Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 449 225
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 13 095
Джасмин, за теб май всеки който докара газ в България е подчинен на Козяк, явно трябва здравата да мръзнем, за да е драго на такива като теб. Не разбрахте ли, че Газпром няма да пуска газ за нас скоро?
Ще мръзнем поради цените  а държавните учреждения не ги грее, ние плащаме. И в момента по администрациите климатиците са надути на мах.
Който и да дойде да управлява ще трябва да се фокусира върху поевтиняване.
А ти откъде знаеш какво прави и не прави Газпром като комуникацията с тях е прекъсната.
По-точно те са я прекъснали. Булгаргаз си прави заявките всеки ден, включително и по новия начин на плащане. Тишина.
Това не минава, юридическия капацитет на любимата ти Лена и простото кире е нулев.
А и това как оправдава високите цени и купуването на газ през посредник 30 % по- скъпо.
Откъде имаш информация ще даде или не газ Газпром и на какво цена след като никой не говори с тях.

# 13 096
Скрит текст:
Джасмин, за теб май всеки който докара газ в България е подчинен на Козяк, явно трябва здравата да мръзнем, за да е драго на такива като теб. Не разбрахте ли, че Газпром няма да пуска газ за нас скоро?
Ще мръзнем поради цените  а държавните учреждения не ги грее, ние плащаме. И в момента по администрациите климатиците са надути на мах.
Който и да дойде да управлява ще трябва да се фокусира върху поевтиняване.
А ти откъде знаеш какво прави и не прави Газпром като комуникацията с тях е прекъсната.
По-точно те са я прекъснали. Булгаргаз си прави заявките всеки ден, включително и по новия начин на плащане. Тишина.
На въпрос, какво са направили след като Газпром ги е информирал за начина на плащане, отговорът е, че са го приели за шега. За шефовете на Булгаргаз, указите на Путин са шега. Може да се намери статия, от срещата на КЕВР и Булгаргаз.
Та спирането на газа за нас, е една от шегите на Путин, по думите на тези, които вземат решенията у нас.

# 13 097
Скрит текст:
Още ли се дърляте за тоя газ. Е,ати. Не съм влизал в темата няколко седмици, и все едно не съм я напускал. Едно и също вече месеци наред. Имам чувството че тая тема не се казва политиката в България, а газът в България откъде трябва да дойде, от Газпром или не. Аз съвсем му изпуснах вече края на газовата драма. Обаче съм доволен като чета разочарованието от последните страници на Жасминчето от радевият кабинет. В синхрон е с критиките и разорачованието на проруският вестник Труд относно газовата политика на Радев. Което на мен ми говори че щом Труд я критикуват значи тя е правилна. Понеже съм във ваканционно настроение изобщо не следя ни политика, ни газовите драми, не съм в час Радев тръгнал ли е да ни закача отново за Русия, ама щом от Труд го критикуват май не е, и ще продължи политиката на Петков по откъсване от Газпром и Русия. С американските танкери, газовата тръба за азерският газ и т.н. За протокола, не си купувам в-к Труд, ама като нося лекарства и покупки на баба ми, която е голям русофил, още от време оно, на 90+ години е жената, и голям фен стана на Труд покрай войната. За съжаление и на Коцето и Възраждане, какво да се прави, като четеш само проруският Труд и нищо друго, неизбежно ще му станеш фен. Та вече и аз познавам човек който си е наумил да гласува за Възраждане. Simple Smile Избягвам да говорим за политика, че и външно политически и вътрешно сме на тотално различни полюси и само ще се изпокараме излишно.

Скрит текст:
Да ви кажа защо според мен Радев не смее да ни закачи отново за Газпром та чак почват да го критикуват проруски медии. Според мен руснаците няма да ни пуснат газа докато ние не клекнем и не сключим нов дългосрочен договор, като досегашният който изтича. Което обезсмисля всякаква диверсификация ако пак с нов договор ще сме зависими от Русия през следващите 5, 10, 20 години. А другите причини дори Радевото правителство да бяга от Газпром, според мен са тези:

Никой няма да застрахова един договор с "Газпром" сега. Висок е рискът да се направи опит за нова договорка с "Газпром". "Проблемът е, че Русия е във война и природният газ е оръжие. Няма как да го спре за Европа, а да не го спре за България. Сигурността на доставките е ключов фактор при всеки договор."

