета и нещо различно написано (и тук се сещам за езиковите експерименти на Реймон Кьоно, например, които са забавни), но цяла книга в такъв стил би ми било твърде много, колкото и да е интересна историята. За преводача без всякакво съмнение си е било изпитание.

# 481
Вили,
Благодарности за споделеното! Беше ми много полезно.
Не мога да слушам някой да говори така, а да чета - абсурд!

# 482
В книгата, в която чета сега също главната героиня е нигерийка, но тя говори книжовен английски.
Американа ли четеш? Мисля, че преводачката Бистра Андреева беше отличена с награда именно заради предизвикателството да превежда от нигерийски английски и по мое мнение, доколкото е възможно да се преодолеят естествените ограничения, се е справила доста прилично.

# 483
Този стил на писане/изказ ми напомни за скечовете на Замунда Банана Бенд.

Дочетох Убийството на Роджър Акройд - страхотна е Агата Кристи! Убиецът е най-малко вероятният персонаж, като изключим Поаро. Освен това, повествованието има пропуски - върви малко накъсано. На мен два пъти ми се случи както чета да си кажа "какво стана, страница ли прескочих?" и да се върна назад. Мислех, че е недостатък, но се оказа, че е съвсем умишлено.

# 484
“Убийството на Роджър Акройд” е “Алиби”, нали? Чела съм я преди … (няма да казвам колко години), вече съм я забравила напълно, но странното е, че помня че познах кой е убиецът. Подозирам, че това помня, обаче, въпреки че не и сюжета

# 485
Да, точно Simple Smile

# 486
В книгата, в която чета сега също главната героиня е нигерийка, но тя говори книжовен английски.
Американа ли четеш? Мисля, че преводачката Бистра Андреева беше отличена с награда именно заради предизвикателството да превежда от нигерийски английски и по мое мнение, доколкото е възможно да се преодолеят естествените ограничения, се е справила доста прилично.
Не, "Другата ръка"

# 487
Тогава трия веднага спойлера.
Като се има превдид, че тази книга се дава като пример за изненадващ финал сега си давам сметка за мен защо трудно ме изненадват кримитата.
Последното, което четох в жанра беше “Убийствен ум” и там имаше елемент на изненада, но донякъде и ако кажа защо - ще бъде спойлер. Но приятен трилър беше, дори и без да е най-впечатляващ, затова по-натам ще прочета и друго от Майк Оумър.

Последна редакция: ср, 22 юни 2022, 16:01 от fenyx

# 488
  • София
"Бегуни" на Олга Токарчух нещо хич не ми потръгва.
Започвам "Победителите" на Бакман. Нещо първите страници ме дразнят и ми се струват скалъпени, но може и просто да ми трябва време да се потопя в книгата.

# 489
И по този повод- има вече откъс от новата книга на Олга Токарчук, която тепърва предстои да се публикува :

https://icu-bg.com/otkas-olga-tokarchuk-empuzii

Засега е с работно заглавие “Емпузий. Натуротерапевтичен хорър”

# 490
Прочетох ловецът на хвърчила. Всичко друго разбрах, но това с детето вече попрекали. Не може бедите да са само на единия от двамата. А и очаквах жена му да забременее.
Сега ще започна нещо друго, но преди това ще питам Simple Smile

Последна редакция: ср, 22 юни 2022, 18:29 от bella-ciao

# 491
  • София
Ама, ако издавате нещо по сюжета, слагайте в спойлер. 😀

# 492
хич нищо не казах Simple Smile

# 493
  • София
Еми сега знам, че не е забременяла. 🤣🤣🤣 Не се заяждам, може да е незначителна част от сюжета, ама няма как да знам. 😀

# 494
Аз затова го отбягвам Хосейни. Много тежки теми засяга и много крайно. Не че някои животи не са такива безнадеждни от началото до края, ама достатъчно ми е да гледам по телевизията подобни неща. Натоварва ме много.

Общи условия

Активация на акаунт