Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 10

• 69 854
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
Shantii-наистина не зная, какво толкова ви пречи чуждото мнение? На мен чуждите мнения са ми полезни и от всяко извличам полза.

# 166
Shantii-наистина не зная, какво толкова ви пречи чуждото мнение? На мен чуждите мнения са ми полезни и от всяко извличам полза.

Вие не изразявате просто мнение, вие квалифицирате и използвате неуважителен и невъзпитан език и маниер на комуникация. Няма как да ви приема сериозно или да обърна внимание на тезите ви по подобен начин. Нямам какво повече да кажа, а и модераторите трият коментарите ви, така че можем да спрем дискусията ни тук. Всяка от нас води своите битки и има своите методи на водене и мнение, и желая и на вас, и на себе си, успехи в тях.

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 11:33 от Shantii

# 167
Момичета, 11.5 лигавица ден преди трансфера как ви се струва?

# 168
Чудна, успех и да се похвалиш скоро с + тестче. Simple Smile

# 169
Чудна, успех и да се похвалиш скоро с + тестче. Simple Smile

Благодаря ❤

# 170
Момичета здравейте,
Някоя от вас правила ли е подготовка за ЗЕТ с Естрофем и ако да с какъв резултат? 🤔

# 171
Като чета по групите подготовките за ЗЕТ са масово с естрофем и по-рядко на естествен цикъл без лекарства. Щом лекаря ви е преценил да сте с естрофем доверете му се.
Момичета здравейте,
Някоя от вас правила ли е подготовка за ЗЕТ с Естрофем и ако да с какъв резултат? 🤔

# 172
Здравейте на всички момичета. През април направихме свеж трансфер,но беше неуспешен и сега ми предстои ЗЕТ.
Може ли някоя мацка да обясни малко по-подробно как се случват нещата при ЗЕТ ,колко пъти се ходи при доки преди трансфера ,какви лекарства се пият,какви изследвания се правят и тн.
Ще Ви бъда много благодарна 🥰♥️☺️

# 173
  • Столицата на "Второто българско царство"
и аз съм в подготовка за ЗЕТ, след ПИД на 5 бластоциста, от които само един е здрав. От ден първи започнах с естрофем 3 х 1, на 10-11 ден съм на преглед. Понеже ще ми е втори ЗЕТ зная, четогава се следи размера на лигавицата, мисля и прогестерон се изследваше. След това казват, от кой ден да се започне прогестеронов препарат и в каква доза. В деня определен за трансфер, се пуска прогестерон и ако е ОК има трансфер, ако е нисък се отлага.. Многоо е гадно това чакане на обаждането от ембриолозите. След трансфера назначават допълнителни лекарства и дата за тест.

# 174
Bebebe ,благодаря за отговора☺️,но исках да попитам какво имаш предвид ,че от пет един е оцелял ,става въпрос за размразяването ли?

# 175
Bebebe ,благодаря за отговора☺️,но исках да попитам какво имаш предвид ,че от пет един е оцелял ,става въпрос за размразяването ли?
Не, има само един годен от направена биопсия на 5 бластоциста...

# 176
Вие с какъв фактор сте?
Не, има само един годен от направена биопсия на 5 бластоциста...

# 177
с мъжки фактор... но и при двамата кариотипа е ОК. явно годините оказват влияние- аз съм на 38, ММ на 41...
 борим се от 18 години...
Докторката ни предложи ПИД и Era тест, защото досега не съм имала имплантация... дано този здрав бластоцист е нашия герой...

Последна редакция: нд, 04 сеп 2022, 21:47 от bebebe

# 178
Здравейте ! Искам да попитам тези от вас ,които ползват лутинус имали  ли сте кафяво зацапване?

# 179
Здравейте, момичета. Изчетох няколко теми назад и с изненада установих, че ви се измерва прогестерон преди трансфер. Имат 6 ЗЕТ в клиника Щерев, от които първите 2-3 на стимулиран цикъл, а следващите на естествен. Имам удебелена лигавица на матката и поради тази причина предпочитат ЕЦ. Но както и да е , при естествените цикли не съм правила изследвания на прогестерон. Прогестеронов препарат се изписва 5 дни преди трансфер (вагинално). Може би той набавя достатъчната концентарция в матката и не е необходимо изследване в кръвта? В кои клиники подхождат с изследване на прогестерона? Аз съм с късна овулация и с изместен имплантационен прозерец и доста трудна уцелваме подходящ цикъл, но не са ми искали други изследвания. Предполагам, че за прогестерона има значение и развитието на ембрионите - всичките ми трансфери са на бластоцисти. Попаднах и на публикация според която при тансфер на бластоцисти, прогестеронът не се изследвал?

Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 07:23 от sophiaM

Общи условия

Активация на акаунт