Скрит текст:
Като основен риск при едни разговори и нов дългосрочен договор с "Газпром" Илиян Василев обясни, че при договорите има един мерител - може ли съответният договор да бъде застрахован. "В момента е изключено, който и да е застраховател да го направи. Рискът от прекъсване на доставки е голям и няма никакви гаранции, дори и отново да пуснат газа"
https://news.bg/politics/iliyan-vasilev-nikoy-nyama-da-zastrahova
-edin-dogovor-s-gazprom-sega.html

Е и какво от това? Вече писахме назад, че България е втора на тръбата (Турски/Балкански поток) след Турция и ако Русия ни спре газта, ще я спре и за Сърбия и за Унгария. Освен това, ако не си изпълнява договора, има съд и ще трябва да си платят за гяволъка. Освен това, Балкански поток така и така си е резервиран от Газпром, дори и да спрат газта, пак можем да получаваме от други места, което и в момента се опитват да направят, нали така?

# 13 098
Цитат
Е и какво от това? Вече писахме назад, че България е втора на тръбата след Турция и ако Русия ни спре газта, ще я спре и за Сърбия и за Унгария. Освен това, ако не си изпълнява договора, има съд и ще трябва да си платят за гяволъка. Освен това, Балкански поток така и така си е резервиран от Газпром, дори и да спрат газта, пак можем да получаваме от други места, което и в момента се опитват да направят, нали така?
Ще си платят. Няма да избягат. То не случайно правителството на Петков всеки ден си е подавало заявката за газа за да сме стриктни по договор. Неизпълнението да е от страна на руснаците. Те вече са некоректен партнъор и няма да се измъкнат в съда.

Аз викам да сменим малко темата за газа. Месеци наред само газ се нищи в тая тема.  Коментирахте ли новото проучване. То показва съвършено нова ситуация и за съжаление мисля че показва че е абсолютно невъзможно да се състави правителство , и политическата криза ще продължи и през зимата. Вместо както се очакваше първоначално новият парламент да е още по фрагментиран, се оказва че май вървим към парламент с по малко партии от досегашният. Български Възход според сегашните проучвания няма да влезе в парламента, за разлика от преди месец, когато бяха твърдо вътре. ИТН пък хептен са се свили, според социолозите никакви шансове вече нямат с 2% и нещо. Миналият месец бяха 3 и нещо. Но Янев също изглежда отива зад борда. Аз продължавам нищо да не знам за тая партия, ма съвсем нищо, и явно не съм само аз. И това е причината за спадането. ДБ продължават да качват и гонят вече 9% това са им нивата от изборите Април 2021 г. преди появяването на ПП. Които пък са се свили, и според социолозите вече Герб е фаворит за победата с 3% разлика. Аз още смятам че ПП могат да спечелят изборите дори и сами, защото 3% разлика не е голяма, но притеснителното за ПП е че тя се вдига. Миналият месец беше процент и нещо. Другото любопитно е че според социолозите ДБ и ПП трябва да се явят поотделно, сондажите показват че заедно ще имат процент по малко отколкото поотделно, което мен малко ме изненадва и ме съмнява. Аз продължавам да мисля че няма да сбъркат ако се обединят, защото има страшно много хора които решават в последният момент за кого да гласуват, не са твърд електорат и не се улавят в тия проучвания, и едно голямо обединение на протестното пространство, според мен ще даде резултат обратен на този на социолозите. Свръх проценти, а не процент отдолу. В протестното пространство, което съставляваше 60% от народа по време на протестите срещу Борисов, има голям потенциал, в него има и негласуващи и нетвърд електорат който не се вижда на такива проучвания, говоря за вълната която създаде ИТН, после ПП, никой не ги отчете, говорим за непостоянен електорат който на едни избори гласува за Ние идваме, на други за Трифонов, на трети за ПП. Всичките тия неща не бяха уловени от социолозите. Те не даваха първото място на ИТН, после не даваха първото място на ПП, подценяваха и други партии от протестното пространство като ДБ, Ние идваме. Ако и сега послушат социолозите според мен ще сбъркат. Защото социолозите им казват недейте се обединява ще вземете процент по малко. Според мен ще е обратното, направят ли широко обединение на цялото протестно пространство ще повторя това което казах преди месец някъде, около 30% ще им е резултата минимум, не около25% както им дават. Защото ще активират сила в протестното пространство от избиратели които не са твърд електорат и не се улавят от социолозите, затова и на всички предишни избори все бъркаха социолозите доста сериозно, даже не можеха да познаят кой ще спечели.

Сега точно доверят ли се на социолозите ще сбъркат.  В най лошият случай социолозите ще се окажат прави и в парламента ще има патова ситуация дори и да се обединят. Но в крайна сметка така или иначе ако се окажат прави социолозите и по отделно ситуацията ще е патова и ще ходим на още едни избори през зимата. Защото нито около ПП, нито около Герб ще може да се състави правителство и да се излезе от политическото безвремие без парламент и прочие. За да се състави около ПП трябва допълнителна електорална енергия която без мащабно обединение не виждам как ще дойде.

