🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 17 (Tема 1)

• 41 824
  • 782
  •   1
Отговори
# 540
Дяволе, ти май гледаше Черешката(сезона) за първи път? Ако да, разбирам вълненията ти. Но приеми, че всичко е представено.

Ок, някои продукти са над средното за българина и естествено "звездите" не ги ядат всеки ден, но пък ние като манталитет дори се славим, че гости се посрещат "по-така", не с мусака.То и мусаката по 100 начина се готви, ха някои да не улучи правилното нарязване на картофите -  давам му 7 точки. Smiley
Повечко изоретателност е нужна, пример е Вики(много ми хареса представянето ѝ) с пастата и морски дарове и Ясен повтаря. Е, защо? Имаше време да измисли други варианти, да смени продуктите. Млади хора на един клик както се казва от информация и клипчета с идеи, а предпочитат скуката.

# 541
Дяволе, ти май гледаше Черешката(сезона) за първи път? Ако да, разбирам вълненията ти.
😀 Той винаги така се вълнува, нищо не му е за пръв път!

# 542
Някой беше написал, че готвенето не е важно, а други техни умения. В това предаване точно готвенето, отношението към храната, препратката към зрителя, посланието към него, чрез подготвеното меню разкрива участника. Калинка от предната седмица за мен беше изключително неприятен пример - всички разбраха, че момичето не може да готви, тези стриктно нарязани заготовки няма как да са нейно дело. На мен ми е все тая дали може или не да готви, но аз го приех като подигравка към зрителя, не като изпитание за интелекта му. Мега скъпи продукти приемам като надменност (мъжът на Калканджиева беше поръчвал някакви скъпоценности по интернет), това да повтаряш скариди всяка вечер ми говори, че някой му/й е дал съвет я хвърли едни скариди, няма да му мислиш. Да участваш в такова предаване и да ги отведеш в ресторант - на мен ми е като послание - аз ще си решавам къде да ги водя тези натрапници (вкл. зрителите). Отношението към храната говори много за участника - ама аз не ям таквоз, правилно - покажи като не ядеш таквоз, какви чудесии ядеш, след като си се записал в такова предаване. Пък, аз, зрителят, ще си кажа - браво или изложи се. Това е моето неизтънчено мнение.

# 543
  • Пловдив
Тоя Тома колко се е променил Simple Smile
Момчето дето готвеше с Вики кой беше? Без звук пуснах на бързо и...Blush

# 544
  • София
Аз под лесна имам предвид, че има малка вероятност да я объркаш, да остане сурова, без напрежение се готви. Няма шанс да ти стане жилава като един телешки стек например, който невинаги се получава. Бях уточнила, че отнема време и усилия.
Отговорът ми беше на коментар да покажели майсторлък с мусака и гювеч. За мен не е въпрос на умения в кухнята, всеки може да ги врътне, но дали ще нацели вкуса на другите. Poni69 не е станала по-добра мусакаджийка като от редени ги е нарязала картофите, не въпрос на умения. Трябва си и късмет да нацелиш на гостите как майка им я е правила. А дори и да не я харесат това не изключва, твоята мусака също да си е много вкусна.

Дояде ми се мусака Grinning Другата седмица ще направя след тази дискусия.

# 545
Абе, ако нещо е наистина вкусно, трябва да си супер маниак и да не ядеш куп неща (ама истински, а не като тия престорените вегетарианци и глутенци), та да не ти хареса наистина вкусна мусака. Моят мъж, примерно, е толкова лесен за изхранване... Сготвено ли е, каквото и да е, за него е чудесно. Той кусури на никоя манджа няма да намери, може да си добави подправки нещо, сол, такива работи. Щото майка му готвеше като за прасета, с извинение и е свикнал да яде всичко! Оценява когато нещо е направено с майсторрък, но и да не е, ще си го хапне и няма да придиря.
Може да смеси три манджи в една чиния и пак да му е вкусно. Е, аз не мога така и се потрисам от неговия начин на хранене. Помолила съм го като ядем заедно, да се съобразява. За мен начина на хранене, също е важен, ама това са си мои хранителни особености...

