АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 13)

• 47 821
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Аз си взех главно от H&M и Sinsay - най-много ме устройваше като цена / качество. Главно 56 номер, но имам няколко 50-ти и няколко 62-ри. Имам и с дълъг ръкав цели бодита (май ги наричат ромпър или пижама даже) - защото са с копчета отпред, търсех всичко да ми е такова, за да не трябва да обличам блузки през глава. Имам и бодита с дълъг ръкав, но без крачоли. И имам малко и с къс ръкав. В началото така или иначе ще е с дълъг, после ще е горещо за кратко и после септември ще захлажда пак, така че не вярвам много дълго да носим тези малките размери, които са за голяма жега.

Ето и как ги подредих:

Скрит текст:

# 511
Аз имам от всички размери. 50, 56 и 62. Първите два са летни. Изключение са 2 бодита с дълъг ръкав. Но имам и 2 жилетки тънки. 62 вече имам и с дълъг ръкав.
Не съм сигурна, че съветът да не се купува много е правилен. Бебетата се цапат, повръщат. Единствено, че хората основно подаряват дрехи. Но може да им се каже, че няма нужда. Аз лично не се доверявам на вкуса на околните и техните възприятия кое е добре на външен вид и като качество. Пък и всяка нова майка има право да се учи от собствените си грешки.

# 512
  • София
Неизвестна, блекаут пердета имаме в спалнята, тъмно сиви и доста плътни . От Jysk. При нас таванът е доста висок - 3 и 20 и затова имах изискване за пердетата да са толкова. Мисля, че почти навсякъде ще намерите готови за стандартна височина. Аз съм доволна, защото не влиза светлина, но пък лятото става ужасно топло и задушно. Ние нямаме климатик в спалнята, няма как да се сложи, а терасата е остъклена и допълнително се нагрява.

# 513
От Jusk съм взимала и аз, но нямат детски десени. Но пък са доста хубави, и ако ги поръчаш на промо цена, нямат алтернатива.
За спалнята в апартамента сега обмислям дали да не взема също, за да може да се затъмнява през деня като спи бебчето.

# 514
Ето, какво избрах за изписването на момченцето ми.
 За момиченца има толкова по-голям избор.

# 515
С дрехите е много специфично, дъщеря ми се роди 55см и 56ките ги носи много малко, после директно 62ки и дълго време сменяше бързо размерите, синът ми точно наопаки, на погачата е с 56 още, аз имам дрехи от него и почти нищо не съм купувала, реално взех 1 боди рокля с къс ръкав, 5 бодита с къс ръкав, 2 сета боди с дълъг ръкав, клин и лента за коса, 5 чифта чорапки, ританки не харесвам, поръчала съм на роднини да вземат още 2 сета 56 и 2 62ка от Щатите, че харесвам една конкретна марка дрехи и това е, просто да има тук там нещо розово, че другите дрехи са момчешки Simple Smile

Пердета: блекаут имаме навсякъде едноцветен, дори не съм виждала с картинки, може да сложите тънките да са детски, пък плътните нормални. Иначе нашите са от Карпет Хаус на Малинов (София)

# 516
Аз имам от всички размери. 50, 56 и 62. Първите два са летни. Изключение са 2 бодита с дълъг ръкав. Но имам и 2 жилетки тънки. 62 вече имам и с дълъг ръкав.
Не съм сигурна, че съветът да не се купува много е правилен. Бебетата се цапат, повръщат. Единствено, че хората основно подаряват дрехи. Но може да им се каже, че няма нужда. Аз лично не се доверявам на вкуса на околните и техните възприятия кое е добре на външен вид и като качество. Пък и всяка нова майка има право да се учи от собствените си грешки.
Не всички бебета повръщат. Мойте не са повръщали. Точно обратното е, бебетата не се цапат, те няма с какво да се изцапат. На баткото му течеше мляко от устата като яде и слагах лигавче върху дрехите, така дрехите са си чисти. За големите деца, който се цапат поддържам 8 ката ежедневни дрехи, на бебе му трябват пак долу горе толкова. За малката бях събрала 25 бодета, другото не знам колко е било. Не съм ги купувала, събраха се от батковците и от 2 каки. Ами повече от 5-6 не съм обличала. Това си е от моя опит. Иначе наистина всеки сам си решава колко ще му трябват. А имах от баткото, който малкия размер така и не облякох.