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 18:57 от Никола Тесла

# 13 099
  • СИ

Ще си платят. Няма да избягат. То не случайно правителството на Петков всеки ден си е подавало заявката за газа за да сме стриктни по договор. Неизпълнението да е от страна на руснаците. Те вече са некоректен партнъор и няма да се измъкнат в съда.
...

Кой да си плати? Газпром ли? Какъв съд? Кой ще тръгне да ги съди, нашите пудели със зелени чорапи? Имало е възможности Газпром да бъде осъден поне няколко пъти. Нашите мълчат и се правят, че не знаят. Когато ЕК осъди Газпром и той трябваше да възстановява пари, България беше останала единствената държава, която "забравила" да си ги поиска. Газпром си е инсталирал продажници във всички нива на администрацията. Какво стана с онзи, който подписа анексите за реакторите и България беше осъдена? Ми нищо... Вместо да е в затвора, той е представител на държавата в Лукойл и никой не знае какво прави, защото не смятал да пише отчети и доклади. Същото ще е с Газпром. Баси... България плати 3 милиарда за да обслужва интересите на Газпром. Каквото и да направи Газпром, за в бъдеще не виждам правителство което ще посмее да му се изправи или да пази българския интерес.

# 13 100
Ако Русия спре газа на България по "Балкански поток" или там както се казва,България не може да спре газа на Сърбия и Унгария по същия поток.

# 13 101
По груби сметки на няколко бири по сондажите. След изборите ще има незаобиколим пат. Ще се получи примерен парламент от следният тип.

Герб 67
ПП    58
ДПС 34
БСП  32
Възраждане 25
ДБ    24

Патова ситуация. Победителя Герб може да привлече за реализиране на първият мандат единствено ДПС, общо около 100. Втори мандат коалиция около ПП повторение на предишната около 115. Патова ситуация. Ако БВ влязат вътре и са партия тип БСП, русофили ама не срещу ЕС, срещу Еврозоната и прочие, т.е. може да се работи с тях, а не са тип Възраждане антисистемни русофили, става възможно управление около ПП. Около Герб и ДПС с тия елити начело, около Борисов, Пеевски е невъзможно всякакво обединение, освен безпринципно разбира се.

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 19:29 от Никола Тесла

# 13 102
Цитат
Аз викам да сменим малко темата за газа. Месеци наред само газ се нищи в тая тема.  Коментирахте ли новото проучване. То показва съвършено нова ситуация и за съжаление мисля че показва че е абсолютно невъзможно да се състави правителство , и политическата криза ще продължи и през зимата. Вместо както се очакваше първоначално новият парламент да е още по фрагментиран, се оказва че май вървим към парламент с по малко партии от досегашният. Български Възход според сегашните проучвания няма да влезе в парламента, за разлика от преди месец, когато бяха твърдо вътре. ИТН пък хептен са се свили, според социолозите никакви шансове вече нямат с 2% и нещо. Миналият месец бяха 3 и нещо. Но Янев също изглежда отива зад борда. Аз продължавам нищо да не знам за тая партия, ма съвсем нищо, и явно не съм само аз. И това е причината за спадането. ДБ продължават да качват и гонят вече 9% това са им нивата от изборите Април 2021 г. преди появяването на ПП. Които пък са се свили, и според социолозите вече Герб е фаворит за победата с 3% разлика. Аз още смятам че ПП могат да спечелят изборите дори и сами, защото 3% разлика не е голяма, но притеснителното за ПП е че тя се вдига. Миналият месец беше процент и нещо. Другото любопитно е че според социолозите ДБ и ПП трябва да се явят поотделно, сондажите показват че заедно ще имат процент по малко отколкото поотделно, което мен малко ме изненадва и ме съмнява. Аз продължавам да мисля че няма да сбъркат ако се обединят, защото има страшно много хора които решават в последният момент за кого да гласуват, не са твърд електорат и не се улавят в тия проучвания, и едно голямо обединение на протестното пространство, според мен ще даде резултат обратен на този на социолозите. Свръх проценти, а не процент отдолу. В протестното пространство, което съставляваше 60% от народа по време на протестите срещу Борисов, има голям потенциал, в него има и негласуващи и нетвърд електорат който не се вижда на такива проучвания, говоря за вълната която създаде ИТН, после ПП, никой не ги отчете, говорим за непостоянен електорат който на едни избори гласува за Ние идваме, на други за Трифонов, на трети за ПП. Всичките тия неща не бяха уловени от социолозите. Те не даваха първото място на ИТН, после не даваха първото място на ПП, подценяваха и други партии от протестното пространство като ДБ, Ние идваме. Ако и сега послушат социолозите според мен ще сбъркат. Защото социолозите им казват недейте се обединява ще вземете процент по малко. Според мен ще е обратното, направят ли широко обединение на цялото протестно пространство ще повторя това което казах преди месец някъде, около 30% ще им е резултата минимум, не около25% както им дават. Защото ще активират сила в протестното пространство от избиратели които не са твърд електорат и не се улавят от социолозите, затова и на всички предишни избори все бъркаха социолозите доста сериозно, даже не можеха да познаят кой ще спечели.

Сега точно доверят ли се на социолозите ще сбъркат.  В най лошият случай социолозите ще се окажат прави и в парламента ще има патова ситуация дори и да се обединят. Но в крайна сметка така или иначе ако се окажат прави социолозите и по отделно ситуацията ще е патова и ще ходим на още едни избори през зимата. Защото нито около ПП, нито около Герб ще може да се състави правителство и да се излезе от политическото безвремие без парламент и прочие. За да се състави около ПП трябва допълнителна електорална енергия която без мащабно обединение не виждам как ще дойде.

Това ново проучване ли е? От кога и къде може да се види?

# 13 103
Ако Русия спре газа на България по "Балкански поток" или там както се казва,България не може да спре газа на Сърбия и Унгария по същия поток.
Така е. Прав си. И тогава ще сме окончателно в идиотска ситуация - вода носи, а жаден седи.
През последните три месеца Киро и Асен купиха руски газ за 630 милиона евро, като от тях 200 милиона потънаха в джобовете на посредниците им. Да са живи и здрави и да продължават да се борят с промяната.

# 13 104
Съвсем ново и прясно, проведено в началото на Август.
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/12261444

# 13 105

Дано да не е вярно. Иска ми се ИТН и Български възход да влязат в парламента. Дано Янев се активизира вече и започне да обикаля по телевизиите, за да си вдигне рейтинга. Беше доста по-добре преди няколко месеца. С мълчание, обаче няма да стане.

# 13 106
ИТН според мен нямат никакъв шанс. Те можеха да се обединят с ВМРО. Тогава имаха шансове но според мен Трифонов вече чисто и просто иска да сложи край на проекта си и присъствието си в политиката и при евентуално не влизане на ИТН ще се оттегли от политиката и ще предаде партията в ръцете на Балабанов или Тошко като нов лидер. Янев обаче определено има шансове, но трябва да се активира. Наистина с мълчание няма да стане. Трябва да почне да изказва разни позиции, да дава мнение за това и онова и изобщо да привлича по някакъв начин общественото внимание.

# 13 107
То не случайно правителството на Петков всеки ден си е подавало заявката за газа за да сме стриктни по договор.
Я да питам и теб! Булгаргаз има ли открита транзитна сметка в Рубли в Газпромбанк? Какво казва Петков по въпроса, че съм пропуснал...

# 13 108

Дано да не е вярно. Иска ми се ИТН и Български възход да влязат в парламента. Дано Янев се активизира вече и започне да обикаля по телевизиите, за да си вдигне рейтинга. Беше доста по-добре преди няколко месеца. С мълчание, обаче няма да стане.
Със сигурност е манипулирано, Маркет линкс е агенцията на Прокопиев.
Янев дава мнения и участва на доста места. Но не е вреслив и натрапващ се като КП, Мирчев, Цонева и компания.
Това също е стратегия, хората се отвратиха от нарцистични и немлъкващи персони в политиката.

# 13 109
То не случайно правителството на Петков всеки ден си е подавало заявката за газа за да сме стриктни по договор.
Я да питам и теб! Булгаргаз има ли открита транзитна сметка в Рубли в Газпромбанк? Какво казва Петков по въпроса, че съм пропуснал...
Въобще не ме интересува тая газова драма. Интересува ме има ли изискване в договора да плащаме в рубли, ако няма, значи ние сме изрядни, неизрядни са руснаците. Демек те ще го д.хат на арбитража, защото са некоректната страна в договора. Ние си изпълняваме нашата част, плащаме си по схемата на договора, те не доставят газа и връщат парите.
Цитат
Това също е стратегия, хората се отвратиха от нарцистични и немлъкващи персони в политиката.
В политиката трябва да се приказва, за да знаят хората какво да очакват от теб. Не приказваш ли а само мълчиш, как ще привличаш електорат. ИТН между другото точно по тая начин привлече електорат с мълчание, само че там го имаше ореола на Слави. Концертите, славата, публиката, това че разпродава стадиони по бързо от Мадона, разпродава зали за секунди и прочие. Янев няма такъв ореол, с мълчание по модела на Слави, няма да му се получи.

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 20:30 от Никола Тесла

Общи условия

Активация на акаунт