Фауната около нас

• 235 112
  • 3 799
  •   1
Отговори
# 3 795
  • София
А мен днес ме ужили Rhizostoma pulmo. Поради липса на телефон у мен докато бях в морето давам снимка от нета, ама смятам, че имам право поради няколко часовите страдания в последствие Simple Smile

Много са прозрачни и не можеш да я снимаш токова добре. По-големите са по-близо до шамандурите и се движат бързо.
Смятах, че точно тези не жилят, защото децата ги хващаха в шепи, но и не бяха толкова големи -
макс. 10-15 см. диаметър на "шапката".

На плиткото бяха малки и само по сянката им се ориентирахме къде са.

Ето и една дънна рибка:

# 3 796
Тази е гръцка и съвсем не са прозрачни, синьо-лилави са и се виждат много ясно и хубаво от падълборда. Ако имах телефон можех да ги снимам много. Някои са по две педи в диаметър и много масивни. Но една ме изненада отзад докато се плациках в морето.

# 3 797
Тъкмо това лято мой братовчед, бивш водолаз, ни обясняваше колко били гадни едни сини медузи, така ги описа. Нещо като това, което си показала, Ч.С. Дано си добре!

# 3 798
O, до вечерта вече едва се усещаше, на другия ден нищо. Може би зависи и колко сериозен е бил контактът, а аз се дръпнах на мига, когато усетих убождане. Освен това по принцип не съм алергична и чувствителна към всякакви ужилвания.

# 3 799

Общи условия

Активация на акаунт