# 546
Тук има доста предизвикателства - днес или утре ще купя каперси и авокадо. За мусаката - ще се опитат идеите от тук!

# 547
  • София
Я кажете, примерно, как се прави пържола с мляко?  Маринова ли се или се готви в мляко?Прясно или кисело?Аз пека най-много на грил тиган и на фурна с картофи ,само със сол, пипер и олио.

# 548
  • Sofia
За мен пък пастата е нещо много просто и безинтересно ястие,не проумявам как повечето се прехласват по нея 🤔
Вчера в просъница гледах/слушах рецептите на Джада/италианка готвач/ и само една ми се видя интересна и бих я пробвала...със сос от орехи,портокалов сок,бейби кейл,маслини,чесън,пармезан,зехтин...
Пак на този кулинарен канал вчера някой спомена,че мусаката е “лазаня за бедни” 🤣

# 549
  • София
За мен пък пастата е нещо много просто и безинтересно ястие,не проумявам как повечето се прехласват по нея 🤔
Вчера в просъница гледах/слушах рецептите на Джада/италианка готвач/ и само една ми се видя интересна и бих я пробвала...със сос от орехи,портокалов сок,бейби кейл,маслини,чесън,пармезан,зехтин...
Пак на този кулинарен канал вчера някой спомена,че мусаката е “лазаня за бедни” 🤣

Ооо, домашната паста на мен ми е много вкусна, въпреки, че няма вид. А веднъж готвих на белгиец с италиански корени  фарфале с пържено в масло сирене, беше във възторг, такава вкусна паста не бил ял.А за мен това си е вкусът на макароните или кус-куса на баба.

# 550
Я кажете, примерно, как се прави пържола с мляко?  Маринова ли се или се готви в мляко?Прясно или кисело?Аз пека най-много на грил тиган и на фурна с картофи ,само със сол, пипер и олио.

най-лесният и базов вариант е просто да изпечеш пържолите /врат/ с прясно мляко и сол /да ги покрие/ и да печеш. стават уникални. тази рецепта я знам от баща ми. вече можеш да подобряваш и модифицираш в зависимост от вкуса.
за пастата пак зависи. може да се направи домашна прясна паста с хубаво брашно за паста, домашни яйца, вкл. с някакви добавки и да стане доста интересна. но аз лично не бих я избрала за подобни изяви /освен, ако не е поставена такава задача/. същото и с пицата - зависи с какво брашно ти е тестото, с какво втасване, как я печеш /в какво, дали ползваш камък и т.н./. та варианти на едно и също уж - има много. въпросът е, че аз не виждам някой да проявява фантазия, уви. с най-прости продукти може да се направят интересни неща.

# 551
Аз под лесна имам предвид, че има малка вероятност да я объркаш, да остане сурова, без напрежение се готви. Няма шанс да ти стане жилава като един телешки стек например, който невинаги се получава. Бях уточнила, че отнема време и усилия.

И аз така ги разбирам нещата.
Затова и лесна в моите разбирания не значи мързелива.

# 552
Освен пържоли и черен дроб става вкусен, като се потопи в прясно мляко.

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 17:56 от femmi2

# 553
Нацелванвто на вкуса е много сложно нещо. Един път с колежката що чудене се чудехме какво е яло детето в детската градина, та да го наготви у дома, че на детето много му харесало и искаше.
Така го мислехме, инак го мислехме, прави един път - не, не е това, втори път - и това не е и най накрая на третия път - мамооо, това е, почти като в детската градина. Joy Ох, викам, евалата, нацелихме го, но явно не съвсем, щом каза почти, а не това е по добро от градинското. Joy

# 554
  • DE
Скариди стават за минути, вероятно затова толкова често се ползват от участниците.
Не бях чувала за врат с прясно мляко, но съм яла с кисело в тенджера запечатана с тесто, вкусно беше, ще пробвам с прясно.

Общи условия

Активация на акаунт