Терапия с Оземпик при д-р Гугутков

• 112 554
  • 550
  •   2
Отговори
# 525
Според нея излиза че вече два пъти съм сложила по 44 клика … 🥴🙄

Нищо фатално не е станало, няма нужда да се драматизира. Ако е броено от самото начало, тези 44 клика са били реално 42, т.е. 0.6мг. Терапевтичната доза, до която се достига в щатите е дори 4 пъти по-висока. В крайна сметка никой не може да каже, коя е подходящата доза за всеки на база пол, възраст, тегло. Кара се на някаква обща база за всички.
Просто си драснете по една черта на правилното място и продължавайте с точните дози.

# 526
Според нея излиза че вече два пъти съм сложила по 44 клика … 🥴🙄

Нищо фатално не е станало, няма нужда да се драматизира. Ако е броено от самото начало, тези 44 клика са били реално 42, т.е. 0.6мг. Терапевтичната доза, до която се достига в щатите е дори 4 пъти по-висока. В крайна сметка никой не може да каже, коя е подходящата доза за всеки на база пол, възраст, тегло. Кара се на някаква обща база за всички.
Просто си драснете по една черта на правилното място и продължавайте с точните дози.
Аз не драматизирам , а питам ,за да се ориентирам правилно ,дали аз нещо не броя като хората или грешно ми е разчертано.Не ми е проблем ,че съм сложила с малко в повече щом нямам и странични реакции към момента. А относно това да сваля на правилната … не съм сигурна дали е удачно щом по един или Друг начин дозата ми вече е малко ,по - висока от 0,5. Добре ,че пратихте таблицата да си сверя часовника.
 Оказва се,че съм стартирала не с 0,25 а с 22 клика което е около 0,30 ,според разчертаването на доктора.
Относно писалките лекаря искаше да карам три месеци с една , но аз съм категорична ,че няма да ползвам лекарства с изтекъл срок за икономия. За това си купих втора и се наложи да си прехвърля разчертаните вече дози от старата на новата и така забелязох разминаването.

# 527
Здравейте, искам да попитам тези от вас които са на лечение с писалки, дали някой миже да ми даде повече информация за лекар който ги изписва и така нататък моя близка има специална нужда от този  вид лечение с оземпик но няма възможност да го направи в клиниките където една терапия варира 300-500 лева. Четох доста за нейния въпрос и виждам че с една писалка може да направи 4 терапии и излиза доста доста по евтино . Може ли някой да ми разкаже повече, благодаря ви ☺✨

# 528
  • София
Всеки лекар може да изписва, включително личният лекар. Друг е въпросът, че пациентът трябва да ходи периодично на контролни прегледи при специалист, който да гледа на УЗ черен дроб, жлъчка, панкреас, а повечето лични лекари това не го могат, могат го гастроентеролози и ендокринолози.

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 14:10 от Sharky*

# 529
  • София
Здравейте, искам да попитам тези от вас които са на лечение с писалки, дали някой миже да ми даде повече информация за лекар който ги изписва и така нататък моя близка има специална нужда от този  вид лечение с оземпик но няма възможност да го направи в клиниките където една терапия варира 300-500 лева. Четох доста за нейния въпрос и виждам че с една писалка може да направи 4 терапии и излиза доста доста по евтино . Може ли някой да ми разкаже повече, благодаря ви ☺✨

Вашата близка трябва да се обърне към ендокринолог!

# 530
Здравейте,
Моята ендокриноложка ми изписа Мунджаро 2.5 за 1 месец , след това 2 месеца по 5. На третия месец ще има контролни изследвания. Имам ИР. Пих Глюмофаж,който спрях след като забремнях. Сега 6м след раждане съм с перфектни изследвания. Лекарката каза че съм така наречения случай здрав по изследвания, но индекса на затлъстяване е 34, поради това изписа Мунджаро. След като четох за страничните реакции на тези препарати много юе е страх за започна. Предната ми ендокриноложка ми предложи да Опитаме Оземпик след като Глюкофажа не действаше.  Аз избягах като опарена и започнах да се следя при друга. Ето че отново се стигна до такова предписание. Имам доста добър опит в миналото с кето хранене, но според лекарката няма да ми помогне само това ,а трябва медикамент. Има ли хора с опит с Мунджаро? Търся информация,но не откривам от БГ източници, чуждите групи във ФБ ме отхвърлят да се присъединя.

# 531
  • София
Мунджарото е 2-3 пъти по-скъпо от Оземпика, резултатите в намаляването на теглото са по-бързи (което не знам колко е предимство, предвид че стопените мазнини трябва да се изгорят/изхвърлят от тялото, и че излишната кожа трябва да се прибере) и страничните ефекти са повече (което не е задължително вярно, просто повече се пише за неговите странични ефекти).

# 532
Лекарят преценява по принцип какво да предпише, но лично мен това че лекар казва така за хранителен режим дето при нея доказано е свършил добра работа преди това... не знам, би ме притеснил. Доколкото разбирам, ти не си се захванала отново с кето или каквото е там, след раждането, така че реално не знаеш дали наистина няма да ти е достатъчно, но пък са те метнали веднага на скъпото лекарство де.
Иначе Мунджаро тепърва влиза у нас и едва ли да споделят много хора опит тук, ако изобщо. Ако не ти е проблем на английски, търси информация и в чуждестранни форуми и групи, където го ползват от повече време.

# 533
Диета и повишена физическа активност често са достатъчни. При интензивен режим за 12 седмици, с прием на под 1200 калории за жени и 150 минути физическа активност седмично, сваленото тегло е над 7% (около 7 кг, защото първоначалното е около 100 кг). Това е от клин проучване на тирзепатайд.
Без лекарства. При добавен тирзепатайд, процесът се ускорява значително.
Стр ефекти са едни и същи и са заради GLP-01 агонизма.

# 534
Понастоящем на пазара съществуват няколко продукта, които имитират този пептид, наречен глюкагон-подобен пептид-1 (GLP-1), както и други пептиди с подобна функция:

Оземпик и Вегови (семаглутид инжекции)
КагриСема (кагрилинтид + семаглутид инжекции)
Саксенда и Виктоза (лираглутид инжекции)
Трулисити (дулаглутид инжекции)
Мунджаро и Зепбаунд (тирзепатид инжекции)
За разлика от тях Рибелсус е семаглутид таблетки и е единственият продукт от тази група пептиди за отслабване и тип 2 диабет, който може да се приема през устата, а не като инжекция.

Това КагриСема чували ли сте за него? Позната е била на експериментално лечение с него и твърди, че няма страничните ефекти на Оземпика. Все още го няма в БГ, в чужбина една кутия за 2 седмици е 500 евро.

# 535
  • София
Понастоящем на пазара съществуват няколко продукта, които имитират този пептид, наречен глюкагон-подобен пептид-1 (GLP-1), както и други пептиди с подобна функция:

Оземпик и Вегови (семаглутид инжекции)
КагриСема (кагрилинтид + семаглутид инжекции)
Саксенда и Виктоза (лираглутид инжекции)
Трулисити (дулаглутид инжекции)
Мунджаро и Зепбаунд (тирзепатид инжекции)
За разлика от тях Рибелсус е семаглутид таблетки и е единственият продукт от тази група пептиди за отслабване и тип 2 диабет, който може да се приема през устата, а не като инжекция.

Това КагриСема чували ли сте за него? Позната е била на експериментално лечение с него и твърди, че няма страничните ефекти на Оземпика. Все още го няма в БГ, в чужбина една кутия за 2 седмици е 500 евро.

Моят съпруг приема Трулисити от 5-6 години, няма ефект на отслабване, но кръвната захар и гликираният хемоглобин са много добре ( около 6,0-6,5, преди него бяха 10-12). Даже се радвам, че рецептите станаха електронни, защото на всеки 6 месеца пуска изследвания и е при ендокриноложката ( наблюдава го д-р Вера Карамфилова)

# 536
Леко ми е съмнително препарят от тази група да е принципно без странични ефекти... А вече при кого колко и кои ще се проявят си е различно.
По-вероятно ми звучи познатота ви да е от късметлиите, аз и за всеки от другите изброени препарати съм срещала по някой да каже че няма никакви странични ефекти. Но далеч не са всички такива късметлии.

Това което прочетох набързо за този препарат е че той още не е в продажба а щял през 2026та да бъде даден за одобрение тепърва, дамата явно участва в клиничните проучвания преди това.
Пишат и че на Ново акциите поднали с 10тина процента тия дни, понеже очакванията да надмине Мунджаро не се оправдали...

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 18:13 от natka

# 537
  • София
Привет. Записвам се в групата.
Изкарах един месец на Рибелсус, заради ИР, но заради прилошаването го смених на Мунджаро. В момента съм на втората доза и ми понася почти без странични ефекти. Все още не съм свалила килограми, изследвания съм планирала след месец.

# 538
Привет. Записвам се в групата.
Изкарах един месец на Рибелсус, заради ИР, но заради прилошаването го смених на Мунджаро. В момента съм на втората доза и ми понася почти без странични ефекти. Все още не съм свалила килограми, изследвания съм планирала след месец.
Здравейте, имате ли представа как излиза ценово лечението с Мунджаро на различните дози? Благодаря предварително!

# 539
  • София
430 лв. мисля беше писалката от 2,5мг. Това са първите 4 дози.

Общи условия

Активация на акаунт