# 517
Момичета, сега чета книжки да си припомня някои неща за бебетата Simple Smile Навсякъде пише да се слагат да спят по гръб, но от коментари и теми чета, че ги слагат настрани...? При мен беше доста отдавна та нямам спомен кое е правилното и има ли правилно изобщо?
Някой да сложи отново списък за болницата? Имаше преди една дама бепе качила но не го намирам...

# 518
Прашинке, СЗО препоръчва по гръб с глава на една страна. БГ традиционалистите слагат на страна. Аз четох се ако държиш да е на една страна, трябва да е подпряно бебето да не се преобърне. Аз за себе си смятам да следвам съветите на СЗО.

# 519
  • София
Мерси за съветите за пердетата, ще разгледам.

Аз баткото съм слагала настрани с възглавница против обръщане. Така ще процедирам и сега.

И да вметна, че има крейзи дейс в емаг. Заредих памперси и аз най-накрая, купих Пуфис. Дано понесе на бебка.

# 520
  • Пловдив
Одеве гледах Елена Василева.Каза  настрани се слага ако много порвъща и задължително с такава възглавничка дето го подпира.И да го обръщаме често защото и те умалявали дълго време в една поза.
Бебето самО ли си завърта главата настрани като се сложи по гръб? 😅🙆‍♀️ Че все като си помисля за това и се сещам за оня виц - ако мъжа ви хърка, завъртете му главата настрани докато чуете "пук " 😂🤦‍♀️ 
Има гащи тази седмица в Лидл, дали ще са подходящи за в болницата?Май се отказах от памперс гащите и другите еднократни 🤔

# 521
Одеве гледах Елена Василева.Каза  настрани се слага ако много порвъща и задължително с такава възглавничка дето го подпира.И да го обръщаме често защото и те умалявали дълго време в една поза.
Бебето самО ли си завърта главата настрани като се сложи по гръб? 😅🙆‍♀️ Че все като си помисля за това и се сещам за оня виц - ако мъжа ви хърка, завъртете му главата настрани докато чуете "пук " 😂🤦‍♀️ 
Има гащи тази седмица в Лидл, дали ще са подходящи за в болницата?Май се отказах от памперс гащите и другите еднократни 🤔
Здравей! Аз си купих от Лидл бикините 5 бр. за 13.99, удобни са. В понеделник не намерих от черните, но днес в друг магазин успях да открия и тях ще си взема за болницата.

# 522
Елънче, преди малко бях в Лидъл. На мен нещо не ми допаднаха. Имат ластик, една идея по стегнат, особенно, ако си секцио точно със шева съвпадат. Една идея по дълбоки тр да са според мен и да са по разпуснати.

За спането има 2 школи. Едната слагат по гръб, другата на страна. Дори и да лежи бебето по гръб, то си върти главата, не е неподвижна кукла. Аз слагах на страна с каката с възглавница против въртене и сега пак така ще процедирам. + че съм лежала след ПТП по гръб 40 дни без да мога да се завъртя или да се наддигна и редовно се задавях с какво ли не, ако бебето повръща риска за задаване за мен, като човек, който го е изпитвал е по голям от колкото на страни, че и този филм съм го играла, но всеки си преценява.

Днес цял ден ям само диня със сирене. Не виждам кога ще намеря време да си изпия Тотемата с тези млечни. Много ми е топло и не мога да мръдна от нас.
Мисля да изпера тези дни, че ми е мн скучно, поне нещо да правя.

# 523
И аз днес цял ден ям диня и лежа. Изпратих ММ, сама съм за 5 дни и бях планирала да си подреждам,пера,и гладя, но от сутринта ме боли кръста. Специфична точка отдясно ме боли и то само при движение или като поседя права. Предполагам е някой нерв и не е свързано с контракции.

# 524
И аз днес цял ден ям диня и лежа. Изпратих ММ, сама съм за 5 дни и бях планирала да си подреждам,пера,и гладя, но от сутринта ме боли кръста. Специфична точка отдясно ме боли и то само при движение или като поседя права. Предполагам е някой нерв и не е свързано с контракции.
Мен абсолютно ме е страх да остана сама, мъжа работи 5-6 часа и се прибира веднага...за 5 дни не те ли е страх? Има ли кой да помогне ако ти се наложи?!

Общи условия

Активация на акаунт