Фауната около нас

• 235 571
  • 3 811
  •   1
Отговори
# 3 795
  • София
А мен днес ме ужили Rhizostoma pulmo. Поради липса на телефон у мен докато бях в морето давам снимка от нета, ама смятам, че имам право поради няколко часовите страдания в последствие Simple Smile

Много са прозрачни и не можеш да я снимаш токова добре. По-големите са по-близо до шамандурите и се движат бързо.
Смятах, че точно тези не жилят, защото децата ги хващаха в шепи, но и не бяха толкова големи -
макс. 10-15 см. диаметър на "шапката".

На плиткото бяха малки и само по сянката им се ориентирахме къде са.

Ето и една дънна рибка:

# 3 796
Тази е гръцка и съвсем не са прозрачни, синьо-лилави са и се виждат много ясно и хубаво от падълборда. Ако имах телефон можех да ги снимам много. Някои са по две педи в диаметър и много масивни. Но една ме изненада отзад докато се плациках в морето.

# 3 797
Тъкмо това лято мой братовчед, бивш водолаз, ни обясняваше колко били гадни едни сини медузи, така ги описа. Нещо като това, което си показала, Ч.С. Дано си добре!

# 3 798
O, до вечерта вече едва се усещаше, на другия ден нищо. Може би зависи и колко сериозен е бил контактът, а аз се дръпнах на мига, когато усетих убождане. Освен това по принцип не съм алергична и чувствителна към всякакви ужилвания.

# 3 799
# 3 800
В село Лесковец до Перник има зоокът. Непременно заведете децата си там! Животните са питомни и свикнали с хора, разхождат се свободно, деца и възрастни ги галят. Аз погалих и един огромен пуяк. Има и огромни костенурки, хората се снимат с тях. Аз  съм възрастна, но се радвах като малко дете!
Мясгото е много хубаво, но замислялили сте се дали е законно, и какъв риск има за вас и децата

# 3 801
Какво имате предвид под риск? Ако става въпрос за ухапване, нападение от животно, това винаги е риск когато се общува с животни.

За законно - като гледам, това е търговски обект и предоставя услуга основно с домашни животни, не мисля че им е необходим лиценз за зоопарк, за да упражняват дейност.

# 3 802
Моите родители ходиха в този зоокът миналата година. Не е единственият такъв с контактна зона. В някои по-големи зоопаркове също има такава. И то не е при всички животни да влезеш, разбира се. Например, при хищниците като големите котки, нормално да не се допускат хора. Напълно са си законни тия неща с контактните зони. Нали знаете, че се ходи на проверки от съответните органи, ако има нередност, тя ще бъде установена. Има си правила все пак в тези контактни зони, които се обясняват на посетителите или най-малкото ги пише някъде там, и хората е добре да се придържат към тях. Естествено, ако дразниш дадено животно, например, то може да реагира по някакъв начин. Ако имате предвид рискове относно пренасяне на болести и паразити, вече е друг въпрос. Но не смятам, че при положение че такива места съществуват вече от доста време, крият подобен риск! Затова уточнете за какъв риск става въпрос Maqmimi

# 3 803
  • Deutschland/HE
В Добрич Зоопаркът е с такава зона. Изграден е със съдействието на швейцарска фондация. В Германия има такива.

# 3 804
Зоопаркът в Добрич е отделна вселена, той е един от малкото в България с изрядни документи и отговарящ на изискванията така както са разписани в документацията, на която се базират лицензите. Поне това ми направи впечатление за него когато бях на стаж в МОСВ.

# 3 805
В Добрич Зоопаркът е с такава зона. Изграден е със съдействието на швейцарска фондация. В Германия има такива.

Точно това исках да напиша и аз, за Streichelzoo. Тоест, зоологическа градина, в която можеш да погалиш животните. Там разбира се, има безобидни животинки - козички, магаренца, зайчета, а не хищници, които са опасни не само за деца, но и за възрастни.

# 3 806
  • под тепетата
Там е спасителен център, не е само зоокът. Много го харесвам!

# 3 807
# 3 808
# 3 809
  • Варна
Открийте жабата! Simple Smile

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт