Февруарски мами - 2023!

• 54 040
  • 757
  •   1
Отговори
# 420
Др. Сигридов ми го изписа заедно с Валтрекс …. Казват че е по-добре с тези лекарства, отколкото с активни вируси.
Привет на всички!
Искам да попитам някой приемал ли е изопринозин по време на бременност?
Гинекологът ми го изписа защото имам температура и главоболие, но в листовката пише да не се приема от бременни Confused много съм объркана. Има ли някой който да е по-запознат с приема на това лекарство по време на бременност?

# 421
Честно казано ако не е много зле положението не бих пила нещо, на което изрично пише, че не е за бременни. Пробвай с биозин мама, парацетамол.... Специално за изопринозина съм чувала (от медицински лица и имунолози) доста противоречиви мнения като цяло, не при бременност.

# 422
Направих си тест за ковид и излезе положителен Grin
Преболедувал ли е някой ковид в групата и може ли да сподели как е протекло лечението, с антибиотици или без..?

# 423
Направих си тест за ковид и излезе положителен Grin
Преболедувал ли е някой ковид в групата и може ли да сподели как е протекло лечението, с антибиотици или без..?

Само се успокой! Всичко ще в наред! Бебчето ще е добре.
Аз бях с ковид миналия месец - 16 седмица.
Имах температура два дни и свалях с парацетамол и кърпи с оцет. Гърлото- гаргара с вода за уста. Като тръгнах да кашлям почнах три пъти на ден инхалаци със лайка и сода и веднага пресякох и кашлицата. Пих биозин мама и аспирин протект( дадени от АГто ми).Не се наложи други хапчета да пия❤❤❤❤ Бъди спокойна! Ще мине леко! Пиши ми ако трябва за успокоение!

# 424
И аз прекарах Ковид в 15-16та седмица. Пих само Авирон рапид, и Инфлуназал в носа. Мина сравнително леко. После ходих на преглед да видя дали бебето е добре и АГ ми каза, че няма данни ковида да засяга плода. Плацентата го пази.

# 425
Привет на всички!
Искам да попитам някой приемал ли е изопринозин по време на бременност?
Гинекологът ми го изписа защото имам температура и главоболие, но в листовката пише да не се приема от бременни Confused много съм объркана. Има ли някой който да е по-запознат с приема на това лекарство по време на бременност?
Здравейте ,аз изкарах ковид и също ми бяха изписали изопринозин ,нямам проблеми ,не се притеснявайте .

# 426
Здравейте момичета,бързо възстановяване на всички които споменаха че не се чувстват добре.Аз исках да попитам има ли някоя от Вас фалшиви контракции?Аз ги имам от известно време и лекарката ми изписа Биолектра магнезии 365(същото пих и с първата бременност)но последните дни сякаш ми се струват по-често и понякога са съпроводени с кратка болка (далеч не като родилните но все пак има болка и взех да се притеснявам).

# 427
  • Пловдив
Здравейте мами, включвам се и аз с термин 03 Февруари 💗. Сега съм в 21г.с имам питане обаче. Вчера бях на преглед, всичко е супер, но на фона на цялата лека бременност, от няколко дни имам едни опъвания все вдно съм преяла, АГ ми каза, че е понеже корема и матката растат. Обааачеее от вчера след прегледа имам една много неприятна болка под ребрата от дясно, но не в корема, а от страната на гърба. Все едно нещо се ръби на реброто ми. Не е фрапантно, но ми създава сериозен дискомфорт. Имали ли сте подобен проблем, нормално ли е и дали всъшност не д някой от органите дето вече бебка смачква? ❤

# 428
Офф, с миналата бременност имах подобна болка като легна. От дясно, под ребрата,  но не от към гърба. Чудех се дали не е нещо с черния дроб. Много беше досадно. Не се намери причина, но ме изтормози.

# 429
Вижън теста каза, че чакаме момиче. Не сме потвърдили още с ехоградф. Второ ни е, имаме кака на 2.5. Глупаво ли ще е да си купя ярко розова количка? Каката ще се изкефи, а трето не знам дали планираме. Таткото е малко против, ама май не е приел още, че е "момин баща".
Разубедете ме Grinning

# 430
Аз купих за третото ярко розова количка и сега ако се окаже момченце ще трябва да сменя тапицерията. Другото е че много се цапа и трудно се пере. Сега мисля да сменя цвета с черен или тъмносив.

# 431
Здравейте и от мен! Innocent Аз съм с термин 24-28ми февруари 2023та, от Варна. Като цяло в момента главата ми е много пръсната какво да гледам/проучвам от познати вече мами около мен...
Някоя от вас вече решила ли е къде ще ражда, и дали с екип, рано ли е за това? Бавя ли се...? Всички около нас ни питат и каква колика сме си харесали, а с моя мъж все си казваме, че за количка е рано (не е като да не четем и не се интересуваме, но не е и да сме се спряли на точно определена).

# 432
Здравейте и от мен! Innocent Аз съм с термин 24-28ми февруари 2023та, от Варна. Като цяло в момента главата ми е много пръсната какво да гледам/проучвам от познати вече мами около мен...
Някоя от вас вече решила ли е къде ще ражда, и дали с екип, рано ли е за това? Бавя ли се...? Всички около нас ни питат и каква колика сме си харесали, а с моя мъж все си казваме, че за количка е рано (не е като да не четем и не се интересуваме, но не е и да сме се спряли на точно определена).

Здравей Simple Smile Аз ще раждам в Майчин Дом Варна про доктор Костов. Мисля си че е време да се ориентираш при кой доктор искаш да родиш. Аз умишлено избрах доктор който ще ме следи и ще ме изроди,това с различните доктори за мен е непонятно.
За количка и другите неща имаш време,но пак е хубаво да си набележиш това онова. Аз съм купила повечето неща,но като цяло моят списък е доста умален сравнен с на други мами Simple Smile

# 433

Ние ще вземем количка от брат ми, но ако трябваше да купуваме, най-вероятно нямаше да сме я избрали още. Имам бегла идея от опита на други майки около мен, каква марка искам и какво търся в модела (за късмет, тази която ще вземем е точно такава и съм я тествала неколкократно на терен Simple Smile ), но така или иначе по план щяхме да започнем да се оглеждаме за оферти за купуване чак към края на ноември.

Относно раждането - имам идея към коя болница съм се насочила, но не познавам лекарите там и все още нямам никаква идея дали ще искам избор на екип или ще се доверя на екипа на смяна. Женската консултация ми я води лекарка, която не изражда - нарочно се записах при нея, защото нямах никаква идея къде ще раждам в последствие и не исках да се пресирам твърде много.

При нас малко бавно и трудно се случиха нещата и може би има доза суеверие в графика ни, но според мен не сме закъснели Simple Smile имаш време поне до седмия месец да си избереш болница и екип, от това което съм чела по други теми.

# 434
Аз не съм от Варна, но се следя и имам намерения да раждам там.😆 Аз също се следя в МД Варна, но при д-р Цонев, мисля и при него да раждам.
Относно покупките и количките. Колички гледахме, за да се спрем на модели. Покупките съм ги оставила за края на ноември и след това. Аз като съм си набелязала нещата таткото лесно може да ги купи, та не искам да бързам. А и съм малко суеверна😅.

Общи условия

Активация на акаунт